Taxor och fakturering

Jokkmokks kommun ansvarar för fakturering av renhållningen.

Fakturering av renhållning för villor, flerfamiljshus och fritidshus sköts av Jokkmokks kommun. För de kunder som både har kommunalt vatten och avlopp samt renhållning kommer dessa två produkter att specificeras på samma faktura.

Faktureringen sker kvartalsvis.

Tömning av soptunnor sköts av Jokkmokks Lastbilscentral. Vid frågor rörande din faktura så vänder du dig till VA debiteringen på Jokkmokks kommun.

Renhållningstaxa 2023

E-faktura

Som privatkund kan du ta emot och betala dina räkningar för vatten och avlopp samt renhållning till Jokkmokks kommun genom att använda elektronisk faktura.

I stället för att få en pappersfaktura med ett inbetalningskort kan du få räkningen presenterad i din Internetbank. Du kan titta på den på skärmen och sedan klicka för att godkänna betalningen. Alla uppgifter för att göra betalningen är redan ifyllda. Du slipper knappa in OCR-nummer, datum och belopp.

För att kunna ta emot en e-faktura måste du vara internetbankskund. Det kostar inget extra att ta emot e-fakturor, det ingår i Internetbanken.

Välj att betala månad eller kvartal

Vi kan vi erbjuda månadsfakturering i samband med e-fakturering, vilket innebär att du som är eller blir e-faktura kund har möjlighet att välja mellan fakturaintervallerna månads- eller kvartalsfakturering av vatten och avlopp samt renhållning.
För kunder med endast renhållning finns även alternativet halvårsfakturering. Om inget val görs kvarstår ordinarie fakturaintervall, vilken är kvartalsfakturering.

Anmälan

Anmälan om e-faktura gör du via din Internetbank. Ha anläggningsnumret till hands, uppgiften finns på utsänd faktura och består av 9 alternativt 10 siffror.

Ni som redan är e-faktura kund och vill ändra fakturafrekvens från kvartalsfakturering, var vänlig och kontakta VA-debiteringen.
Fakturorna kan även betalas via autogiro.


Publicerad: 2014-11-17 13:25. Ändrad: 2023-04-12 14:35. Ansvarig: Sara Hellis