Media (med flera) om Midnattssolens trädgård

Vi har mötts av stort intresse av medier och av andra aktörer i Trädgårdsverige när vi berättat om planerna på en unik trädgård ovan Polcirkeln. På denna sida samlar vi länkar för ytterligare läsning.

2021-07-17, SVT Nyheter Norrbotten: Världsunik trädgård i midnattssola ska locka turister till Jokkmokk

2021-06-18, Sameradion och SVT Sápmi: Trädgård som besöksmål - jätteprojekt i Jokkmokk

2020-11-12, Swedish Gardens: Midnattssolens trädgård – Swedish Gardens

Nätverket Swedish Gardens samlar de mest betydelsefulla parkerna och trädgårdarna i Sverige, de som representerar det svenska gröna kulturarvet genom tiderna. Deras hemsida vill lyfta fram och berätta om den höga kvalitet som svenska parker står för.
    Här odlas gröna intressen och inspiration som svenskarna tar med sig in i sina egna trädgårdar. På så sätt uppfyller parkerna viktiga syften både som inspirationskälla och som goda exempel på hortikultur, gemenskap, trivsel och rekreation.

2015-06-16, Sameradion, Radio Sápmi: Trädgård norr om polcirkeln ska locka turister - Sameradion & SVT Sápmi | Sveriges Radio

Anna-Karin Aira, kultursekreterare i Jokkmokks kommun, berättar om planerna för Midnattssolens trädgård för Sameradion, i samband med att utvecklingsprogrammet för trädgården presenterades våren 2015.


Publicerad: 2021-03-09 11:00. Ändrad: 2021-07-26 12:33.

Länk till Facebook Östra Hörnet

Länk till Facebook Kultur & Fritid

Kultur och fritid Instagram

Länk till Facebook Biblioteket Jokkmokk & Vuollerim