Toppbetyg för hemtjänsten

Jokkmokks hemtjänst får det högsta betyget i Norrbotten i en av delarna i ett nytt kvalitetsindex.

Taggar: #Kommun, #Vård och omsorg

Hemtjänstindex är en ny, årlig, sammanvägning av olika data som ska ge en samlad bild av hemtjänstens kvalitet i landets samtliga kommuner. Detta i sin tur gör det möjligt att följa utvecklingen av hemtjänsten och dess kvalitet år till år. Den första sammanställningen publicerades i veckan och Jokkmokks kommun placerade sig högt i jämförelsetalen. Framför allt gällande hur personalen genomför sitt arbete.

- Utförandet är uppenbart bra hos oss, det visar det nya kvalitetsindexet. Vi är nia i Sverige och i Norrbotten är det bara Arvidsjaur som ligger bättre till som sjua i den kategorin, säger Britta Olsson, ordförande i SPF Seniorerna i Vuollerim.

Hemtjänstindex kommer efter ett initiativ från SPF Seniorerna och tas fram med stöd från Allmänna arvsfonden. Indexet har utarbetats av experter på äldreomsorg respektive kvalitetsmätning. Viktningen utgår helt ifrån seniorers egna uppfattningar. 

- Resultatet visar att det finns all anledning att framför allt se över informationen, kommunens hemsida, här ligger vi i botten. Nu gäller det för kommunen att använda indexet konstruktivt för att se var det finns behov av förbättringar och hitta goda exempel som det går att ta efter, påpekar Britta Olsson. (Källa NSD)


Publicerad: 2022-11-28 10:54. Ändrad: 2022-11-28 10:55. Ansvarig: Marc Sommarstråle


Kommun & Samhälle25 juni 2024

Tyck till om Jokkmokk

Kommunen arbetar just nu med att ta fram en ny översiktsplan, som ska ange en långsiktig riktning för hur Jokkmokk kommun ska utvecklas som samhälle och plats.

Taggar: #Kommun
Kommun & Samhälle31 maj 2024

Möjlig nyetablering av vätgasproduktion

Vattenfall har nu lämnat in en ansökan om planbesked för storskalig vätgasproduktion i Jokkmokks kommun. Syftet med planläggningen är att pröva förutsättningar för verksamheter inom produktion och lagring av vätgas.

Taggar: #Kommun
Kommun & Samhälle31 maj 2024

Varning för höga flöden

SMHI har utfärdat en gul varning för höga flöden i den västligaste delen av Norrbottens län, inklusive i fjälltrakterna i Jokkmokks kommun.

Taggar: #Kommun
Kommun & Samhälle29 maj 2024

Digitaliseringsgruppen i Jokkmokk

Digitala verktyg, skärmtid i undervisningen och introduktionen av AI - detta är några av de frågor som digitaliseringsgruppen i Jokkmokks kommun har på agendan. Tillsammans med personal inom barn och utbildning verkar de för att digitaliseringen sker på rätt sätt, och att den ska vara till nytta för barn och unga i skolan.

Taggar: #Kommun
Visa fler nyheter