Toppbetyg för hemtjänsten

Jokkmokks hemtjänst får det högsta betyget i Norrbotten i en av delarna i ett nytt kvalitetsindex.

Taggar: #Kommun, #Vård och omsorg

Hemtjänstindex är en ny, årlig, sammanvägning av olika data som ska ge en samlad bild av hemtjänstens kvalitet i landets samtliga kommuner. Detta i sin tur gör det möjligt att följa utvecklingen av hemtjänsten och dess kvalitet år till år. Den första sammanställningen publicerades i veckan och Jokkmokks kommun placerade sig högt i jämförelsetalen. Framför allt gällande hur personalen genomför sitt arbete.

- Utförandet är uppenbart bra hos oss, det visar det nya kvalitetsindexet. Vi är nia i Sverige och i Norrbotten är det bara Arvidsjaur som ligger bättre till som sjua i den kategorin, säger Britta Olsson, ordförande i SPF Seniorerna i Vuollerim.

Hemtjänstindex kommer efter ett initiativ från SPF Seniorerna och tas fram med stöd från Allmänna arvsfonden. Indexet har utarbetats av experter på äldreomsorg respektive kvalitetsmätning. Viktningen utgår helt ifrån seniorers egna uppfattningar. 

- Resultatet visar att det finns all anledning att framför allt se över informationen, kommunens hemsida, här ligger vi i botten. Nu gäller det för kommunen att använda indexet konstruktivt för att se var det finns behov av förbättringar och hitta goda exempel som det går att ta efter, påpekar Britta Olsson. (Källa NSD)


Publicerad: 2022-11-28 10:54. Ändrad: 2022-11-28 10:55. Ansvarig: Marc Sommarstråle


Kommun & Samhälle14 februari 2024

SCB:s medborgarundersökning 2023

Nu går det att ta del av SCB:s medborgarundersökning som genomfördes i slutet på 2023, på uppdrag av Jokkmokks kommun.

Taggar: #Kommun
Kommun & Samhälle28 december 2023

Lars Eriksson blir ny kommunchef

Jokkmokks kommun har beslutat om anställning av ny kommunchef. Det är Lars Eriksson från Mälardalen som kommer att ta över rollen under början av 2024.

Taggar: #Kommun
Kommun & Samhälle08 december 2023

Kultur- och fritidsnämnden säger nej

I en stark markering för det öppna och tillgängliga samhället säger Kultur- och Fritidsnämnden i Jokkmokks kommun tydligt NEJ till att kommunanställda bibliotekarier tvingas ange papperslösa.

Taggar: #Kommun
Kommun & Samhälle01 december 2023

15 minuter för din framtid!

Nu har du möjlighet att bidra till att göra våra kommuner mer framtidssäkra! Vi ber dig om 15 minuter av din tid för att fylla i en enkät. Den är anonym och resultaten används för att utveckla ett verktyg för bättre energiplanering i kommuner.

Taggar: #Kommun
Visa fler nyheter