• Start »
  • Uppleva och göra

Nya kontorsplatser

Kultur- och fritidskontoret har flyttat till Kommunhuset. Du hittar Ann Enberg, fritisdschef, Stefan Lindmark, fritidskonsulent, och Anna-Karin Aira, kultursekreterare, på våning 1 i kommunhuset.

Kulturskolans kontor har flyttat till Folkets Hus. Du hittar Cariola Rosdotter Eriksson, verksamhetsansvarig och lärare, samt Ronny Danielsson, teknisk samordare på andra våningen i Folkets Hus. Även Monika Lundmark, bildpedagog, har kontor där.

Samtliga har kvar samma telefonnummer och mejladresser, se mer info om detta under respektive verksamhet, som presenteras på den röda listen här ovan.

Utvecklingsprogram för en ny trädgård på Polcirkeln

Ta del av arkitekternas förslag på utvecklingsprogram för Midnattssolens trädgård i Jokkmokk!

Klicka på bilden för att hämta förslaget. Laddas enklast ned med webläsaren Google Chrome.

Midnattssolens trädgård

Bakgrund

Jokkmokks kommun, Kultur & fritid, tillsammans med Ájtte Svenskt fjäll- och samemuseum, som driver Jokkmokks fjällträdgård, har sedan 2012 arbetat med målet att skapa Midnattssolens Trädgård. Vi vill skapa en attraktiv trädgårdsupplevelse där arkitektur och design länkar samman trädgård med natur. Besökscentrum visar mötet mellan trädgården och naturen men också de förutsättningar och möjligheter som finns för odling längst i norr. En serie av olika trädgårdsrum ska ge inspiration och idéer för trädgårdsodling men också visa hur samspelet natur och trädgård kan utformas.

Utvecklingsprogrammet

I juni 2015 presenterades utvecklings-programmet för Midnattssolens trädgård första gången. Programmet är framtaget av Ramböll Sverige AB med landskaps-arkitekterna Ulf Nordfjell och Tiina Henning Wedemeier. Arkitektur av LindbergStenberg Arkitekter AB med Anette Lindberg, Jenny Karlmark och Emil Wadeskog. Lekdelen är framtagen av Lekplatsbolaget, Mats Westerberg och Ivar Inkapööl, och ljussättningen genom White Arkitekter AB, Torbjörn Eliasson.

Länk till Facebook Östra Hörnet

Länk till Facebook Kultur & Fritid

Kultur och fritid Instagram

Länk till Facebook Biblioteket Jokkmokk & Vuollerim