Sommarlovsaktiviteter 2024

Kom och prova på att skapa i den kreativa verkstaden i parken, eller var med på ett dagridläger i Vuollerim! Kolla in några av sommarens aktiviteter - kanske hittar du något du aldrig prövat på förut!

Vi vill tipsa om några aktiviteter som passar dig som är barn eller ungdom och vill se eller prova på något roligt under sommarlovet! Vi fyller på lista allt eftersom vi får in tips om sådant som passar barn och unga.

Datum Aktivitet

19-20 juni Fristad Jokkmokk i parken kl. 10.00 - 16.00. Släpp loss skaparglädjen och gör något kreativt - kanske pimpa din cykel, bygga drake, måla, snickra en robot...?
21 juni Midsommarfirande i Jokkmokk, start 10.00 med tipsrunda och stockrace i Fjällträdgården, därefter går vi över till Hembygdsgården i Jokkmokk ca 11.30 för fika, lövning av midsommarstången och dans runt stången, samt musik från scenen. Avslutning ca 13.00.
21 juni Midsommarnappet i Jokkmokk, Talvatissjön för barn och ungdomar upp till 25 år. Anmäl dig på stranden vid Talvatis kl. 12-13. Fisketävlingen med fina priser pågår kl. 13.00-14.00
21 juni Midsommarfirande i Vuollerimstart kl. 12.00 på Hembygdsgården i Vuollerim med midsommarstång, hamburgare, fika och musikunderhållning. Avslutas ca 16.00.
25 juni Ridläger på dagtid hos Vuollerims ridklubb kl. 09.00-12.00 för dig som är 7-12 år. OBS kräver föranmälan.
25-26-27 juni Fristad Jokkmokk i parken kl. 10.00 - 16.00. Släpp loss skaparglädjen och gör något kreativt - kanske pimpa din cykel, bygga drake, måla, snickra en robot...?

3 juli Guidning av Rödockragraven i Ligga. Norrbottens museums arkeolog Frida Palmbo guidar både barn och vuxna till den stenåldersgrav som museet hittat och grävt ut under fjolåret. Två visningar: kl. 14.30 och 18.00 (obs kör minst 1 tim innan från Jokkmokk för att hinna i tid!)
4-5 juli Sommarlovscirkus - Cirkusskola med Nordcirkus i Östra skolans sporthall, samt utomhus. Testa jonglering, akrobatik, balans på lina, enhjuling med mera! Ålder 6-9 år kl. 10-13; 10-15 år kl. 13-15. Kostnadsfritt men kräver föranmälan.
4-7 juli

Kulturkraftvecka i Vuollerim (pdf). Föreningslivet i Vuollerim arrangerar gemensamt en kulturvecka med aktiviteter för både barn, ungdomar och vuxna. Exempel på barnaktiviteter i programmet:
Fre 5/7: Lilla VSK-loppet. För barn och ungdomar födda 2010 och uppåt, ingen föranmälan behövs. Anmälan öppnar 11.30 på festplatsen Bjärkaudden i Vuollerim. Loppet börjar 12.00. Arr: VSK, Vuollerims Sportklubb
Lör 6/7: Familjedag på Bjärkaudden kl. 11-16 med brandbilsturer, hoppborgar, barnridning, fiskedamm och godisregn vid 13-tiden. Samarrangeras med Unga Örnar Vuollerim.

12-15 aug Språksamling för ungdomar i lulesamiska och nordsamiska. Är du 14-15 år och vill stärka och utveckla ditt samiska språk? Anmäl dig i så fall till språksamlingen i Jokkmokk senast den 29 juli!

14-15 aug Land Art - skapa i naturen! Två dagar i Fjällträdgården när vi tar inspiration av former och färger i naturen och skapar sköna konstverk! Gratis workshop med konstnären Jenny Abdelkader, för 9-12 år respektive 13 år och uppåt.

ÄNNU FLER TIPS – GÄLLER HELA SOMMAREN:

Sommarboken för 0-20 år. Var med och läs, vinn priser! Uppstart i Vuollerim veckan före sommarlovet. Uppstart i Jokkmokk den 17 juni. Hämta din blankett på något av våra bibliotek, läs eller lyssna på fem valfria böcker denna sommar! Arr: Biblioteket

Polarbibblo – Spela, skriv och rita, skicka in bidrag och vinn fina priser på bibliotekens sida för barn och ungdomar: Polarbibblo.se.

Tipspromenad utomhus! Välkommen att delta i en tipsrunda om Sommarskuggan - börjar vid biblioteket i Jokkmokk!

Sommarutmaning på Goodreads.com: I gruppen Ung i Norrbotten på Goodreads.com pågår en utmaning för dig som är mellan 13-25 år mellan den 1juni - 31 augusti. Vinnarna får önska en valfri bok som pris! Vill du vara med eller veta mer? Du hittar sommarens bästa läsutmaning här:

Har du tips på fler aktiviteter? Kontakta oss påt tips@jokkmokk.se senast den 5 juli 2024!

Publicerad: 2024-06-18 18:19. Ändrad: 2024-06-28 13:08.

Uppleva & Göra02 maj 2024

Stort intresse för Jokkmokks kommuns konstnärsresidens

Nu börjar det bli dags att utse årets konstnär för Jokkmokks kommuns konstnärsresidens. I år har kommunen fått ett rekordstort intresse för initiativet. Inför 2024 har man mottagit hela 460 ansökningar från både svenska och internationella konstnärer, jämfört med knappt 160 st föregående år.

Uppleva & Göra22 april 2024

Skoterförbud våren 2024

I följande områden gäller tillfälliga skoterförbud våren 2024, Kabla, Tsähkok, Ulldevis, Njunjes och Vaisaområdet. För mer information om gällande datum och bestämmelser, se vår sida om Skoterförbud.

Uppleva & Göra18 mars 2024

Ett aktivt påsklov för skollediga!

Skolelever i Jokkmokks kommun har påsklov under vecka 14, alltså elva härliga vårvinterdagar från skärtorsdagen den 28 mars till söndagen den 7 april. Här kommer några förslag på aktiviteter för dig som vill göra nåt kul tillsammans med andra skollediga barn och ungdomar. Några aktiviteter börjar redan under vecka 13, alltså veckan innan påsk.

Uppleva & Göra23 februari 2024

Nordenskiöldsloppet 2024

Den 23 mars 2024 går sjunde upplagan av Nordenskiöldsloppet i modern tid. Den 220 km långa spårade banan leder genom orörd vildmark norr om polcirkeln och följer en skidhistorisk bansträckning från 1884.

Taggar: #Kultur