Jokkmokks kommun delar ut fyra stipendier för året 2020

Varje år utser kultur- och fritidsnämnden två personer till stipendiater för sina insatser inom idrotten eller kulturlivet i Jokkmokks kommun. Eftersom förenings- och kulturlivet fått utstå många svårigheter under pandemiåret 2020 beslutade nämnden att denna gång dela ut två stipendier i varje kategori.

Ungdomsledare- och idrottsstipendiet för året 2020 tilldelas dels fotbollsspelaren Marwaan Mustafa Mohameed, Jokkmokk, dels tränarparet Karin och Markus Beland, Mattisudden. Stipendiet är 5000 kr till respektive stipendiat. Läs motiveringen till ungdomsledare- och idrottsstipendierna här.

Kulturstipendiet för året 2020 tilldelas dels författaren Elin Anna Labba, Jokkmokk, dels eldsjälen Nancy Larsson, Vuollerim. Även här är stipendiesumman 5000 kr per stipendiat. Läs motiveringen till kulturstipendierna här.

Stipendierna kommer att delas ut under ett evenemang under Jokkmokks digitala marknad, som går av stapeln den 3-7 februari 2021 på marknadswebben jokkmokksmarknad.se. Vi återkommer inom kort med mer information om tid och plats.

För Jokkmokks kommun, kultur- och fritidsnämnden,

Mats Wennberg, ordförande

För mer information

- Om ungdomsledare- och idrottsstipendiaterna: kontakta Ann Enberg, fritidschef, tel. 0971-172 03, ann.enberg@jokkmokk.se.

- Om kulturstipendiaterna: kontakta Anna-Karin Aira, kultursekreterare, tel. 0971-172 04, anna-karin.aira@jokkmokk.se

Publicerad: 2021-01-20 18:48. Ändrad: 2021-02-15 15:21.

Uppleva & Göra18 mars 2024

Ett aktivt påsklov för skollediga!

Skolelever i Jokkmokks kommun har påsklov under vecka 14, alltså elva härliga vårvinterdagar från skärtorsdagen den 28 mars till söndagen den 7 april. Här kommer några förslag på aktiviteter för dig som vill göra nåt kul tillsammans med andra skollediga barn och ungdomar. Några aktiviteter börjar redan under vecka 13, alltså veckan innan påsk.

Uppleva & Göra23 februari 2024

Nordenskiöldsloppet 2024

Den 23 mars 2024 går sjunde upplagan av Nordenskiöldsloppet i modern tid. Den 220 km långa spårade banan leder genom orörd vildmark norr om polcirkeln och följer en skidhistorisk bansträckning från 1884.

Taggar: #Kultur
Uppleva & Göra21 februari 2024

Sportlovsprogrammet 2024 - tips på gratis aktiviteter

Vecka 10 är det sportlov i Jokkmokks kommun. Föreningslivet tillsammans med Jokkmokks kommun ordnar fria aktiviteter för lovlediga barn och ungdomar. Passa på att pröva några av aktiviteterna - kanske hittar du något som blir din nya grej!

Uppleva & Göra09 februari 2024

Skoterförbud 2024

I följande områden gäller tillfälliga skoterförbud vintern 2024, Kabla öst och väst. För mer information om gällande datum och bestämmelser, se vår sida om Skoterförbud.