Nypistad slinga

Passa på att åka skidor i en nypistad slinga runt skidstadion på ca 1 km, JSK skidsektion har gjort ett fantastiskt jobb med att producera snö för att kunna starta upp sin verksamhet, alla är hjärtligt välkomna att åka men tänk på att inte gå i spåren utan skidor, för allas trevnad

Publicerad: 2020-11-06 16:29. Ändrad: 2020-11-06 16:30.

Uppleva & Göra18 november 2020

Dags att nominera dina favoriter till kultur- samt ungdomsledar- och idrott-stipendierna

Jokkmokks kommun delar årligen ut två stipendier som är avsedda att stödja och uppmuntra insatser inom ungdoms- och idrottsverksamheten och inom kulturlivet i Jokkmokks kommun. Det brådskar med att nominera årets stipendiater.

Uppleva & Göra02 november 2020

Författarbesök av Margit Richert & Thomas Engström om nya boken Nattavaara

Norrbotten har brutit sig loss från ­Sverige och styrs av en enväldig jarl. Den lilla orten Nattavaara i Norrbotten har blivit symbolen för hopp - där är somrarna svalare och man kan arbeta sig till ett medborgarskap i Nordmark, en självutnämnd republik med Kiruna som huvudstad.

Uppleva & Göra21 oktober 2020

Höstlov för aktiva

Höstlovet pågår under tiden 24 oktober - 1 november i Jokkmokks kommun. Visst är det skönt att få vila och mysa inomhus när mörkret sänker sig - men det finns massor att göra för den som vill vara aktiv under någon av lovdagarna! Dörren står öppen hos flera föreningar och hos kommunens mötesplatser: till exempel Östra Hörnet, skyttehallen, gymmet, simhallen, skidstadion, kulturskolan och biblioteket.

Uppleva & Göra16 oktober 2020

Samisk språkvecka 19 - 25 oktober

I fjol genomfördes urfolksspråkåret – IYIL 2019, och i år har Sametingets språkcentrum tagit initiativet till en ny samisk språkvecka. Språkveckan går av stapeln v. 43 i ett stort geografiskt område som även omfattar Norge och Finland och det erbjuds flertalet aktiviteter av olika aktörer, både online och fysiskt.

Taggar: #Nyhet, #Kommun, #Kultur, #Samiskt