Toppbetyg för hemtjänsten

Jokkmokks hemtjänst får det högsta betyget i Norrbotten i en av delarna i ett nytt kvalitetsindex.

Taggar: #Kommun, #Vård och omsorg

Hemtjänstindex är en ny, årlig, sammanvägning av olika data som ska ge en samlad bild av hemtjänstens kvalitet i landets samtliga kommuner. Detta i sin tur gör det möjligt att följa utvecklingen av hemtjänsten och dess kvalitet år till år. Den första sammanställningen publicerades i veckan och Jokkmokks kommun placerade sig högt i jämförelsetalen. Framför allt gällande hur personalen genomför sitt arbete.

- Utförandet är uppenbart bra hos oss, det visar det nya kvalitetsindexet. Vi är nia i Sverige och i Norrbotten är det bara Arvidsjaur som ligger bättre till som sjua i den kategorin, säger Britta Olsson, ordförande i SPF Seniorerna i Vuollerim.

Hemtjänstindex kommer efter ett initiativ från SPF Seniorerna och tas fram med stöd från Allmänna arvsfonden. Indexet har utarbetats av experter på äldreomsorg respektive kvalitetsmätning. Viktningen utgår helt ifrån seniorers egna uppfattningar. 

- Resultatet visar att det finns all anledning att framför allt se över informationen, kommunens hemsida, här ligger vi i botten. Nu gäller det för kommunen att använda indexet konstruktivt för att se var det finns behov av förbättringar och hitta goda exempel som det går att ta efter, påpekar Britta Olsson. (Källa NSD)


Publicerad: 2022-11-28 10:54. Ändrad: 2022-11-28 10:55. Ansvarig: Marc Sommarstråle


Kommun & Samhälle03 februari 2023

Tillfälligt fjärrvärmeavbrott i Jokkmokk

Fjärrvärmen i Jokkmokk har drabbats av ett avbrott på grund av fel i en ventil, och alla fjärrvärmekunder kommer att förlora värme och varmvatten under en kort period.

Taggar: #Kommun
Kommun & Samhälle01 februari 2023

6 februari - Samernas nationaldag

Samernas nationaldag är gemensam för alla samer oavsett om de bor i Sverige, Norge, Finland eller Ryssland. Det är en dag som vanligen uppmärksammas med aktiviteter och kulturarrangemang.

Taggar: #Kommun, #Samiskt
Kommun & Samhälle31 januari 2023

Kultur- och fritidsnämnden har utsett stipendiater

Kultur- och fritidsnämnden har vid sitt sista sammanträde år 2022 beslutat att tilldela Jokkmokks kommuns kulturstipendium för år 2022 till Ingrid Holmlund och ungdomsledar- och idrottsstipendium till Håkan Kuorak.

Taggar: #Kommun, #Kultur
Kommun & Samhälle11 januari 2023

Mörkerflygningar vecka 2, 4, 5, 6, 7, 8

Taggar: #Kommun
Visa fler nyheter