Talvatis fantastiska friluftsområde

Talvatissjöns alla vinteraktiviteter: Barnens vinterland, isbanan, slängkälken, grillplatserna, eljusspåret, skidspår på isen och promenadstråk runt sjön.

Taggar:

Talvatis friluftsområde

Det finns möjlighewter till en lång rad friluftsaktiviteter i det natursköna Talavatisområdet

Barnens vinterlekland med pulkbacke. Det finns stjärtlappar och tefat att låna, bakval och grillplats med ved och nedanför backen finns även en slängkälke att leka med.

Isbanan går runt Talvatissjön och är 1,2 km lång med startplatser vid lekplatsen och Hotel Jokkmokks bastu, där det även finns sparkar att låna.

Elljusspår går runt och i skogarna i området, sammanlagt 14 km. Det är tillåtet att åka med hund i lina - måndag till fredag efter kl. 19.30. Det är dock i-n-t-e tillåtet att promenera i skidspåren!
Kolla in på www.skidspar.se där kan du se om spåren är pistade.

Promenadstråket runt Talvatis är 2,3 km.

Skoterled går genom området och det går att stanna nära pulkbacken och bakvalen. Tänk på att stanna vid stoppskylt eftersom skidåkare kan komma i hög fart.

Ring Bo Svensson: 070-6699672 eller Niklas Wågman: 070-6699673 om du har några frågor.

 


Publicerad: 2019-03-11 13:20. Ändrad: 2019-03-12 13:55.


Uppleva & Göra09 januari 2019

Jokkmokk har en alldeles egen isbana

Talvatis är ett populärt mål för utelivsnjutare även vintertid. Nu står dessutom isbanan färdig att ta en promenad, eller varför inte en sparktur, på.

Taggar:
Uppleva & Göra20 november 2018

Linnea skriver människor till liv i Ӕdnan - som tilldelats det prestigefulla Augustpriset

En uppmärksam tystnad mötte författaren Linnea Axelsson på det samiska biblioteket i Jokkmokk, när hon med återhållsamt tonläge läste ur och berättade om sin senaste bok Ӕdnan. Boken som nominerades och tog hem det prestigefyllda Augustpriset i kategorin årets svenska skönlitterära bok.

Taggar:
Uppleva & Göra24 oktober 2018

Vuollerimbadet är öppet igen

Efter en tid av reparationsarbeten är nu Vuollerimbadet öppet igen. Nytt för året är att det allmänna badet är flyttat till Vuollerim under den tid Östra skolans sim- och sporthall renoveras. Om du vill boka en badtid ringer du kultur- och fritidskontoret: 0971-17335, 17203. Biljetter till det allmänna badet köper du i förväg på biblioteket. Badmästare Per-Erik Rim hälsar alla badsugna i Jokkmokks kommun hjärtligt välkomna!

Taggar: