Jokkmokks kommun delar ut fyra stipendier för året 2020

Varje år utser kultur- och fritidsnämnden två personer till stipendiater för sina insatser inom idrotten eller kulturlivet i Jokkmokks kommun. Eftersom förenings- och kulturlivet fått utstå många svårigheter under pandemiåret 2020 beslutade nämnden att denna gång dela ut två stipendier i varje kategori.

Ungdomsledare- och idrottsstipendiet för året 2020 tilldelas dels fotbollsspelaren Marwaan Mustafa Mohameed, Jokkmokk, dels tränarparet Karin och Markus Beland, Mattisudden. Stipendiet är 5000 kr till respektive stipendiat. Läs motiveringen till ungdomsledare- och idrottsstipendierna här.

Kulturstipendiet för året 2020 tilldelas dels författaren Elin Anna Labba, Jokkmokk, dels eldsjälen Nancy Larsson, Vuollerim. Även här är stipendiesumman 5000 kr per stipendiat. Läs motiveringen till kulturstipendierna här.

Stipendierna kommer att delas ut under ett evenemang under Jokkmokks digitala marknad, som går av stapeln den 3-7 februari 2021 på marknadswebben jokkmokksmarknad.se. Vi återkommer inom kort med mer information om tid och plats.

För Jokkmokks kommun, kultur- och fritidsnämnden,

Mats Wennberg, ordförande

För mer information

- Om ungdomsledare- och idrottsstipendiaterna: kontakta Ann Enberg, fritidschef, tel. 0971-172 03, ann.enberg@jokkmokk.se.

- Om kulturstipendiaterna: kontakta Anna-Karin Aira, kultursekreterare, tel. 0971-172 04, anna-karin.aira@jokkmokk.se

Publicerad: 2021-01-20 18:48. Ändrad: 2021-02-15 15:21.

Uppleva & Göra22 juni 2022

Utflykter, utmaningar och vandringar

Årets utmaning är att bestiga Kebnekaise 2 096 meter eller Mount Everest 8 848 m,- men att göra det på Storknabben. Gör så här: Gå 22 gånger upp till Storknabben före 30 augusti, skriv upp dig i boken varje gång. Då blir du ägare av en Knabbemössa!  För att få Mount Knabbemössan måste du gå upp 89 gånger innan 31 december. En utmaning för alla som vill hålla igång resten av året. + Att det finns 6 st utflyktsmål att besöka med kontroller på. Läs mer om vandringsleder, motionslådor och utflyktsmål

Uppleva & Göra06 maj 2022