Göra

Det råder absolut ingen brist på saker att aktivera sig med i Jokkmokks kommun. Här presenterar vi vårt digra utbud som väntar dig som besökare.

Ájtte Svenskt Fjäll-och Samemuseum
Gör ett besök på Ájtte, upplev samekulturen och fjällvärlden i vackra och spännande utställningar. Välsorterad butik med litteratur, slöjd, smycken,  presenter och souveniner.
+ 46 971-170 17

Essense of Lapland
Ett företag som erbjuder sina populära smakföreställningar i fjällträdgården samt guidade kultur- och smakturer varje vecka under sommaren. Även kortare kurser om vilda växter erbjuds.

Gamla Apoteket
Byggnad från 1901 där kulturföreningen håller till. Försäljning och utställningar av ortens konst, hantverk.
+46 971- 120 80
gamla-apoteket@telia.com

Fjällträdgården
Fjällbotanisk trädgård i en rofylld och unik miljö vid Talvatissjön.

Hantverksbutiken
Hantverksbutik med försäljning av allt från textil- och skinnslöjd till glas och keramik. Hembakat bröd och smårätter finns till försäljning. 
073-371 46 29

Porjus Kraftstation
I Porjus kraftstation så lär du dig hur det går till att producera el och får en tur genom historien medan du går igenom den 100 år gamla kraftstationen.
Kraftstationen är stängd för besökare 2021 med anledning av Covid-19

Sámi Duodji
Sameslöjdstiftelsens Sámi Duodji butik har otroliga hantverk som de säljer och erbjuder guidning inom de samiska hantverken, språket och kulturen.

Samiska skulpturparken
Vid Talvatissjön, fem minuters promenad från centrala Jokkmokk.

Världsarvet Laponia
är ett 9200 kvadratkilometer stort område bestående av fyra nationalparker, två naturreservat och innefattar nio samebyar som driver traditionell renskötsel. Världsarvet har tre entréer (informationsplatser) om världsarvet inom Jokkmokks kommun men du kan även besöka Naturum Laponia i Stora Sjöfallet.


KYRKOR

Inom Jokkmokks kommun finns ett stort antal kyrkor, kyrkkåtor och kapell. Besök Jokkmokks församlings hemsida för mer information om kyrkorna och de olika arrangemang som planeras, exempelvis kyrkhelgerna i vår storslagna fjällmiljö.

Jokkmokks kyrka

Jokkmokks gamla kyrka

Kvikkjokks kyrka

Puottaure kyrka

Staloluokta kyrkkåta

Porjus kyrka

Saltoluokta kyrkkåta

Vaisaluokta kåtakyrka

Ålloluokta kapell

Murjeks kyrka

Vuollerims kyrka

Arasluokta kapell


Publicerad: 2017-06-12 13:15. Ändrad: 2021-06-17 10:56.