Nya rekommendationer gällande t.o.m 21/2

Jokkmokks kommun kommer att öppna upp sporthall och ishallen från och med den 7 februari för ungdomar födda 2002 och senare, men simbassängen på östra kommer fortsatt vara stängd tills nästa beslut kommer. Var och en har ett ansvar att skydda sig själv och andra mot smittspridning, och verksamheter-som idrotten -ska vidta lämpliga åtgärder för att undvika smittspridning.

Icke nödvändig verksamhet som allmänheten har tillträde till hålls stängd. Idrotts-, fritids-, och kulturaktiviteter för barn och unga födda 2002 och senare, såväl inom som utomhus undantas. Kulturskola, öppen fritidsverksamhet och aktiviteter inom föreningslivet ska fortgå för barn födda 2002 och senare. Lokalerna öppnas således för gymnasieungdomar. Alla räknas som en person oberoende av ålder. Simbassänger öppnas inte för allmänhet men undantag görs för rehabilitering. Det möjliggörs för att öppna upp muséer samt motionslopp utomhus men också att kunna stänga ner butiker, restauranger och gym.

Men över allt så gäller Pandemilagen

Regional föreskrift utfärdad av länsstyrelsen, gäller från 23/1 och tills vidare.

Sen tillkommer det vad respektive specialförbund har för egna restriktioner

Publicerad: 2021-02-08 10:19. Ändrad: 2021-02-08 11:48.

Uppleva & Göra18 mars 2024

Ett aktivt påsklov för skollediga!

Skolelever i Jokkmokks kommun har påsklov under vecka 14, alltså elva härliga vårvinterdagar från skärtorsdagen den 28 mars till söndagen den 7 april. Här kommer några förslag på aktiviteter för dig som vill göra nåt kul tillsammans med andra skollediga barn och ungdomar. Några aktiviteter börjar redan under vecka 13, alltså veckan innan påsk.

Uppleva & Göra23 februari 2024

Nordenskiöldsloppet 2024

Den 23 mars 2024 går sjunde upplagan av Nordenskiöldsloppet i modern tid. Den 220 km långa spårade banan leder genom orörd vildmark norr om polcirkeln och följer en skidhistorisk bansträckning från 1884.

Taggar: #Kultur
Uppleva & Göra21 februari 2024

Sportlovsprogrammet 2024 - tips på gratis aktiviteter

Vecka 10 är det sportlov i Jokkmokks kommun. Föreningslivet tillsammans med Jokkmokks kommun ordnar fria aktiviteter för lovlediga barn och ungdomar. Passa på att pröva några av aktiviteterna - kanske hittar du något som blir din nya grej!

Uppleva & Göra09 februari 2024

Skoterförbud 2024

I följande områden gäller tillfälliga skoterförbud vintern 2024, Kabla öst och väst. För mer information om gällande datum och bestämmelser, se vår sida om Skoterförbud.