Inget att göra? Här finns tips för sommarlovslediga!

Nu finns det ett program med roliga och inspirerande sommarlovsaktiviteter för barn och ungdomar i Jokkmokks kommun. Kulturskolan, fritidsgården Östra Hörnet, Biblioteket och föreningarna Jokkmokks Basket, Jokkmokk SK, Ájtte Musei Vänner och Gamla Apoteket är de som organiserar aktiviteterna.

Eftersom vi även denna sommar måste ta det försiktigt på grund av risken att sprida covid-19, är alla aktiviteterna anpassade så att det inte blir trängsel och går att hålla avstånd till varandra. Många av aktiviteterna sker utomhus. Allt är kostnadsfritt. För att kunna erbjuda de unga flera olika saker att göra har Jokkmokks kommun fått projektmedel från bland annat Kulturrådet och MUCF, myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor.

Fritidsgården Östra Hörnet kommer att publicera sina utflykter och uteaktiviteter på sin Facebook-, SnapChat- eller Insta-sida, så det är säkrast att kolla där för att få den mest aktuella infon. Även Kulturskolan lägger ut sina aktiviteter på Facebook och Instagram.

KALENDARIUM över sommarlovsaktiviteterna
 - i kronologisk ordning:

Vissa aktiviteter behöver du föranmäla dig till. För att få fler detaljer (om t.ex. anmälan, klockslag, lokal, ålder, m. m.) – se Sommarlovsannonsen (pdf):

Datum Aktivitet

JUNI
14 – 18 juni PopÅRock med Evve Burlin. Arr: Kulturskolan
21 – 22 juni Spela in din musik i musikstudion med Ronny Danielsson. Arr: Kulturskolan
21 – 25 juni Digitala workshops med t.ex. origami, kollage, modellera, pappersmosaik.
  Med Mirjam Hellman. Arr: Kulturskolan  INSTÄLLT
23-jun Prova på LAJV i Vuollerim (bakom Vuollerim 6000 år). Arr: Kulturskolan
23 – 24 juni Kreativ verkstad i Fjällträdgården. Poesi och bihotell. Arr: Kulturskolan och Biblioteket
23 – 24 juni Urban artworkshop utanför Östra Hörnet. Arr: Kulturskolan och Östra Hörnet
30-jun Kreativ verkstad: Väva, tälja, göra plåtblommor i Fjällträdgården. Arr: Kulturskolan
30-jun Vattenaktiviteter vid Arctic Camp Notudden. Arr: Jokkmokks Basket

JULI
Hela juli Kulturskolans Filmcrew hänger på stan och dyker upp där ni är…!
01-jul Kreativ verkstad med insektshotell, väva, tälja , göra plåtblommor, m. m. vid Vuollerims Hembygdsgård. Arr: Kulturskolan

06 – 08 juli Lek och skoj med boll på Jokkmokks idrottsplats. Arr: Jokkmokks SK
07-jul Kreativ verkstad: väva, tälja, göra plåtblommor på Fjällträdgården. OBS nyinsatt aktivitet! kl. 10-12, 13-15. Arr: Kulturskolan
12 – 30 juli Bokjakt. Vem hittar de gömda böckerna först? Ledtrådar på sociala medier och på biblioteken. Arr: Biblioteket
12 - 30 juli Spela in din musik i musikstudion med Ronny Danielsson, boka tid under måndag - fredag. OBS nyinsatt datum för denna aktivitet! Bokning - se kontaktuppgifter i annonsen (pdf). Arr: Kulturskolan
26 - 30 juli Teaterläger för 15-20 år. I samband med sommarteatern "Mordet i Saskamjaure" kommer ett övernattningsläger fyllt med kulturaktiviteter. Kostnad 1625 kr för boende, mat och material. Läs mer här. Arr: ABF, Nina Nordvall Vahlberg, Nuarttade kulturförening, m.fl.
28-jul Vattenaktiviteter vid Arctic Camp Notudden. Arr: Jokkmokks Basket

AUGUSTI
04-aug Slöjda med Anna Pittja Granlund på Gamla Apoteket. Arr: Kulturför. Gamla Apoteket
11-aug Slöjda med Lotta Lundmark på Gamla Apoteket. Arr: Kulturför. Gamla Apoteket

ÄNNU FLER TIPS – GÄLLER HELA SOMMAREN:

Sommarboken för 0-25 år. Låna böcker på biblioteket och vinn fina priser! Arr: Biblioteket

Min plats – Skicka in bilder, dikter eller en berättelse om din favoritplats till barn- och ungdomssidan Polarbibblo.se

Utmana din sommarläsning för dig som är 13-25 år. Bocka av så många utmaningar som möjligt på Goodreads.com.

Fjällträdgårdens lavrunda – gå en tipsrunda om dina lavkunskaper i Fjällträdgården!  Arr: Jokkmokks fjällträdgård

Fototävling för dig som är 6-15 år på temat ”På upptäcksfärd i Fjällträdgården” pågår den 14 juni – 18 juli, sedan får allmänheten rösta på vinnarbilden i augusti. Arr: Ájtte Musei Vänner

Fler detaljer om respektive aktivitet finns i pdf-programmet.
Ändringar som är gjorda efter annonsens tryckning är här skrivna med röd text. Med reservation för ev. fler ändringar!

KONTAKT:

Ájtte Musei Vänner, Ann-Marie Smeds, ann-marie@smeds.se

Jokkmokks Basket, Lasse Mikkelsson, lasse.mikkelsson@bclulea.se

Jokkmokks SK, Benny Östlund, kansliet 076-784 73 20

Kulturföreningen Gamla Apoteket, Elise Tullnär Nilsson, 073-047 11 25, elise.tullnär-nilsson@telia.com

Kulturskolan, tel 0971-172 77, e-post kulturskolan@jokkmokk.se.

Östra hörnet, tel 073-042 46 87, e-post ostrahornet@gmail.com eller joar.sandling@jokkmokk.se.

Publicerad: 2021-06-17 18:30. Ändrad: 2021-06-23 11:20.

Uppleva & Göra18 mars 2024

Ett aktivt påsklov för skollediga!

Skolelever i Jokkmokks kommun har påsklov under vecka 14, alltså elva härliga vårvinterdagar från skärtorsdagen den 28 mars till söndagen den 7 april. Här kommer några förslag på aktiviteter för dig som vill göra nåt kul tillsammans med andra skollediga barn och ungdomar. Några aktiviteter börjar redan under vecka 13, alltså veckan innan påsk.

Uppleva & Göra23 februari 2024

Nordenskiöldsloppet 2024

Den 23 mars 2024 går sjunde upplagan av Nordenskiöldsloppet i modern tid. Den 220 km långa spårade banan leder genom orörd vildmark norr om polcirkeln och följer en skidhistorisk bansträckning från 1884.

Taggar: #Kultur
Uppleva & Göra21 februari 2024

Sportlovsprogrammet 2024 - tips på gratis aktiviteter

Vecka 10 är det sportlov i Jokkmokks kommun. Föreningslivet tillsammans med Jokkmokks kommun ordnar fria aktiviteter för lovlediga barn och ungdomar. Passa på att pröva några av aktiviteterna - kanske hittar du något som blir din nya grej!

Uppleva & Göra09 februari 2024

Skoterförbud 2024

I följande områden gäller tillfälliga skoterförbud vintern 2024, Kabla öst och väst. För mer information om gällande datum och bestämmelser, se vår sida om Skoterförbud.