Maxa din sommar

Passa på och ladda era batterier ute i naturen, världens bästa vardagsrum. Nu finns kontrollerna ute efter vandringslederna och kort finns att hämta på biblioteken, turistbyrån och Arctic Circle Camp. Så varför inte packa matsäcken och göra en utflykt till våra utflyktsmål i kommunen?

Ta en tur efter våra vandringsleder runt Talvatis och Getberget och vill du ha chans att vinna fina priser så hämtar du kort och karta på biblioteken, turisbyrån eller Arctic Circle Camp alldeles gratis. Det finns en kontroll efter varje led som du stämplar på ditt kort - sex stycken på varje kort. Skriv ditt namn och telefonnummer på baksidan av kortet och lämna in på något av våra utlämningsställen senast den 27 september.

Här finns kartor: Talvatis och Getberget

Du kan även packa en matsäck och bege dig till något av våra utflyktsmål som, exempelvis, Helvetesfallet, med två fantastiska vackra vattenfall, Kalkstensbrottet, ett gammalt dagbrott som fyllts med vatten och blivit en attraktion med sin smaragdgröna färg eller Porjustallen som är en av Sveriges äldsta tallar med sina 700-800 år. Detta är tre av våra fantastiska utflyktsmål. Mer info och hur du hittar till platserna finns i foldern utflyktsmål.

Publicerad: 2019-06-25 08:15. Ändrad: 2019-06-25 11:26.

Uppleva & Göra02 juli 2021

Vinnare motionslådor juni månad

Juni månads vinnare blir den här gången tyvärr utan klipptjärns låda, tyvärr var den försvunnen så vi lottar ut lite extra nästa månad på den lådan. Sammanlagt som gått till Storknabben och Arctic camp är 113 st.

Uppleva & Göra23 juni 2021

Hemester i Jokkmokks kommun

I vår kommun finns det många vackra och annorlunda platser som går bra att besöka genom att cykla eller promenera. Många platser är inte så kända, men förtjänar att uppmärksammas lite extra. Eftersom det i sommar är ett särskilt läge för "hemester" i Sverige vill Jokkmokks kommun slå ett slag för utflykter i vår egen kommun.

Uppleva & Göra17 juni 2021

Inget att göra? Här finns tips för sommarlovslediga!

Nu finns det ett program med roliga och inspirerande sommarlovsaktiviteter för barn och ungdomar i Jokkmokks kommun. Kulturskolan, fritidsgården Östra Hörnet, Biblioteket och föreningarna Jokkmokks Basket, Jokkmokk SK, Ájtte Musei Vänner och Gamla Apoteket är de som organiserar aktiviteterna.

Uppleva & Göra04 juni 2021

Motionslådorna - här är vinnarna i maj

Det var 241 st som promenerade, joggade eller cyklade till motinslådan vid Skabram/Jokkmokk jakt och fiskes lokal, 185 st som promenerade, joggade eller cyklade till motinslådan på Arctic camp vid receptionen. Vinnare från motionslådorna i Skabram och Arctic camp blev......