Maxa din sommar

Passa på och ladda era batterier ute i naturen, världens bästa vardagsrum. Nu finns kontrollerna ute efter vandringslederna och kort finns att hämta på biblioteken, turistbyrån och Arctic Circle Camp. Så varför inte packa matsäcken och göra en utflykt till våra utflyktsmål i kommunen?

Ta en tur efter våra vandringsleder runt Talvatis och Getberget och vill du ha chans att vinna fina priser så hämtar du kort och karta på biblioteken, turisbyrån eller Arctic Circle Camp alldeles gratis. Det finns en kontroll efter varje led som du stämplar på ditt kort - sex stycken på varje kort. Skriv ditt namn och telefonnummer på baksidan av kortet och lämna in på något av våra utlämningsställen senast den 27 september.

Här finns kartor: Talvatis och Getberget

Du kan även packa en matsäck och bege dig till något av våra utflyktsmål som, exempelvis, Helvetesfallet, med två fantastiska vackra vattenfall, Kalkstensbrottet, ett gammalt dagbrott som fyllts med vatten och blivit en attraktion med sin smaragdgröna färg eller Porjustallen som är en av Sveriges äldsta tallar med sina 700-800 år. Detta är tre av våra fantastiska utflyktsmål. Mer info och hur du hittar till platserna finns i foldern utflyktsmål.

Publicerad: 2019-06-25 08:15. Ändrad: 2019-06-25 11:26.

Uppleva & Göra07 april 2021

Vinnare Promenad i Jokkmokks Kommun

Sammanräkningen från 1 mars till 31 mars av lådorna på Storknabben och Klipptjärn, blev 191 st inskrivna på Storknabben,  382 st på Klipptjärn, Murjek  48 st, Vuollerim  och Porjus siffror kommer snart. Mars månads vinnare i utlottningen av priser blev....

Uppleva & Göra01 april 2021

Skoterförbud våren 2021

Beslut om tillfälligt skoterförbud inom Ulldevis Jokkmokks kommun 2021. Tillfälligt skoterförbud beviljas under perioden med anledning av att renarna behöver betesro inför och under kalvning. Den som skrämmer eller på annat sätt ofredar renar som uppehåller sig inom förbudsområdet kan dömas till böter. Ikraftträdande av skoterförbud sker direkt efter period av kungörelse, 2021-04-13 och gäller till och med barmark. Förbudet gäller inom nedanstående områden, se bifogad karta

Uppleva & Göra18 mars 2021

Snögubbetävlingen och sportlovspromenaden är avgjord

Vinnare i årets snögubbe blev Mattias, Rasmus och Kajsa Hagenbuch som tillverkade en skidåkande snögubbe, grattis till varsin varsin pizzamåltid. Sportlovspromenadens vinnare blev 10 stycken barn och ungdomar som vinner varsitt presentkort.

Uppleva & Göra03 mars 2021

Sportlov i Jokkmokks kommun

Sportlovsprogrammet under lovet den 6-14 mars innehåller blandade aktiviteter där vi försöker vara ute och även hålla avstånd - och glöm inte att stanna hemma om du är minsta sjuk. Vi har uteaktiviteter med fina priser, till exempel bokjakt, bygg din egen snögubbe och vinn pizzacheckar på promenad.