15 minuter för din framtid!

Nu har du möjlighet att bidra till att göra våra kommuner mer framtidssäkra! Vi ber dig om 15 minuter av din tid för att fylla i en enkät. Den är anonym och resultaten används för att utveckla ett verktyg för bättre energiplanering i kommuner.

Taggar: #Kommun

I projektet CommitClimate vill vi veta mer om hur privatpersoner använder energi i vardagen i Kiruna, Gällivare, Jokkmokk eller Pajala. Vi vill också veta vad medborgare tycker att staten eller kommunen ska göra för att underlätta för miljövänliga val.

Vi vet att det finns stor potential att minska miljöpåverkan genom beteendeförändringen. Det har vi sett under förra vintern där energipriser var höga till följd av det ryska anfallskriget mot Ukraina. Energianvändningen minskade tydligt.

Men vi vet rätt lite om vilka energivanor vi har som bor i Kiruna, Gällivare, Jokkmokk och Pajala.  Finns ett intresse av att spara energi och miljö genom beteendeförändringar? Och vad önskar du att kommun och stat ska göra för att det blir lättare för dig att minska din energi- och resursanvändning? Behövs det en annan infrastruktur än den vi har idag, som till exempel fler cykelvägar och cykelparkeringar och fler laddstolpar för elbilar?

I undersökningen ingår frågor om resor, konsumtion, avfall och energianvändning i hemmet. Resultaten av enkäten används för att utveckla ett verktyg för bättre energiplanerin i kommuner. Enkäten är anonym. Det tar ca. 15 minuter att fylla i.

Här hittar du:

Enkät för dig som bor i Jokkmokk

Enkät för dig som bor i Pajala

Enkät för dig som bor i Gällivare

Enkät för dig som bor i Kiruna

Här kan du läsa mer om  projektet: CommitClimate


Publicerad: 2023-12-01 09:51. Ändrad: 2023-12-01 09:51.


Kommun & Samhälle31 maj 2024

Möjlig nyetablering av vätgasproduktion

Vattenfall har nu lämnat in en ansökan om planbesked för storskalig vätgasproduktion i Jokkmokks kommun. Syftet med planläggningen är att pröva förutsättningar för verksamheter inom produktion och lagring av vätgas.

Taggar: #Kommun
Kommun & Samhälle31 maj 2024

Varning för höga flöden

SMHI har utfärdat en gul varning för höga flöden i den västligaste delen av Norrbottens län, inklusive i fjälltrakterna i Jokkmokks kommun.

Taggar: #Kommun
Kommun & Samhälle29 maj 2024

Digitaliseringsgruppen i Jokkmokk

Digitala verktyg, skärmtid i undervisningen och introduktionen av AI - detta är några av de frågor som digitaliseringsgruppen i Jokkmokks kommun har på agendan. Tillsammans med personal inom barn och utbildning verkar de för att digitaliseringen sker på rätt sätt, och att den ska vara till nytta för barn och unga i skolan.

Taggar: #Kommun
Kommun & Samhälle16 maj 2024

Norrbottens 14 kommuner tog hem Vitalis stipendium 2024

Norrbottens 14 kommuner har tilldelats Vitalis stipendium 2024 för innovationsarbetet med ett gemensamt verksamhetssystem (Eko-system) för socialtjänsten. Priset delas ut varje år till innovationer inom vård, omsorg eller hälso- och sjukvård. Av 35 ansökningar togs tre finalister fram.

Taggar: #Kommun
Visa fler nyheter