Vatten och avlopp

Kommunen är huvudman för den allmänna vatten- och avloppsanläggningen.

Dricksvattenkvalitet

Enligt Statens livsmedelsverks föreskrifter om dricksvatten (SLVFS 2001:30) 
ska du som användare få tillgång till aktuella uppgifter om kvaliteten på dricksvattnet.

Om du vill ta del av ett komplett analysprotokoll rekommenderar vi 
att du bokar en genomgång tillsammans med vår personal som har kunskap om vattenanalyser.

Vid frågor kontakta

Samordnare VA-verk

Oliver Rohdén

0971-17261

Oliver.rohden@jokkmokk.se

E-faktura

Som privatkund kan du ta emot och betala dina räkningar för vatten och avlopp samt renhållning till Jokkmokks kommun genom att använda elektronisk faktura.

I stället för att få en pappersfaktura med ett inbetalningskort kan du få räkningen presenterad i din Internetbank. Du kan titta på den på skärmen och sedan klicka för att godkänna betalningen. Alla uppgifter för att göra betalningen är redan ifyllda. Du slipper knappa in OCR-nummer, datum och belopp.

För att kunna ta emot en e-faktura måste du vara internetbankskund. Det kostar inget extra att ta emot e-fakturor, det ingår i Internetbanken.

Välj att betala månad eller kvartal

Nu kan vi erbjuda månadsfakturering i samband med e-fakturering, vilket innebär att du som är eller blir e-faktura kund har möjlighet att välja mellan fakturaintervallerna månads- eller kvartalsfakturering av vatten och avlopp samt renhållning.

För kunder med endast renhållning finns även alternativet halvårsfakturering. Om inget val görs kvarstår ordinarie fakturaintervall, vilken är kvartalsfakturering.

Anmälan

Anmälan om e-faktura gör du via din Internetbank. Ha anläggningsnumret tll hands, uppgiften finns på utsänd faktura och består av 9 alternativt 10 siffror.

Ni som redan är e-faktura kund och vill ändra fakturafrekvens från kvartalsfakturering, var vänlig och kontakta VA-debiteringen.

Fakturorna kan även betalas via autogiro.
Autogiroblankett för VA- och renhållning hittar ni här.


Publicerad: 2014-11-17 18:04. Ändrad: 2022-01-18 15:40. Ansvarig: Sara Hellis