Maxa din sommar

Passa på och ladda era batterier ute i naturen, världens bästa vardagsrum. Nu finns kontrollerna ute efter vandringslederna och kort finns att hämta på biblioteken, turistbyrån och Arctic Circle Camp. Så varför inte packa matsäcken och göra en utflykt till våra utflyktsmål i kommunen?

Ta en tur efter våra vandringsleder runt Talvatis och Getberget och vill du ha chans att vinna fina priser så hämtar du kort och karta på biblioteken, turisbyrån eller Arctic Circle Camp alldeles gratis. Det finns en kontroll efter varje led som du stämplar på ditt kort - sex stycken på varje kort. Skriv ditt namn och telefonnummer på baksidan av kortet och lämna in på något av våra utlämningsställen senast den 27 september.

Här finns kartor: Talvatis och Getberget

Du kan även packa en matsäck och bege dig till något av våra utflyktsmål som, exempelvis, Helvetesfallet, med två fantastiska vackra vattenfall, Kalkstensbrottet, ett gammalt dagbrott som fyllts med vatten och blivit en attraktion med sin smaragdgröna färg eller Porjustallen som är en av Sveriges äldsta tallar med sina 700-800 år. Detta är tre av våra fantastiska utflyktsmål. Mer info och hur du hittar till platserna finns i foldern utflyktsmål.

Publicerad: 2019-06-25 08:15. Ändrad: 2019-06-25 11:26.

Uppleva & Göra05 augusti 2020

Open Call för konstnärer som vill uppleva och göra research i Jokkmokk

Jokkmokks kommun har en tämligen hög andel professionella bildkonstnärer. I projektet Swedish Lapland AiR erbjuds nu andra yrkesverksamma konstnärer, bosatta i Sverige, möjligheten att själva uppleva vår kommun under en längre vistelse under hösten 2020.

Uppleva & Göra02 mars 2020

Fritidsbanken

Ny plats för fritidsbanken är nu nere på ishallen, bortersta ingången. Kontakta Bo Svennson 070-6699672 eller Niklas Wågman 070-6699673 för information och hjälp. Fritidsbanken är ett ställe där du kan låna fritidsgrejer som tex. längd, slalom skidor, snowboards, pjäxor, skridskor, hjälmar, pulkor, tefat, åkmadrasser, pimpelspön mm. alldeles gratis

Uppleva & Göra18 juni 2019

Sommarlovsaktiviteter i kommunen

Massor av sommarlovsaktiviteter blir det självklart i Jokkmokks kommun. I Jokkmokk är det Östra Hörnet som håller i badutflykter, kvällsgrillning, baka midsommartårta, cykel-utflykt, fiske och minigolf. I Jokkmokk/Vuollerim är det Kulturskolan som håller i att bygga drake, musikverkstad och i Vuollerim är det VSK och Unga Örnar som håller i fotbollsskolan, VSK-loppet, spökvandring och pizzakväll.

Uppleva & Göra23 maj 2019

Återställning av elljusspåret är på gång

Nu drar återställningen av elljusspåret igång.