"Hjälp oss med skyddsutrustning"

Socialtjänstens verksamheter är i akut behov av skyddsutrustning. Nu vädjar de till företagen om hjälp.

Taggar: #Nyhet, #Kommun

”Vi är i stort behov av, inte minst, andnings- och munskydd. Vi behöver verkligen hjälp och hoppas att företagen kan hjälpa oss”, säger Sonja Malm, medicinskt ansvarig sjuksköterska.

Situationen med Covid-19 är synnerligen ansträngd. Socialtjänstens verksamheter är särskilt utsatta och bristen på skyddsutrustning är mycket stor. Risken för smittspridning måste på alla sätt minimeras men samtidigt är behovet av skyddsutrustning till personalen inom vård- och omsorg akut.
Därför ställs nu hoppet och frågan till företagen om det finns någon som kan hjälpa till – om någon har någon eller några av de nedanstående produkterna hos sig, och kan avvara dem.

”Vi kan frångå befintliga avtal eftersom alla våra leverantörer har slut i sina lager. Läget är mycket ansträngt”, konstaterar Sonja Malm.

Som synes på bilden har Dagcenter I Jokkmokk gjort sitt för att hjälpa till. 200 DC-märkta visir monterats ihop och fördelas ut. Men det behövs fler.

Följande behövs akut:

Andningsskydd med märkning FFP2.

Andningsskydd med märkning FFP3.

Munskydd med märkning IIR.

Skyddsrock (engångsmodell, lång ärm med plastad yta).

Skyddsvisir av engångs- eller flergångsmodell.

Alkoholbaserat handdesinfektionsmedel.


Publicerad: 2020-03-27 12:06. Ändrad: 2020-03-27 12:06.


Kommun & Samhälle02 juni 2020

Smittspridningen ökar i Norrbotten

Regeringsbeslutet gällande besöksförbud på vård- och omsorgsboenden kvarstår. Det är fortsatt mycket viktigt att skydda de mest utsatta i samhället mot Covid-19. Inte minst eftersom smittspridningen ökar. Jokkmokk är inget undantag.

Taggar: #Nyhet, #Kommun
Kommun & Samhälle29 maj 2020

Stor risk för bränder och höga flöden

Risken för gräsbränder är mycket stor och samtidigt utfärdas en klass 1-varning för höga flöden i Norrbottens inland.

Taggar: #Nyhet, #Kommun
Kommun & Samhälle29 maj 2020

Idrotten och gymnasieskolorna igång

Gymnasieskolorna har sedan i mars i huvudsak bedrivit distansundervisning. Nu öppnas de igen. Samtidigt ges klartecken  för idrottstävlingar, matcher och cuper för alla åldrar från och med den 14 juni.

Taggar: #Nyhet, #Kommun
Kommun & Samhälle19 maj 2020

Annorlunda skolavslutning blir det

Inga anhöriga bjuds in till grundskolans avslutning och gymnasiet firar i slutet sällskap. Det väntar onekligen en annorlunda skolavslutning i Jokkmokk.

Taggar: #Nyhet, #Kommun
Visa fler nyheter