Resa

Med bil

Till Jokkmokk kommer man med bil antingen via inlandet och väg E45 eller via kusten och då kan man välja att ta av vid Piteå väg 374 med byte till E45 eller Luleå väg 97.
Norra infarten går via Inlandsvägen/väg E45.

Det finns gott om besöksmål längs vägen till Jokkmokk och det kan vara en god idé att göra ett stopp för att sträcka på benen och se något nytt. Kommer ni via Piteå kan Älvsbyn, Storforsen eller Kåbdalis vara passande orter att stanna till på. Åker ni via väg 97 så passerar ni Världsarvet i Gammelstad, Harads med sitt berömda Tree hotel och även Vuollerim. För er som kommer norrifrån så rekommenderar vi er att stanna till i Porjus och lära er mer om världsarvet Laponia i Laponiaporten.

Med flyg

Luleå Airport trafikeras av SAS och Norwegian. Flygplatsen ligger 180 km sydost om Jokkmokk. Från flygplatsen åker du flygbuss till Luleå Busstation för vidare resa med Länstrafikens buss till Jokkmokk. Det går även en flygbil två gånger dagligen mellan Jokkmokk och Luleå Airport. Obsevera att flygbilen är styrs av efterfrågan. Den körs därför endast efter förbeställning gjord senast klockan 17.00 dagen innan flygets avgång. Klicka här för mer information om bokning och tidtabell.

Gällivare Flygplats ligger 100 km norr om Jokkmokk.

Arvidsjaur Flygplats ligger 155 km söder om Jokkmokk. 

Kiruna Flygplats ligger ca 220 km norr om Jokkmokk och trafikeras av SAS. Buss eller flygtaxi till Kiruna centrum.

Med buss

För busstider till Jokkmokk: Länstrafiken i Norrbotten 

Med tåg

Närmaste järnvägsstation efter Stambanan är Murjek. Från Murjek tar det cirka en timme med buss till Jokkmokk. Se tidtabeller på vy.se eller sj.se

Under sommaren trafikerar Inlandsbanan Jokkmokk. 


Publicerad: 2017-05-15 15:30. Ändrad: 2023-03-16 10:55.