Boenden

Hur och var bor man i Jokkmokk? Du sitter själv inne med svaret. Vill du bo bekvämt? Avskilt? Centralt? Till fjälls? Billigt? Exklusivt? I tält, stuga eller snöigloo? Svaret är att det boendealternativ du söker, antagligen finns.

Vi gissar att du vill bo nära natur och aktiviteter. Nära slalombacken med egen bastu att njuta i efter dagens alla utförsåk. Bredvid skidspåren så att du hinner åka halvmilen innan hotellfrukosten. Nära Laponia så att du ser fjälltopparna när du drar upp rullgardinen. Oavsett hur du vill bo törs vi nästan lova att du är nära naturen – överallt. Ibland är du ännu närmare. Om du sover i en bivack i dunsovsäck kan du knappast komma mer nära.

För många är att färdas mellan turistföreningens anläggningar och fjällstugor i Padjelanta och Stora Sjöfallet, utan vare sig el eller rinnande vatten, det optimala sättet att bo sig igenom Laponia. Har du lust att prova? Bekanta dig med stugvärden. Bada i den vedeldade bastun. Laga mat i det gemensamma köket och dela en kaffepanna med andra skidåkare medan ni utbyter erfarenheter. Kanske hittar du en vän för livet. Andra vill hellre njuta framför brasan i loungen med något gott i glaset, innan nattvilan i den sköna hotellsängen, eller i den exklusiva åttabäddsstugan där hela familjen ryms.

I Jokkmokk finns nästan alla slags boendealternativ. Hittar du inte det du söker, fråga.
Drömmar kan bli verklighet.

 

HOTELL

Hotel Akerlund
Ett mindre hotell med familjär känsla och charm. Beläget mitt i Jokkmokk med närhet till restauranger, butiker och sevärdheter. Hotellet har en kulturscen som håller i olika evenemang under året.
Herrevägen 1, Jokkmokk
0971-100 12

Hotel Jokkmokk
Hotellet ligget vackert beläget vid sjön Talvatis i Jokkmokk. Hotellet har konferensmöjligheter, internet samt relaxavdelning med bastu. Hundrum och handikappanpassande rum finns. Alldeles intill ligger även ortens elljusspår och på hotellet finns möjlighet att hyra skidutrustning.
Solgatan 45, Jokkmokk
0971-777 00

Hotell Vuollerim Gästgiveriet
Ett mindre hotell med fin utsikt över vattnet. Inget rum är det andra likt. Rummen är unikt inredda tvåbäddsrum som hyrs ut antingen som enkelrum eller dubbelrum. Rummen har TV och trådlöst Internet. WC finns på rummen, gemensam dusch finns i korridor. Här finns restaurang med fullständiga rättigheter och bastu. Ligger i Vuollerim, 45 km från Jokkmokk längs väg 97 mot Luleå.
Bodenvägen 7, Vuollerim
0976-106 60

 


VANDRARHEM

Jokkmokksevent och Vandrarhem
Det hemtrevliga vandrarhemmet byggdes som jägmästarbostad för nära 100 år sedan. Här bor du mitt i Jokkmokk med gångavstånd till butiker, sevärdheter, turistinformation och busshållplats. Inlandsbanan stannar till för av- och påstigning knappt 500 meter från vandrarhemmet.
Åsgatan 20, Jokkmokk
070-366 46 45

Murjeks Vandrarhem
Perfekt boende för den som väntar på tåg eller buss, ligger i anslutning till stambanan. Självhushåll, dusch, WC, bastu, frukostservering och närhet till café. Endast kontant betalning. Beläget i byn Murjek 60 km öster om Jokkmokk. Följ väg 97 mot Luleå/Boden, tag av mot Vuollerim och följ väganvisning mot Murjek.
Murjek
0976-200 97, 070-611 00 97

Arctic Colors Logi
Lägenheter och rum med utsikt över Stora Lule älv. Receptionen finns i järnvägsstationen. Gratis Wifi. Beläget i byn Porjus, 46 km norr om Jokkmokk längs väg E45.
Stationshuset, Porjus
0973-103 06

Kåbdalis Bed & Breakfast
Ett prisvärt och gemytligt boende precis vid väg E45 i Kåbdalis, 60 km söder om Jokkmokk. Nära till slalomback, skidspår och fiskesjöar.
Kåbdalis 302
070-578 71 96

Arctic Night Lodge
Ett mindre boende med hög komfort belägen i byn Porjus, 46 km norr om Jokkmokk längs väg E45. 6 enkelrum som är utrustade med säng, garderob, skrivbord, TV och Wi-Fi. Gemensamt allrum med TV och soffhörna, fullutrustat kök med möjlighet till självhushåll. 2 badrum med WC & dusch, bastu, tillgång till tvättmaskin och torktumlare. Sängkläder, handdukar, middag eller lunch och parkering med motorvärmarplats ingår.
Vintervägen 12, Porjus
076-831 66 99

 


CAMPING/STUGBY

Arctic Camp Jokkmokk
4-stjärnig familjecamping i naturskön omgivning intill Lilla Lule älv. Fri entré till utebadet med 4 tempererade pooler och rutschkana. Även fri entré till det leklandet Notbyn som ligger alldeles intill bad- och camping området. Möjlighet att boka relaxavdelningen, hyra trampcyklar och spela minigolf. Fina campingplatser för tält, husvagnar och husbilar. Moderna servicehus med duschar, tvätt och hunddusch. Öppen året om. Beläget 3 km från centrala Jokkmokk.
Notudden
0971-123 70

Skabram Turism och Gårdsmejeri
Mitt i den storslagna naturen, strax utanför Jokkmokk, hittar du stugorna, campingen och gårdsmejeriet. Möjlighet att hyra cyklar och bastuflotte eller köp fiskekort och fiska i den närliggande sjön med samma namn som campingen.
Skabram
0971-107 52

Vuollerim Camping

Camping med restaurang och café. Inom Camping området hittar du bl.a. badsjö med egen strand, grillplats med vindskydd, bastu, lekplatser, samt stora grönytor perfekt för lek och aktiviteter. 5 minuters gångavstånd till Vuollerim Centrum. Inne i Vuollerim hittar du bensinstation, välsorterad Coop butik, restauranger och andra butiker, bygghandel, post, kyrka, gemensamhetslokaler mm.

Bodenvägen 100

0976-104 14

Kåbdalis Skidliftar och Stugby
För snart 50 år sedan byggde familjen Gunnarstedt den första liften i Kåbdalis. Det som en gång ansågs som en tokig idé har i dag utvecklats till att bli Norrbottens mest besökta skidanläggning. Närheten till kusten, intressanta backar och ett bra utbud av restauranger och boenden har gjort denna skidanläggning till mångas favorit. Kåbdalis ligger ca 6 mil söder om Jokkmokk längs väg E45.
Kåbdalis
0928-501 47

Blåfjell Stugby
Stugby i direkt anslutning till lift och pist i Kåbdalis. Erkänt bra utförsåkning cirka 1 timmes bilresa från Luleå, Boden och Piteå och 2 timmar från Skellefteå. Stugbyn består av 32 stycken nya lägenheter belägna mitt emellan de olika nedfarterna.
Kåbdalis
070-626 40 59

Kronogård Vildmark
En gång i tiden var Kronogård centrum för skogsnäringen, idag rekreation för kropp och själ. Kronogård erbjuder intensivkurser i jägarexamen, konferensmöjligheter och andra aktiviteter enligt önskemål. Flera olika boendemöjligheter och matservering. Till kronogård tar du dig längs väg E45 cirka 6 mil söder om Jokkmokk.
Kronogårdsvägen 1, Kåbdalis
0928-500 80

Langas Camp Björkudden
Björkudden är en fjällby belägen i väglöst land vid sjön Langas 80 km väster om samhället Porjus. Här kan du fiska, jaga, åka skidor och snöskoter, flyga rundturer och guidas i fjällen, sommar som vinter, vi har öppet året runt. Här är vårt hem, och vi kan berätta om gamla traditioner, och även om vårt vardagliga liv. Langas Camp Björkudden ligger efter “Vägen västerut”, det vill säga längs den väg som går till Ritsem.
Björkudden
0973-410 16

ÅrreNjarka Fjällby
Här kan du bo bra och äta gott. Helt enkelt njuta av livet.  En plats att slå sig ned på, en plats att stilla sig lite i. Eller en plats för aktiviteter och äventyr. Du väljer själv. Vi vill att Årrenjarka ska kännas som hemma även för dig. Gillar du fjällutsikt eller sjöutsikt från fönstret är Årrenjarka rätta platsen för att slå dig ner ett tag på. Eller kanske platsen att starta eller avsluta en vandring i Kvikkjokksfjällen eller stället för konferensen. Vi är stolta över våra  fräscha stugor som alla är inredda i en nordisk stil med gedigna material. Årrenjarka ligger 10 mil nordväst om Jokkmokk.
Årrenjarka 214
0971-230 18

 

FJÄLLSTATIONER/FJÄLLBYAR/FJÄLLSTUGOR

STF Saltoluokta Fjällstation
För somliga är det som att komma hem, för andra är det nytt och spännande. STF Saltoluokta fjällstation ligger i väglöst land, vid världsarvsområdet Laponia och lättillgängligt, mitt på Kungsleden. Fjällstationen består av huvudbyggnad och fyra gästhus med sammanlagt nära 100 bäddar. Den timrade huvudbyggnaden har den gamla charmen intakt med öppna spisar, fotogenlampor och levande ljus i restaurangen.
Saltoluokta
0973-410 10

Kvikkjokk Fjällstation
Boende med vandrarhemsstandard, du bor antingen i eget rum eller delar rum med andra. En restaurang på fjällstationen ser till att god mat serveras. I den mysiga lobbyn kan man få något värmande eller svalkande att dricka efter vandring eller skidåkning.
Storvägen 19, Kvikkjokk
0971-210 22

Stákkonjárgga Mountain Lodge
Vi erbjuder boende med självhushåll i fjällnära miljö med bra fiske, smålviltsjakt och skoteråkning men även möjlighet till rekreation i fantastisk omgivning – bärplockning, vandring och skidåkning i orörd fjällurskog (Ultevis fjällskog). Våra stugor ligger längs “Vägen västerut” mot Ritsem. Du tar du dig till stugorna antingen med båt eller snöskoter. Om du kommer för att vandra, plocka bär eller annat som ej kräver båt/snöskoter ordnar vi transport över sjön.
Jaurekaska/Aluokta
073-074 05 14, 070-527 68 38

Kutjaure Västända
Bra boende för vandrare längs Padjelantaleden i familjen Utsis stugor.
Kutjaure
073-808 54 85

Kabla jakt och fiske
Enkelt, naturnära boende på fjället Kabla i närheten av Kvikkjokk, söder om sjön Tjakjajaure. Självhushåll, ej rinnande vatten, torrdass, ved finns,  gasolkök, gasollampor. Vandring/skidåkning/skoterkörning krävs för att ta sig hit, sommartid även helikopter. Lämpliga utgångspunkter är Seitevare, Tjåmotis, Njavve, Årrenjarka eller Kvikkjokk.

Tjåki Sameviste
Boende i tältkåta utan tillgång till rinnande vatten. Bra alternativ för den som vandrar Kungsleden. Helpension och dagsturer med guide och båt kan ordnas, Beläget vid sjön Sitojaure, Sareks östra gräns, vandring/skidåkning krävs för att ta sig hit. Kör E45 norut ca 6 km, tag vänster väg 805. Tag höger vid Tjåmotis och kör till Sitoälvsbron och vandra sedan 23 km. Nås även via Kunsleden mellan Aktse och Saltoluokta.

Pietsjaure Sijdda
I Pietsaure kan du hyra boende både sommar och vinter. Du kan välja att bo antingen i stugor eller på traditionellt vis i torv- eller tältkåtor. Vi har flera olika typer och storlekar på stugorna beroende på hur många ni är eller vilket typ av boende ni önskar. Alla stugor är utrustade för självhushåll vilket görs under vintermånaderna.
Pietsjaure
0971-102 89, 070-666 33 30

Fjällstugor STF – Padjelantaleden och Kungsleden

STFs fjällstugor ligger på natursköna platser 10 till 20 km från varandra längs välmarkerade sommar- och vinterleder. I en fjällstuga bor du enkelt men mysigt. Här möts du av stugans värme och får dela både utrymme och erfarenheter med andra gäster.
För mer information besök hemsidan: https://www.svenskaturistforeningen.se

Fjällstugor Badjelánnda Laponia Turism – Padjelantaleden
Vi hoppas du får glädje av din planerade vandring i våra gamla men fortfarande levande kulturmarker. Stuglägren i Badjelánnda / Padjelanta nationalpark drivs av medlemmar i fjällsamebyarna Tuorpon, Jåhkågasska och Sirges.
För mer information och bokning besök hemsidan: http://padjelanta.com/

 

ÖVRIG LOGI

Martinas Stugor
Uthyrning av enkla stugor i Suobbat, ca 65 km från Jokkmokk. I stugorna finns el, kylskåp, kokmöjligheter. Sänglinne och handdukar ingår i priset. Varje stuga har eget utedass. Vatten hämtas från brunnen. Dusch och bastu utomhus. Husdjur tillåtna. Kör väg 97 till Vuollerim, istället för att svänga vänster till Vuollerim,  ta höger från väg 97 och fortsätt till Suobbat.
Suobbat 1, Vuollerim
0976-350 00, 070-259 29 90

Jokkmokks Jakt- och Fiskevårdsförening
Enkelt boende på olika platser i kommunen för dig som vill vara nära naturen, jakten och fisket. Båt finns att hyra. Kontoret är beläget på Skabram industriområde, 3 km väster om Jokkmokk. Stugor med 4 bäddar, gasolspis, utedass, inget rinnande vatten. Stugorna på Laxholmen är belägna 56 km från Jokkmokk längs väg 747 mot Karats.  Kör till Jokkmokk Jakt & Fiskes parkering innan Vuojat, därefter båt, skoter eller skidor längs sjön.
Skabram industriområde, Jokkmokk
0971 – 122 00 

Polcirkeln Butik och Café
Parkering för husbil och husvagn samt tältplats. Café och souvenirförsäljning samt försäljning av lättare mat. Möjlighet till hyra av vedeldad bastu finns också. Dricksvatten och WC samt möjlighet till latrintömmning finns vid anläggningen. Nära till den populära fiskesjön Östkierats. Beläget 7 km söder om Jokkmokk längs väg E45 mot Älvsbyn/Arvidsjaur.
Polcirkeln, Jokkmokk
0971-106 06

Vildmarksbyn Solberget
Upplev livet på Vildmakrsbyn Solberget långt från civilisationen utan rinnande vatten och el. Njut av lugnet och tystnaden som finns här och boka in någon aktivitet med gårdens tamrenar eller huskies eller kanske en av deras spaupplevelse.
Solberget 1, Nattavara
070-293 58 87

Kvikkjokk stugor

Exklusiv timmerstuga i Kvikkjokk som uthyres. Stugan ligger i ett lugnt område med närhet till fina vandringsleder under sommaren och skoterleder under vintern i vacker skogs- och fjällmiljö. Under alla årstider bjuder denna storslagna omgivning på oändliga möjligheter till nya intryck och äventyr.
Stugan har ett fullt utrustat kök, 2 toaletter, dusch, bastu, torkskåp, 2 sovrum, sovloft och altan i söderläge. 

0971-222 50, 070-695 56 32 

Gamla skolan i Kvikkjok

Uthyrning av lägenheter, 2 lägenheter med 4 bäddar och 1 lägenhet med 6 bäddar. Fullt utrustat kök samt toalett och dusch i varje lägenhet. Sänglinne och handdukar medtages. Lägenheterna är rök och djurfria.

Byavägen 6
 070-588 27 15, 070-656 34 07
 

Kaskaivo Resort AB

Stugboende i Kvikkjokk med två stugor till uthyrning. Ingen av stugorna har rinnande vatten eller avlopp. Man hämtar vatten i angränsande bäck. Utedass. Grillplats med bänkar.


 070-644 75 74
 

 


Publicerad: 2017-01-18 19:44. Ändrad: 2017-01-18 19:45.