Vandra

Närheten till skog och fjäll gör att Jokkmokk kan erbjuda vandring på alla nivåer. Allt från en timmes promenad i skogen till dagsturer eller flerdagsturer i fjällen. Möjligheterna blir närmast oändliga. Det finns en rad lättillgängliga leder i det absoluta närområdet eller du kan välja en tuffare fjällterräng - eller något mitt där i mellan.

Vandringsleder i tätort

Här finns många fina spångade vandringsleder i vacker naturmiljö. I Jokkmokk, vid skidstadion intill sjön Talvatis, finns en tavla som visar vandringsledernas sträckning och längd. Ytterligare en informationstavla som visar leder och skidspår för Getbergsområdet finns på Raidvägen.

Kartor kan hämtas på Jokkmokks Infocenter.

Kvarnbäcksleden är en 7,7 km vandringsled som sträcker sig genom Jokkmokks villaområden, från Skabramsjön via Talvatissjön och vidare ner mot Luleälven. Efter leden finns 20 informationstavlor om natur och kultur.

Fjäll- och skogsvandringar


Du tar dig till den lite tuffa fjäll- och skogsmiljön utanför Jokkmokks samhälle med buss eller bil. avstånd eller naturintresse. 
Tänk på att välja din vandring efter kunskap, erfarenhet och kondition.
Längs Padjelantaleden har du möjlighet att kombinera fjällvandringen med fiske, annars är fiske inte tillåtet i nationalparkerna 
Det finns alltså en del regler att förhålla sig till. Du får till exempel inte ta med dig hunden. Läs noga på om vad som gäller.

Här finner du bra information för dig som vill vandra i fjällen/nationalparkerna 

Laponia

Länsstyrelsens Fjällförvaltning

Sarek (Laponia)


Publicerad: 2017-06-12 13:32. Ändrad: 2020-07-16 16:17.