Dags för skoterförbud Ultevis nordväst

Kommunstyrelsen har beslutat om tillfälligt skoterförbud inom Sirges sameby fram till barmarksperioden.

Taggar: #Nyhet, #Kommun

Kommunstyrelsen i Jokkmokks kommun har 2020-03-27, efter ansökan från Sirges sameby, med stöd av 3 § terrängkörningslagen och 15 § terrängkörningsförordningen, beslutat om att förbud att färdas med snöskoter eller andra terrängskotrar skall gälla inom nedanstående område inom Jokkmokks kommun. 

Ikraftträdande av skoterförbud sker direkt efter period av kungörelse, 2020-04-10 och gäller till och med barmark. Förbudet gäller inom nedanstående områden:
Ultevis. Från där nationalparksgränsen möter Bietsavrres västra strand, efter södra stranden av Bietsavrre till Raseluokta. Därefter i en rak linje till Kungsleden, längs Kungsleden söderut till trädgränsen ovanför Vaggevarasj ned till sjöstranden Sijddojavrre mellan Alep och Lulep Vaggevarasj, längs mitten av sjön sitojaure/Sijddojavrre till nationalparkgränsen.

Skotertrafik är tillåten efter markerad led från Kungsleden till Pietsjaure. Skotertrafik är tillåten på den del av sjön som ligger utanför Stora Sjöfallets nationalpark. Skotertrafik är tillåten efter Kungsleden.
Inom förbudsområdet undantas sådan yrkestrafik som anges i 1 § terrängkörningsförordningen.

HÄR LÄSER DU HELA KUNGÖRELSEN
Karta för utskrift


Publicerad: 2020-03-31 16:53. Ändrad: 2020-04-06 16:59.


Kommun & Samhälle02 juni 2020

Smittspridningen ökar i Norrbotten

Regeringsbeslutet gällande besöksförbud på vård- och omsorgsboenden kvarstår. Det är fortsatt mycket viktigt att skydda de mest utsatta i samhället mot Covid-19. Inte minst eftersom smittspridningen ökar. Jokkmokk är inget undantag.

Taggar: #Nyhet, #Kommun
Kommun & Samhälle29 maj 2020

Stor risk för bränder och höga flöden

Risken för gräsbränder är mycket stor och samtidigt utfärdas en klass 1-varning för höga flöden i Norrbottens inland.

Taggar: #Nyhet, #Kommun
Kommun & Samhälle29 maj 2020

Idrotten och gymnasieskolorna igång

Gymnasieskolorna har sedan i mars i huvudsak bedrivit distansundervisning. Nu öppnas de igen. Samtidigt ges klartecken  för idrottstävlingar, matcher och cuper för alla åldrar från och med den 14 juni.

Taggar: #Nyhet, #Kommun
Kommun & Samhälle19 maj 2020

Annorlunda skolavslutning blir det

Inga anhöriga bjuds in till grundskolans avslutning och gymnasiet firar i slutet sällskap. Det väntar onekligen en annorlunda skolavslutning i Jokkmokk.

Taggar: #Nyhet, #Kommun
Visa fler nyheter