Hemkörning av varor kör igång

Stora avstånd. Social distansering. Kan vara svårt för de äldre att få hem sina varor från matvaruaffären. Nu kompletterar kommunen med hemkörning till de som har det besvärligt.

Taggar: #Nyhet, #Kommun

I dessa tider måste alla hjälpas åt. Riskgrupperna, där plus 70-åringarna är extra utsatta, har i många fall svårt att få hem varor från matvarubutikerna.

I Jokkmokk kompletterar därför nu kommunen upp behovet med hemkörning en gång i veckan, med start vecka 18. Detta i ett samarbete med ICA Rajden och COOP-butikerna i Jokkmokk och Vuollerim.

Jokkmokk är en till ytan stor kommun med stora avstånd. Många äldre finns ute i byarna och behöver hjälp med sina varor.

Men. Vi gör det tillsammans, det är den enda vägen. Så vänner, anhöriga, grannar och andra frivilliga. Fortsätt hjälpa era medmänniskor på samma fantastiskt fina sätt som hittills - trots denna service. Som sagt - vi gör det tillsammans.

Utkörningen, där kommunen avdelat personal och fordon, startar den här veckan. Beställningen görs via butikernas hemsidor och kunden faktureras.

Jokkmokk

COOP Jokkmokk: https://bit.ly/2VvYTuC

ICA Rajden: https://www.ica.se/jokkmokk/

Följande turer gäller för de varor som Jokkmokks kommun kör ut:

Bor du efter Kvikkjokksvägen, eller väg E45 mot Gällivare inom Jokkmokks kommun, inklusive Lyckan, Haraudden och Östansjö, eller efter Karatsvägen:
Beställ måndag före kl. 22:00 för leverans onsdag eftermiddag, samma
vecka.

Bor du efter väg 97 till Själlarim eller väg E45 förbi Kåbdalis inom Jokkmokks kommun eller i centrala Jokkmokk (inom 50-skyltarna):
Beställ tisdag före kl. 22:00 för leverans torsdag eftermiddag, samma vecka.

Vuollerim
COOP Vuollerim: 010-747 41 20

Du som bor i Kåskats efter väg 97 mot Vuollerim, samt Vuollerim och Vuollerims alla närliggande byar inom Jokkmokks kommun: Beställ måndag före kl. 19:00 för leverans onsdag eftermiddag, samma vecka.

Frågor kring hemsändningen: Jokkmokks kommuns växel: 0971-17 000.


Publicerad: 2020-04-29 13:07. Ändrad: 2020-04-29 13:07.


Kommun & Samhälle02 juni 2020

Smittspridningen ökar i Norrbotten

Regeringsbeslutet gällande besöksförbud på vård- och omsorgsboenden kvarstår. Det är fortsatt mycket viktigt att skydda de mest utsatta i samhället mot Covid-19. Inte minst eftersom smittspridningen ökar. Jokkmokk är inget undantag.

Taggar: #Nyhet, #Kommun
Kommun & Samhälle29 maj 2020

Stor risk för bränder och höga flöden

Risken för gräsbränder är mycket stor och samtidigt utfärdas en klass 1-varning för höga flöden i Norrbottens inland.

Taggar: #Nyhet, #Kommun
Kommun & Samhälle29 maj 2020

Idrotten och gymnasieskolorna igång

Gymnasieskolorna har sedan i mars i huvudsak bedrivit distansundervisning. Nu öppnas de igen. Samtidigt ges klartecken  för idrottstävlingar, matcher och cuper för alla åldrar från och med den 14 juni.

Taggar: #Nyhet, #Kommun
Kommun & Samhälle19 maj 2020

Annorlunda skolavslutning blir det

Inga anhöriga bjuds in till grundskolans avslutning och gymnasiet firar i slutet sällskap. Det väntar onekligen en annorlunda skolavslutning i Jokkmokk.

Taggar: #Nyhet, #Kommun
Visa fler nyheter