Takbyte på Swebor

Swebor - byte av taket, belysningen, ventilationen med mera.

Taggar: #Kommun

Produktionen i fabriken  innebär att det uppstår stora mängder spillvärme som istället för att gå till användning i - eller i anslutning till - anläggningen, försvinner ut genom diverse svaga punkter i byggnaden. Vattenångan från kylningen av plåtar skickas ut ur anläggningen och det sker ingen värmeåtervinning idag. Ugnen strålar mycket värme som inte tas till vara. Även avgastemperaturen i skorstenen alstrar uppemot 400 grader.
All denna spillvärme kommer renoveringen att ta till vara för att värma Swebors lokaler, andra lokaler i anslutning till fabriken eller för annat ändamål.
Renoveringen omfattar takbyte, byte av belysning och ventilation, tilläggsisolering m.m.
Arbetet utförs av Jokkmokks kommun och beräknas vara klart hösten 2023.


Publicerad: 2023-09-29 10:14. Ändrad: 2023-09-29 10:14.


Kommun & Samhälle01 december 2023

15 minuter för din framtid!

Nu har du möjlighet att bidra till att göra våra kommuner mer framtidssäkra! Vi ber dig om 15 minuter av din tid för att fylla i en enkät. Den är anonym och resultaten används för att utveckla ett verktyg för bättre energiplanering i kommuner.

Taggar: #Kommun
Kommun & Samhälle20 november 2023

En vecka fri från våld

Den 20-26:e november pågår "En vecka fri från våld", en temavecka som belyser mäns våld mot kvinnor, och arbetet med att förebygga det stora samhällsproblem som våldet är. Programmet för veckan har ett stort antal arrangemang runt om i länet och digitalt.

Taggar: #Kommun
Kommun & Samhälle13 november 2023

Lapplands Gymnasium - Öppet hus

Välkomna på Öppet hus på Lapplands Gymnasium Jokkmokk! Måndag 27 nov kl. 18:00-20:00 anordnar Lapplands gymnasium Jokkmokk Öppet hus.

Taggar: #Kommun, #Ung, #Utbildning
Kommun & Samhälle19 oktober 2023

Samisk språkvecka 23 - 27 oktober 2023

Nu firar vi Gïelevåhkoe/ Giällavahkkuo/ Giellavahkko/ Giellavahkko/ Giellavahkku - Samisk språkvecka 2023. Syftet med den samiska språkveckan är att lyfta de samiska språkens status, och öka kunskapen om samiska språk och kultur i hela samhället

Taggar: #Kommun
Visa fler nyheter