Cirkus

Cirkus för alla!

 

Målgrupp åk F-9

Gästpedagoger: Nordcirkus, www.nordcirkus.com

Kort om workshoppen: Eleverna får prova på jonglering- från enklaste grunder med sjalar till mera avancerade nivåer med bollar, käglor, diabolos m.m. Inom akrobatiken undersöker vi vad vi kan göra med våra kroppar som verktyg - enkla rullningar via olika fyrfotaövningar till kullerbyttor & hjulningar. När vi tränar parakrobatik måste vi jobba med att samarbeta & känna tillit till varandra. Med hjälp av lindansställning & påfågelfjädrar övar vi både på att balansera oss själva samt att balansera objekt.

När det är dags för att prova trapetsen är det läge att plocka fram både styrka och mod.

För längre pass tar vi de kunskaper vi lärt oss & tillämpar en enklare scenmodell för att prova på att själv vara cirkusartist!

Max elevantal:  Max 25 elever/grupp, max 3 workshops per dag

Tidslängd: Ni kan välja ett prova-på tillfälle om 60-120 minuter eller flera och längre pass där även presentationsövningar och nummerbygge samt redovisningar kan ske för klasskamrater eller andra elever.

Lokaler: Gymnastiksal med romerska ringar eller annan lämplig lokal med stor, fri golvyta, högt i tak med riggmöjligheter. Om det ej finns riggmöjligheter utgår momentet trapets. Vid omfattande uppdrag tar vi med egen rigg om luftakrobatikmöjligheter saknas.

Tidpunkt på läsåret: hela läsåret 2021/22

Samarbete mellan skolämnen: Idrott

Mer information: Se länk till Nordcirkus hemsida


Publicerad: 2021-01-25 12:14. Ändrad: 2021-01-25 12:14.

Länk till Facebook Östra Hörnet

Länk till Facebook Kultur & Fritid

Kultur och fritid Instagram

Länk till Facebook Biblioteket Jokkmokk & Vuollerim