Jokkmokks kommun delar ut fyra stipendier för året 2020

Varje år utser kultur- och fritidsnämnden två personer till stipendiater för sina insatser inom idrotten eller kulturlivet i Jokkmokks kommun. Eftersom förenings- och kulturlivet fått utstå många svårigheter under pandemiåret 2020 beslutade nämnden att denna gång dela ut två stipendier i varje kategori.

Ungdomsledare- och idrottsstipendiet för året 2020 tilldelas dels fotbollsspelaren Marwaan Mustafa Mohameed, Jokkmokk, dels tränarparet Karin och Markus Beland, Mattisudden. Stipendiet är 5000 kr till respektive stipendiat. Läs motiveringen till ungdomsledare- och idrottsstipendierna här.

Kulturstipendiet för året 2020 tilldelas dels författaren Elin Anna Labba, Jokkmokk, dels eldsjälen Nancy Larsson, Vuollerim. Även här är stipendiesumman 5000 kr per stipendiat. Läs motiveringen till kulturstipendierna här.

Stipendierna kommer att delas ut under ett evenemang under Jokkmokks digitala marknad, som går av stapeln den 3-7 februari 2021 på marknadswebben jokkmokksmarknad.se. Vi återkommer inom kort med mer information om tid och plats.

För Jokkmokks kommun, kultur- och fritidsnämnden,

Mats Wennberg, ordförande

För mer information

- Om ungdomsledare- och idrottsstipendiaterna: kontakta Ann Enberg, fritidschef, tel. 0971-172 03, ann.enberg@jokkmokk.se.

- Om kulturstipendiaterna: kontakta Anna-Karin Aira, kultursekreterare, tel. 0971-172 04, anna-karin.aira@jokkmokk.se

Publicerad: 2021-01-20 18:48. Ändrad: 2021-02-15 15:21.

Uppleva & Göra17 september 2021

Harsprånget - Populärt resmål

Harsprånget och Lancaster har haft massa besök under sommaren, Harsprånget har haft 1200 st besökare från 18 nationer och Lancaster har haft 200 st från 10 nationer, info från Lars Wallbing

Uppleva & Göra01 september 2021

Augusti månads vinnare

Grattis till motionslådernas  vinnare i Jokkmokk. Martin Jensen vann ett pris från C/O Gerd, Sanna Larsson från Team Sportia, Egon Harila från Samelandsresor, Charlott Levin från Stoorstålka, Anneli Tuolja och Bie Blind från Kultur och fritid. Så ut och promenera, jogga, eller cykla under september till Storknabben, Klipptjärn och Arctic Camp så kan du vinna priser . Tack till alla sponsorer för priserna som ni skänkt.

Uppleva & Göra30 juli 2021

Vinnare motionslådor Juli

Det var 267 stycken som hade skrivit upp sig i våra lådor på Arctic camp, Storknabben, Klipptjärn och dom lyckliga vinnarna blev ....

Uppleva & Göra02 juli 2021

Vinnare motionslådor juni månad

Juni månads vinnare blir den här gången tyvärr utan klipptjärns låda, tyvärr var den försvunnen så vi lottar ut lite extra nästa månad på den lådan. Sammanlagt som gått till Storknabben och Arctic camp är 113 st.