Fjällstationer / fjällstugor

 

Kvikkjokk Fjällstation

Kvikkjokk är en av den svenska fjällvärldens pärlor med den högt belägna fjällstationen på Kamajokks brusande nacke som hjärtat i byn. Fjällbyn är utgångspunkt till flera av våra klassiska nationalparker Padjelanta, Sarek och Stora Sjöfallet - idag samlade under beteckningen Laponia, utnämnt till världsarv. Kungsleden går även genom byn. 
I restaurangen serveras frukostbuffé, lunch och á la carte i en avspänd och varm atmosfär. 
I butiken finns ett varierat utbud av färskvaror, torrvaror, godis samt friluftsvaror. Du kan hitta mycket som du behöver för fjällturen. Här finns kartor, myggmedel, gas, spritbränsle och bensin till utekök och mycket mer.

Adress: Kvikkjokk
Telefon: 0971-210 22
URL: http://kvikkjokkfjallstation.se/

STF Saltoluokta Fjällstation

För somliga är det som att komma hem, för andra är det nytt och spännande. STF Saltoluokta fjällstation ligger i väglöst land, vid världsarvsområdet Laponia och lättillgängligt, mitt på Kungsleden. Fjällstationen består av huvudbyggnad och fyra gästhus med sammanlagt nära 100 bäddar. Den timrade huvudbyggnaden har den gamla charmen intakt med öppna spisar, fotogenlampor och levande ljus i restaurangen.

Adress: Saltoluokta
Telefon: 0973-410 10
URL: https://www.svenskaturistforeningen.se/anlaggningar/stf-saltoluokta-fjallstation/

Kabla jakt och fiske

Enkelt, naturnära boende på fjället Kabla i närheten av Kvikkjokk, söder om sjön Tjakjajaure. Självhushåll, ej rinnande vatten, torrdass, ved finns,  gasolkök, gasollampor. Vandring/skidåkning/skoterkörning krävs för att ta sig hit, sommartid även helikopter. Lämpliga utgångspunkter är Seitevare, Tjåmotis, Njavve, Årrenjarka eller Kvikkjokk.

Telefon: 073-025 83 92

Kutjaure Västända

Bra boende för vandrare längs Padjelantaleden i familjen Utsis stugor.

Adress: Kutjaure
Telefon: 073-808 54 85

Pietsjaure Sijdda

I Pietsaure kan du hyra boende både sommar och vinter. Du kan välja att bo antingen i stugor eller på traditionellt vis i torv- eller tältkåtor. Vi har flera olika typer och storlekar på stugorna beroende på hur många ni är eller vilket typ av boende ni önskar. Alla stugor är utrustade för självhushåll vilket görs under vintermånaderna.

Adress: Pietsjaure
Telefon: 0971-102 89, 070-666 33 30
URL: http://www.pietsjaure.se/

Stákkonjárgga Mountain Lodge

Vi erbjuder boende med självhushåll i fjällnära miljö med bra fiske, smålviltsjakt och skoteråkning men även möjlighet till rekreation i fantastisk omgivning – bärplockning, vandring och skidåkning i orörd fjällurskog (Ultevis fjällskog). Våra stugor ligger längs “Vägen västerut” mot Ritsem. Du tar du dig till stugorna antingen med båt eller snöskoter. Om du kommer för att vandra, plocka bär eller annat som ej kräver båt/snöskoter ordnar vi transport över sjön.

Adress: Jaurekaska/Aluokta
Telefon: 073-074 05 14, 070-527 68 38
URL: http://www.aluokta.com/

Fjällstugor STF – Padjelantaleden och Kungsleden

STFs fjällstugor ligger på natursköna platser 10 till 20 km från varandra längs välmarkerade sommar- och vinterleder. I en fjällstuga bor du enkelt men mysigt. Här möts du av stugans värme och får dela både utrymme och erfarenheter med andra gäster.
För mer information besök Svenska Turistföreningens webbplats.

Fjällstugor Badjelánnda Laponia Turism – Padjelantaleden

Vi hoppas du får glädje av din planerade vandring i våra gamla men fortfarande levande kulturmarker. Stuglägren i Badjelánnda / Padjelanta nationalpark drivs av medlemmar i fjällsamebyarna Tuorpon, Jåhkågasska och Sirges.
För mer information och bokning besök Badjelánnda Laponia Turisms webbplats eller ring 070-281 30 03.

 


Publicerad: 2019-03-12 15:01. Ändrad: 2020-07-17 09:11.