Covid-19: Förkylningssymptom = test

Smittskyddsläkare Anders Nystedt uppmanar alla som har symptom på förkylning eller allergi att uppsöka hälsocentralen för provtagning.

Taggar: #Nyhet, #Kommun

Det utökade smittläget i regionen gör nu att Anders Nystedt än mer tydligt och klart uppmanar samtliga personer med förkylnings- eller allergisymptom i Jokkmokk, och hela resten av vårt län, att snarast ta kontakt med sin hälsocentral för provtagning.

"Jag är oroad över att vi har en ökad smittspridning. Därför vill jag bestämt uppmana samtliga med någon form av symtom för att söka provtagning", sade Nystedt under tisdagens samverkansmöte.

I Jokkmokk tar du kontakt med distriktssköterskan för tid för provtagning som sker tisdagar och torsdagar. Provet tas från näsa och hals och gäller därmed inte som kontroll av antikroppar (serologi).


Publicerad: 2020-06-16 15:31. Ändrad: 2020-06-16 15:31.


Kommun & Samhälle26 juni 2020

Varning: Stor risk för skogsbränder

Det är mycket torrt i markerna just nu. Myndigheterna avråder därför bestämt allmänheten att elda.

Taggar: #Nyhet, #Kommun
Kommun & Samhälle25 juni 2020

Kommunen informerar om kommunikation kring Covid-19

Jokkmokks kommun har fortsatt, torsdagen den 2 juli, ingen konstaterat smittad av Covid-19 inom socialtjänstens verksamheter. Socialtjänstens verksamheter omfattar äldreboenden, hemtjänst, LSS-boenden, personlig assistans och dagcenter.

Taggar: #Nyhet, #Kommun
Kommun & Samhälle23 juni 2020

Socialtjänsten vädjar till anhöriga och allmänhet

Det förvärrade läget i Gällivare och ett märkbart ökat tryck inom socialtjänstens verksamheter gör att riktlinjerna nu skärps kring besök. Socialchef Maria Larsson vädjar till anhöriga och allmänhet och avråder, bland annat, från att ta hem närstående från vård- och omsorgsboenden.

Taggar: #Nyhet, #Kommun
Kommun & Samhälle22 juni 2020

Varning: Stor brandfara i hela länet

Risken för skogsbränder är stor i Norrbottens kust- och inland. Räddnings­tjänsterna i länet uppmanar allmänheten att undvika all eldning i skog och mark.

Taggar: #Nyhet, #Kommun
Visa fler nyheter