Kåbdalisborna får fortsätta koka vattnet

Den felande pumpen är bytt, vattenprover är tagna men fortsatt kokning av dricksvattnet gäller i Kåbdalis.

Taggar: #Nyhet, #Kommun

På grund av en trasig pump blev det under marknadslördagen akuta tillrinningsproblem till vattenverket i Kåbdalis. Vattenbilar kördes från Jokkmokk och Boden och vattenverket fylldes på. Under veckan har den trasiga pumpen bytts ut och kapaciteten i vattenverken är tillbaka, dock ännu inte i normal omfattning. Vattenprover togs torsdag den 14 februari vilka sedan skickats för analys. Innevånarna i Kåbdalis uppmanas dock att tills vidare fortsätta att koka dricksvattnet tills ny information kommer.  


Publicerad: 2019-02-09 12:41. Ändrad: 2019-02-17 12:29.


Kommun & Samhälle15 februari 2019

Vattenfall höjer sin beredskap

På grund av det oväder som förväntas komma in över Norrbotten under helgen höjer Vattenfall beredskapen inför eventuella störningar på elnätet.

Taggar: #Nyhet, #Kommun
Kommun & Samhälle04 februari 2019

Skillnaden mellan investering och drift

I den kommunala verksamheten talas det ofta om investeringar och driftskostnader. Inte minst när det gäller fastighetsaffärer och etableringar. Men vad betyder detta – och vad är egentligen skillnaden mellan investering och drift? Vi ber kommunens chef för samhälls- och infrastrukturfunktionen Erik Fagerström att reda ut begreppen:

Taggar: #Nyhet, #Kommun
Kommun & Samhälle01 februari 2019

Vinst för de kommunala bolagen

Jokkmokks Värmeverk och Jokkmokkshus redovisar miljonvinster för 2018.

Taggar: #Nyhet, #Kommun
Kommun & Samhälle17 januari 2019

Klart med ny brandstation i Kåbdalis

Kåbdalis växer. Skidanläggningen expanderar, nya stugområden etableras och kommunens insatser ökar. Nu står den nya brandstationen klar.

Taggar: #Nyhet, #Kommun
Visa fler nyheter