Nya rekommendationer gällande t.o.m 21/2

Jokkmokks kommun kommer att öppna upp sporthall och ishallen från och med den 7 februari för ungdomar födda 2002 och senare, men simbassängen på östra kommer fortsatt vara stängd tills nästa beslut kommer. Var och en har ett ansvar att skydda sig själv och andra mot smittspridning, och verksamheter-som idrotten -ska vidta lämpliga åtgärder för att undvika smittspridning.

Icke nödvändig verksamhet som allmänheten har tillträde till hålls stängd. Idrotts-, fritids-, och kulturaktiviteter för barn och unga födda 2002 och senare, såväl inom som utomhus undantas. Kulturskola, öppen fritidsverksamhet och aktiviteter inom föreningslivet ska fortgå för barn födda 2002 och senare. Lokalerna öppnas således för gymnasieungdomar. Alla räknas som en person oberoende av ålder. Simbassänger öppnas inte för allmänhet men undantag görs för rehabilitering. Det möjliggörs för att öppna upp muséer samt motionslopp utomhus men också att kunna stänga ner butiker, restauranger och gym.

Men över allt så gäller Pandemilagen

Regional föreskrift utfärdad av länsstyrelsen, gäller från 23/1 och tills vidare.

Sen tillkommer det vad respektive specialförbund har för egna restriktioner

Publicerad: 2021-02-08 10:19. Ändrad: 2021-02-08 11:48.

Uppleva & Göra23 juni 2021

Hemester i Jokkmokks kommun

I vår kommun finns det många vackra och annorlunda platser som går bra att besöka genom att cykla eller promenera. Många platser är inte så kända, men förtjänar att uppmärksammas lite extra. Eftersom det i sommar är ett särskilt läge för "hemester" i Sverige vill Jokkmokks kommun slå ett slag för utflykter i vår egen kommun.

Uppleva & Göra17 juni 2021

Inget att göra? Här finns tips för sommarlovslediga!

Nu finns det ett program med roliga och inspirerande sommarlovsaktiviteter för barn och ungdomar i Jokkmokks kommun. Kulturskolan, fritidsgården Östra Hörnet, Biblioteket och föreningarna Jokkmokks Basket, Jokkmokk SK, Ájtte Musei Vänner och Gamla Apoteket är de som organiserar aktiviteterna.

Uppleva & Göra04 juni 2021

Motionslådorna - här är vinnarna i maj

Det var 241 st som promenerade, joggade eller cyklade till motinslådan vid Skabram/Jokkmokk jakt och fiskes lokal, 185 st som promenerade, joggade eller cyklade till motinslådan på Arctic camp vid receptionen. Vinnare från motionslådorna i Skabram och Arctic camp blev......

Uppleva & Göra07 maj 2021

Vi flyttar motionslådor tillfälligt och har lottat ut aprils motions vinnare

Vi flyttar våra lådor från Storknabben och Klipptjärn tillfälligt till Arctic camp(notudden) och Skabram sjön vid Jakt och fiskes kontor. Vinnare under aprils promenader blev.