Nu är alla spåren dragna i Jokkmokks samhälle

Nytt år och nya spår! I dagarna har Kultur & Fritid dragit skidspåren på Getberget, 6 km och milen, och det finns även ett trampat spår för promenad till Klipptjärn som du kan starta efter Skansvägen. Talvatis elljusspår och de två första slingorna är dragna med skidspår, den sista slingan är lite för blöt ännu. Jokkmokks Jockes väg upp till Storknabben är pistad för promenad, skidor, cykel mm.

Du kan hålla koll på Kultur & Fritids senaste spåruppdateringar genom att prenumerera på spårstatus - här är länk till skidspar.se.

Nu är även pulkbacken på barnens vinterland vid Talvatissjön pistad, ved är påfyllt, pulkor, tefat och åkmadrasser finns där för utlån. Vi har även fyllt på ved i våra eldplatser på Klipptjärn och runt Talvatis.

För frågor, kontakta Stefan Lindmark, fritidskonsulent, tel 0971-173 35, e-post stefan.lindmark@jokkmokk.se.

Publicerad: 2021-01-04 15:17. Ändrad: 2021-01-08 14:03.

Uppleva & Göra07 april 2021

Vinnare Promenad i Jokkmokks Kommun

Sammanräkningen från 1 mars till 31 mars av lådorna på Storknabben och Klipptjärn, blev 191 st inskrivna på Storknabben,  382 st på Klipptjärn, Murjek  48 st, Vuollerim  och Porjus siffror kommer snart. Mars månads vinnare i utlottningen av priser blev....

Uppleva & Göra01 april 2021

Skoterförbud våren 2021

Beslut om tillfälligt skoterförbud inom Ulldevis Jokkmokks kommun 2021. Tillfälligt skoterförbud beviljas under perioden med anledning av att renarna behöver betesro inför och under kalvning. Den som skrämmer eller på annat sätt ofredar renar som uppehåller sig inom förbudsområdet kan dömas till böter. Ikraftträdande av skoterförbud sker direkt efter period av kungörelse, 2021-04-13 och gäller till och med barmark. Förbudet gäller inom nedanstående områden, se bifogad karta

Uppleva & Göra18 mars 2021

Snögubbetävlingen och sportlovspromenaden är avgjord

Vinnare i årets snögubbe blev Mattias, Rasmus och Kajsa Hagenbuch som tillverkade en skidåkande snögubbe, grattis till varsin varsin pizzamåltid. Sportlovspromenadens vinnare blev 10 stycken barn och ungdomar som vinner varsitt presentkort.

Uppleva & Göra03 mars 2021

Sportlov i Jokkmokks kommun

Sportlovsprogrammet under lovet den 6-14 mars innehåller blandade aktiviteter där vi försöker vara ute och även hålla avstånd - och glöm inte att stanna hemma om du är minsta sjuk. Vi har uteaktiviteter med fina priser, till exempel bokjakt, bygg din egen snögubbe och vinn pizzacheckar på promenad.