Maxa din sommar

Passa på och ladda era batterier ute i naturen, världens bästa vardagsrum. Nu finns kontrollerna ute efter vandringslederna och kort finns att hämta på biblioteken, turistbyrån och Arctic Circle Camp. Så varför inte packa matsäcken och göra en utflykt till våra utflyktsmål i kommunen?

Ta en tur efter våra vandringsleder runt Talvatis och Getberget och vill du ha chans att vinna fina priser så hämtar du kort och karta på biblioteken, turisbyrån eller Arctic Circle Camp alldeles gratis. Det finns en kontroll efter varje led som du stämplar på ditt kort - sex stycken på varje kort. Skriv ditt namn och telefonnummer på baksidan av kortet och lämna in på något av våra utlämningsställen senast den 27 september.

Här finns kartor: Talvatis och Getberget

Du kan även packa en matsäck och bege dig till något av våra utflyktsmål som, exempelvis, Helvetesfallet, med två fantastiska vackra vattenfall, Kalkstensbrottet, ett gammalt dagbrott som fyllts med vatten och blivit en attraktion med sin smaragdgröna färg eller Porjustallen som är en av Sveriges äldsta tallar med sina 700-800 år. Detta är tre av våra fantastiska utflyktsmål. Mer info och hur du hittar till platserna finns i foldern utflyktsmål.

Publicerad: 2019-06-25 08:15. Ändrad: 2019-06-25 11:26.

Uppleva & Göra21 oktober 2020

Höstlov för aktiva

Höstlovet pågår under tiden 24 oktober - 1 november i Jokkmokks kommun. Visst är det skönt att få vila och mysa inomhus när mörkret sänker sig - men det finns massor att göra för den som vill vara aktiv under någon av lovdagarna! Dörren står öppen hos flera föreningar och hos kommunens mötesplatser: till exempel Östra Hörnet, skyttehallen, gymmet, simhallen, skidstadion, kulturskolan och biblioteket.

Uppleva & Göra16 oktober 2020

Samisk språkvecka 19 - 25 oktober

I fjol genomfördes urfolksspråkåret – IYIL 2019, och i år har Sametingets språkcentrum tagit initiativet till en ny samisk språkvecka. Språkveckan går av stapeln v. 43 i ett stort geografiskt område som även omfattar Norge och Finland och det erbjuds flertalet aktiviteter av olika aktörer, både online och fysiskt.

Taggar: #Nyhet, #Kommun, #Kultur, #Samiskt
Uppleva & Göra13 oktober 2020

Vinnare av priser från sommarens utflyktsmål och vandringsleder

Nu har vi äntligen gjort dragning av årets vinnare bland dem som besökt våra sex nya utflyktsmål i guiden till utflyktsmål i Jokkmokks kommun. För att vinna priserna skulle de utvalda målen besökas och stämplas på utflyktskortet. Vi hade även stämpelkort för vandringsleder, där det var tre utvalda vandringsleder i Porjus, tre i Vuollerim, och sex leder på Getbergsområdet och sex i Talvatisområdet. Grattis till alla vinnare och alla andra som varit ute och besökt våra leder och utflyktsmål i sommar!

Uppleva & Göra12 oktober 2020

Omklädningsrum öppna igen

I eftermiddag öppnar Jokkmokks kommun åter omklädningsrummen i sim- och sporthallen, samt på idrottsplatsen i Jokkmokk.