Skolmåltider

Skollunchen bör följa Livsmedelsverkets näringsrekommendationer och ge 25-35 % av det dagliga energi-och näringsinnehållet.

Följande ingår i den dagliga skol- och förskolelunchen: lagad huvudrätt, vegetarisk rätt, bröd, bordsmargarin, salladsbord, mjölk och vatten. Som hjälpmedel vid serveringen ska tallriksmodellen helst användas.
Alternativa rätter ska erbjudas de, som av religiösa eller medicinska skäl inte kan äta alla rätter. Läs mer under Specialkost.
Nötter, mandel eller jordnötter får aldrig ingå i den mat som serveras.

Tonvikten på mellanmål ligger på gröt/välling, mjölk/mjölkprodukter, smörgås med pålägg, frukt eller grönsaker.

Publicerad: 2014-07-01 17:55. Ändrad: 2018-11-30 12:25.

Kontakt

Marianne Yngvesson

Kostchef

Telefon: 0971-171 55
Epost:
Marianne.Yngvesson@jokkmokk.se