Corona-info till förenings- och kulturlivet

Här har vi samlat länkar till myndigheter och organisationer som på olika sätt arbetar med coronapandemin och dess konsekvenser för förenings- och kulturlivet. Under våren 2020 finns bland annat särskilda bidrag att söka för föreningar och kulturutövare som har drabbats ekonomiskt av krisen.

Vi uppdaterar informationen allt eftersom - om du har hjälpande tips som du vill sprida vidare till övriga i Jokkmokks kommun, hör gärna av dig till oss! Se kontaktuppgifter till höger.

Folkhälsomyndigheten ger rekommendationer och regler för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. Här finns t.ex. ett riskbedömningsverktyg för att arrangörer av möten och sammankomster ska kunna avgöra om en risk föreligger eller inte.

Riksidrottsförbundets hemsida med samlad information om corona/covid-19 är en bra länksamling där du hittar det mesta kring corona-pandemin som rör idrottsrörelsen.

Från Leader Polaris kan föreningslivet i Jokkmokk, Gällivare och Överkalix söka stöd från tre olika EU-program på ett enklare sätt. De föreningar som nu har ställts inför nya utmaningar i och med Covid-19 kan söka en så kallad Paraplycheck som har en enkel ansökningsblankett och snabba beslutsvägar (1-2 månader). Maxbelopp för paraplyprojekt är 40.000 kr och ansökningarna tas emot löpande.

Sparbanken Nord har fördelat ett särskilt stöd för idrott och kultur i samband med coronakrisen.

Statens kulturråd har gjort en samlad sida med information för kulturutövare och kulturföreningar med anledning av covid-19. 

Är du kulturföretagare, eller medlem i en ekonomisk förening? På websidan verksamt.se samlar myndigheterna Arbetsförmedlingen, Bolagsverket, Skatteverket och Tillväxtverket information och e-tjänster som den som driver företag kan ha nytta av. De har en mycket bra länksamling kring coronarelaterad information för företag och föreningar.

 


Publicerad: 2020-04-27 12:11. Ändrad: 2020-06-24 10:46.

Tipsa oss om stöd för kultur och fritid!

 

Eller har du några frågor? Ring oss eller besök oss i kommunhuset!

Kultur- och fritidskontoret:

 

Anna-Karin Aira

Kultursekreterare

Telefon: 0971-17204
Mobil: 070-3534775
Epost:
anna-karin.aira@jokkmokk.se

 

Stefan Lindmark

Fritidskonsulent

Telefon: 0971-17335
Mobil: 070-3197280
Epost:
stefan.lindmark@jokkmokk.se

 

Du kan även följa oss på Kultur & Fritids Facebook-sida.

 

Länk till Facebook Östra Hörnet

Länk till Facebook Kultur & Fritid

Kultur och fritid Instagram

Länk till Facebook Biblioteket Jokkmokk & Vuollerim