Naturens Dag

Lördagen den 15 Juni kl. 11.00 nere vid Talvatis stranden, Naturen världens bästa vardagsrum, massor med friluftsaktiviteter, musik, prova på aktiviteter som ponnyridning, boule, orientering mm.

Kultur och fritid startade Naturens dag för att främja frilufs och naturintressen,

Vi har en massa föreningar och andra intressenter som är med på dagen.

Morgonyoga(obs kl. 10.00) och Body & soul meditation 13.30 är två gratis pass som ni kan komma och träna till, dom håller till på den vackra Fjällträdgården där du även kan gå en tipsprommenad bland blommorna under dagen.

Naturskyddsföreningen kommer att lansera Naturfalken info och test av Naturfalken, du kan tillverka insektshotell tillsammans med Gamla Apoteket och Hushållningssällskapet, Agility, lydnad med Brukhundsklubben, ponnyridning med Jokkmokks RK, prov ät kolbullar och testa yxkastning med Kåbdalis FSU/4H, testa Boule med PRO, information om digidel och meröppet från Biblioteket, Fritidsbanken visar lite av sommarens utlåningsgrejer, Laponia informerar och håller i en tipsprommenad, info från Gällivare biodlarförening, Röda Korset håller i klädbyte och information, Världsbutiken Laponia säljer och informerar, Räddningstjänst håller i en räddningsövning.

Niklas Svensson och Cariola Rosdotter Eriksson uppträder under dagen, Jokkmokks Styrkelyftsklubb arrangerar Kommunmästerskap i att hänga längst.. Det bjuds på Korv, fika  under hela dagen allt är gratis under dagen. välkommna

Publicerad: 2019-06-04 13:12. Ändrad: 2019-06-05 07:51.

Uppleva & Göra04 juni 2019

Skolavslutningsveckan

Massor av aktiviteter under sista skolveckan för alla åldrar, allt är gratis och drogfritt, hårstyling, bio, brännboll, kubb, grilla, pinnbröd, fotbollsturnering, golf, livemusik, airballs, sumo, gladiator mm.

Uppleva & Göra23 maj 2019

Återställning av elljusspåret är på gång

Nu drar återställningen av elljusspåret igång.

Uppleva & Göra20 november 2018

Linnea skriver människor till liv i Ӕdnan - som tilldelats det prestigefulla Augustpriset

En uppmärksam tystnad mötte författaren Linnea Axelsson på det samiska biblioteket i Jokkmokk, när hon med återhållsamt tonläge läste ur och berättade om sin senaste bok Ӕdnan. Boken som nominerades och tog hem det prestigefyllda Augustpriset i kategorin årets svenska skönlitterära bok.

Uppleva & Göra24 oktober 2018

Vuollerimbadet är öppet igen

Efter en tid av reparationsarbeten är nu Vuollerimbadet öppet igen. Nytt för året är att det allmänna badet är flyttat till Vuollerim under den tid Östra skolans sim- och sporthall renoveras. Om du vill boka en badtid ringer du kultur- och fritidskontoret: 0971-17335, 17203. Biljetter till det allmänna badet köper du i förväg på biblioteket. Badmästare Per-Erik Rim hälsar alla badsugna i Jokkmokks kommun hjärtligt välkomna!