15 minuter för din framtid!

Nu har du möjlighet att bidra till att göra våra kommuner mer framtidssäkra! Vi ber dig om 15 minuter av din tid för att fylla i en enkät. Den är anonym och resultaten används för att utveckla ett verktyg för bättre energiplanering i kommuner.

Taggar: #Kommun

I projektet CommitClimate vill vi veta mer om hur privatpersoner använder energi i vardagen i Kiruna, Gällivare, Jokkmokk eller Pajala. Vi vill också veta vad medborgare tycker att staten eller kommunen ska göra för att underlätta för miljövänliga val.

Vi vet att det finns stor potential att minska miljöpåverkan genom beteendeförändringen. Det har vi sett under förra vintern där energipriser var höga till följd av det ryska anfallskriget mot Ukraina. Energianvändningen minskade tydligt.

Men vi vet rätt lite om vilka energivanor vi har som bor i Kiruna, Gällivare, Jokkmokk och Pajala.  Finns ett intresse av att spara energi och miljö genom beteendeförändringar? Och vad önskar du att kommun och stat ska göra för att det blir lättare för dig att minska din energi- och resursanvändning? Behövs det en annan infrastruktur än den vi har idag, som till exempel fler cykelvägar och cykelparkeringar och fler laddstolpar för elbilar?

I undersökningen ingår frågor om resor, konsumtion, avfall och energianvändning i hemmet. Resultaten av enkäten används för att utveckla ett verktyg för bättre energiplanerin i kommuner. Enkäten är anonym. Det tar ca. 15 minuter att fylla i.

Här hittar du:

Enkät för dig som bor i Jokkmokk

Enkät för dig som bor i Pajala

Enkät för dig som bor i Gällivare

Enkät för dig som bor i Kiruna

Här kan du läsa mer om  projektet: CommitClimate


Publicerad: 2023-12-01 09:51. Ändrad: 2023-12-01 09:51.


Kommun & Samhälle14 februari 2024

SCB:s medborgarundersökning 2023

Nu går det att ta del av SCB:s medborgarundersökning som genomfördes i slutet på 2023, på uppdrag av Jokkmokks kommun.

Taggar: #Kommun
Kommun & Samhälle28 december 2023

Lars Eriksson blir ny kommunchef

Jokkmokks kommun har beslutat om anställning av ny kommunchef. Det är Lars Eriksson från Mälardalen som kommer att ta över rollen under början av 2024.

Taggar: #Kommun
Kommun & Samhälle08 december 2023

Kultur- och fritidsnämnden säger nej

I en stark markering för det öppna och tillgängliga samhället säger Kultur- och Fritidsnämnden i Jokkmokks kommun tydligt NEJ till att kommunanställda bibliotekarier tvingas ange papperslösa.

Taggar: #Kommun
Kommun & Samhälle20 november 2023

En vecka fri från våld

Den 20-26:e november pågår "En vecka fri från våld", en temavecka som belyser mäns våld mot kvinnor, och arbetet med att förebygga det stora samhällsproblem som våldet är. Programmet för veckan har ett stort antal arrangemang runt om i länet och digitalt.

Taggar: #Kommun
Visa fler nyheter