Toppbetyg för hemtjänsten

Jokkmokks hemtjänst får det högsta betyget i Norrbotten i en av delarna i ett nytt kvalitetsindex.

Taggar: #Kommun, #Vård och omsorg

Hemtjänstindex är en ny, årlig, sammanvägning av olika data som ska ge en samlad bild av hemtjänstens kvalitet i landets samtliga kommuner. Detta i sin tur gör det möjligt att följa utvecklingen av hemtjänsten och dess kvalitet år till år. Den första sammanställningen publicerades i veckan och Jokkmokks kommun placerade sig högt i jämförelsetalen. Framför allt gällande hur personalen genomför sitt arbete.

- Utförandet är uppenbart bra hos oss, det visar det nya kvalitetsindexet. Vi är nia i Sverige och i Norrbotten är det bara Arvidsjaur som ligger bättre till som sjua i den kategorin, säger Britta Olsson, ordförande i SPF Seniorerna i Vuollerim.

Hemtjänstindex kommer efter ett initiativ från SPF Seniorerna och tas fram med stöd från Allmänna arvsfonden. Indexet har utarbetats av experter på äldreomsorg respektive kvalitetsmätning. Viktningen utgår helt ifrån seniorers egna uppfattningar. 

- Resultatet visar att det finns all anledning att framför allt se över informationen, kommunens hemsida, här ligger vi i botten. Nu gäller det för kommunen att använda indexet konstruktivt för att se var det finns behov av förbättringar och hitta goda exempel som det går att ta efter, påpekar Britta Olsson. (Källa NSD)


Publicerad: 2022-11-28 10:54. Ändrad: 2022-11-28 10:55. Ansvarig: Marc Sommarstråle


Kommun & Samhälle08 juni 2023

Vi klipper bilar och släcker bränder

Välkomna till öppet hus hos Räddningstjänst i Jokkmokk. Plats: Räddningsstationen Jokkmokk. Lördagen den 10/6 kl. 11-14 - nere på Brandstationen i Jokkmokk.

Taggar: #Kommun, #Kultur, #Utbildning, #Äventyr, #Krisberedskap
Kommun & Samhälle15 maj 2023

Norrbottens flygflottilj informerar: Arctic Challenge Exercise 2023

Under perioden 29 maj till 9 juni arrangerar Sverige, Finland, Norge och Danmark en internationell flygövning, där Finland är övningsledare och ansvarig för övningen. Övningen kallas Arctic Challenge Exercise 2023, eller ACE 23, genomförs för sjätte gången inom ramen för det nordiska samarbetet och det Cross border-avtal som finns mellan länderna. Övningen är en vidareutveckling av tidigare års genomförda flygövningar och är planerad att genomföras vartannat år.

Taggar: #Kommun
Kommun & Samhälle27 mars 2023

Västra skolan

Eftersom åk 4-5 flyttar från Västra skolan frigörs lokaler och två nya förskoleavdelningar tillkommer på Fjällbackens förskola som då kommer ha sex avdelningar.

Taggar: #Kommun
Kommun & Samhälle24 mars 2023

Jokkmokks kommun satsar stort på förskolans och skolans miljöer!

Just nu pågår renoveringar av Östra skolan inför den flytt av årskurs 4 och 5. Östra skolan blir därmed en 4-9 skola.

Taggar: #Kommun
Visa fler nyheter