Sommaraktiviteter på biblioteken i Jokkmokk, Vuollerim och Porjus

Sommaraktiviteter på biblioteken i Jokkmokk, Vuollerim och Porjus:

Sommarboken Missa inte årets läsutmaning! För dig 0–25 år. Hämta en blankett! Priser till alla som klarar utmaningen. Tipsrunda med sommarfrågor och fika under första veckan på sommarlovet. 

Bokjakt Vem hittar de gömda böckerna först? Pågår vecka 28–30. Ledtrådar läggs ut på sociala medier och på biblioteken.

Bihotell Tillverka ett bihotell av bambupinnar! Vi delar ut slöjdpåsar på biblioteken i Vuollerim och Porjus och i Fjällträdgården under v. 25. 

Min plats med Polarbibblo.se Skicka in din favoritplats till Polarbibblo.se, det kan vara en dikt, bild eller berättelse.

Utmana din sommarläsning, Kom och häng på Ung i Norrbotten på Goodreads.com. Bocka av så många utmaningspunkter som möjligt under sommaren. För dig mellan 13–25 år.

Mer information om aktiviteterna och datum finns på respektive bibliotek och på vår Instagram och Facebook @bibblanjokkmokk.

Sommaralov i Fjällträdgården

Aktivitet för barn i Fjällträdgården (eller om du bara vill lära dig lite mer) Veckorna 25–34 Lavrunda! Tipsrunda med lavkunskap. Posta ditt svar i Fjällträdgårdens brevlåda och har du tur så vinner du ett pris i höst! Arr: Jokkmokks fjällträdgård

Kreativ verkstad i Fjällträdgården med Kristien Kappers. Slöjda med naturen som inspiration. Du väljer din slöjdkorg med material och verktyg vid Stig Lindbergs minnesbänk. Antal platser är begränsat, max 6 samtidigt. Ingen fast starttid: drop-in. Alla aktiviteter är gratis och det finns ingen åldersgräns (små barn i sällskap av en vuxen).
 - Onsdag 23 juni och Torsdag 24 juni kl. 10–12, 13–15 Poesi och göra enkla Insektshotell i samarbete med Bibblan. 
 - Onsdag 30 juni samt (nyinsatt) den 7-8 juli kl. 10–12,13–15 Väva, tälja och göra plåtblommor.
Arr: Kulturskolan i samarbete med Fjällträdgården och Jokkmokks bibliotek

Fototävling för 6 till 15 år. Tema: På upptäcktsfärd i Fjällträdgården. Perioden för att fotografera är från 14 juni till 18 juli. Ett bidrag/foto per deltagare. 20 utvalda bidrag kommer att ställas ut i trädgården. Den som vill rösta på sin favoritbild kan göra det från 2 augusti till 20 augusti. En röst per person. Prisutdelning sker under v 34. Mer information, skriftlig, kommer att finnas i fjällträdgården och på föreningens hemsida som du når via www.ajtte.com/utforska. Arr: Ájtte Musei Vänner

 

 

Starta en förening

Bioguiden Jokkmokk

Busstider

Månadens låt

Länk till Facebook Östra Hörnet

Länk till Facebook Kultur & Fritid

Kultur och fritid Instagram

Länk till Facebook Biblioteket Jokkmokk & Vuollerim