Nu är alla spåren dragna i Jokkmokks samhälle

Nytt år och nya spår! I dagarna har Kultur & Fritid dragit skidspåren på Getberget, 6 km och milen, och det finns även ett trampat spår för promenad till Klipptjärn som du kan starta efter Skansvägen. Talvatis elljusspår och de två första slingorna är dragna med skidspår, den sista slingan är lite för blöt ännu. Jokkmokks Jockes väg upp till Storknabben är pistad för promenad, skidor, cykel mm.

Du kan hålla koll på Kultur & Fritids senaste spåruppdateringar genom att prenumerera på spårstatus - här är länk till skidspar.se.

Nu är även pulkbacken på barnens vinterland vid Talvatissjön pistad, ved är påfyllt, pulkor, tefat och åkmadrasser finns där för utlån. Vi har även fyllt på ved i våra eldplatser på Klipptjärn och runt Talvatis.

För frågor, kontakta Stefan Lindmark, fritidskonsulent, tel 0971-173 35, e-post stefan.lindmark@jokkmokk.se.

Publicerad: 2021-01-04 15:17. Ändrad: 2021-01-08 14:03.

Uppleva & Göra18 mars 2024

Ett aktivt påsklov för skollediga!

Skolelever i Jokkmokks kommun har påsklov under vecka 14, alltså elva härliga vårvinterdagar från skärtorsdagen den 28 mars till söndagen den 7 april. Här kommer några förslag på aktiviteter för dig som vill göra nåt kul tillsammans med andra skollediga barn och ungdomar. Några aktiviteter börjar redan under vecka 13, alltså veckan innan påsk.

Uppleva & Göra23 februari 2024

Nordenskiöldsloppet 2024

Den 23 mars 2024 går sjunde upplagan av Nordenskiöldsloppet i modern tid. Den 220 km långa spårade banan leder genom orörd vildmark norr om polcirkeln och följer en skidhistorisk bansträckning från 1884.

Taggar: #Kultur
Uppleva & Göra21 februari 2024

Sportlovsprogrammet 2024 - tips på gratis aktiviteter

Vecka 10 är det sportlov i Jokkmokks kommun. Föreningslivet tillsammans med Jokkmokks kommun ordnar fria aktiviteter för lovlediga barn och ungdomar. Passa på att pröva några av aktiviteterna - kanske hittar du något som blir din nya grej!

Uppleva & Göra09 februari 2024

Skoterförbud 2024

I följande områden gäller tillfälliga skoterförbud vintern 2024, Kabla öst och väst. För mer information om gällande datum och bestämmelser, se vår sida om Skoterförbud.