Smittspridningen ökar i Norrbotten

Regeringsbeslutet gällande besöksförbud på vård- och omsorgsboenden kvarstår. Det är fortsatt mycket viktigt att skydda de mest utsatta i samhället mot Covid-19. Inte minst eftersom smittspridningen ökar. Jokkmokk är inget undantag.

Taggar: #Nyhet, #Kommun

Tendensen är tydlig. Befolkningen lättar på det egna ansvaret, rör sig mer ute, och den sociala distanseringen avtar. Reaktionerna visar sig även på våra vård- och omsorgsboenden, Kaitum, Pionjären och Bjärkagården.

Exempelvis ökar antalet anhöriga som vill träffa sina närstående – trots att besöksförbudet fortfarande gäller. Det kommer även fler frågor till personalen om detta.

”Det märks av. Men vi har ett regeringsbeslut att förhålla oss till och här måste vi fortsätta att vara restriktiva. Läget är fortfarande allvarligt, säger Maria Larsson, socialchef.

Folkhälsomyndighetens rekommendation säger, bland annat: ”Undvik nära kontakt”.

För digitala samtal/möten finns det tillgång till utrustning och det går även att låna ett rum med dator i kommunhuset vid behov.

Det är fortsatt mycket viktigt att fortsätta hålla avstånd, tvätta händerna noga och ta Folkhälsomyndighetens övriga rekommendationer på allvar. Inte minst att personer över 70 år ska utesluta fysiskt umgänge med andra inomhus. De ska uteslutande välja uteumgänge med distans.

Kommunen upprepar och vädjar: Håll i och håll ut!


Publicerad: 2020-06-02 16:11. Ändrad: 2020-06-02 16:12.


Kommun & Samhälle26 juni 2020

Varning: Stor risk för skogsbränder

Det är mycket torrt i markerna just nu. Myndigheterna avråder därför bestämt allmänheten att elda.

Taggar: #Nyhet, #Kommun
Kommun & Samhälle25 juni 2020

Kommunen informerar om kommunikation kring Covid-19

Jokkmokks kommun har fortsatt, torsdagen den 2 juli, ingen konstaterat smittad av Covid-19 inom socialtjänstens verksamheter. Socialtjänstens verksamheter omfattar äldreboenden, hemtjänst, LSS-boenden, personlig assistans och dagcenter.

Taggar: #Nyhet, #Kommun
Kommun & Samhälle23 juni 2020

Socialtjänsten vädjar till anhöriga och allmänhet

Det förvärrade läget i Gällivare och ett märkbart ökat tryck inom socialtjänstens verksamheter gör att riktlinjerna nu skärps kring besök. Socialchef Maria Larsson vädjar till anhöriga och allmänhet och avråder, bland annat, från att ta hem närstående från vård- och omsorgsboenden.

Taggar: #Nyhet, #Kommun
Kommun & Samhälle22 juni 2020

Varning: Stor brandfara i hela länet

Risken för skogsbränder är stor i Norrbottens kust- och inland. Räddnings­tjänsterna i länet uppmanar allmänheten att undvika all eldning i skog och mark.

Taggar: #Nyhet, #Kommun
Visa fler nyheter