De får stipendierna för år 2021

Nu är det bestämt vilka som får 2021 års kulturstipendium och ungdomsledare- och idrottsstipendium. Kultur- och fritidsnämnden har beslutat att konstnären Carola Grahn ska få Jokkmokks kommuns kulturstipendium och baskettränaren Lasse Mikkelsson ska få ungdomsledare- och idrottsstipendiet.

Kultur- och fritidsnämndens motivering: Carola Grahn

Carola Grahn. Foto: Marcus Stenberg

Med årets kulturstipendium vill kultur- och fritidsnämnden lyfta fram en konstnär med rötterna i Jokkmokks kommun som nått stora framgångar, både nationellt och internationellt. Carola Grahn arbetar idag främst med installationer och konceptverk. Hon utgår ofta från sitt eget samiska ursprung men sätter in det i ett allmängiltigt perspektiv som kan tala till alla.

Efter avslutat gymnasium i Jokkmokk har Carola Grahn satsat på en lång konstnärlig utbildning med bland annat examen från Kungliga Konsthögskolan. Idag bor hon och är verksam i Malmö. CarolasGrahns konstnärskap har fört henne till många platser och utställningar runt om i världen. Jokkmokk finns alltid med när hon berättar om sin bakgrund.

Läs mer om Carola Grahn här.

Kultur- och fritidsnämndens motivering: Lars Mikkelsson

Lasse Mikkelsson. Foto: Joar Mikkelsson

Lasse har genom sitt stora engagemang och sitt intresse för ungdomar outtröttligt bidragit till att många ungdomar hittat sitt intresse i basketen. Han har hjälpt många unga att genom sin idrottsutövning finna nya vänner och bilda nätverk. Lasse har genom åren uppmärksammat ungdomar som riskerat att hamna i utanförskap och stöttat och lotsat in dem till fysisk aktivitet, gemenskap och laganda i stället. Lasse har alltid funnits till hands och även under många, många år arbetat som ledare. Han är värd all uppmuntran för sitt arbete.

Utdelning vintern 2022

Båda stipendiaterna får 5000 kr samt kommer att uppvaktas av kultur- och fritidsnämnden vid ett tillfälle då det passar stipendiaten. Vi återkommer med besked vid vilket tillfälle respektive stipendium ska delas ut.

För mer information, kontakta:

Ann Enberg, fritidskonsulent, tel 0971-172 03, ann.enberg@jokkmokk.se,

Anna-Karin Aira, kultursekreterare, tel 0971-172 04, anna-karin.aira@jokkmokk.se

Publicerad: 2022-01-17 10:48. Ändrad: 2022-01-21 10:56.

Uppleva & Göra06 maj 2022

Ny Hjärtstartare i Murjek

Nu finns det en hjärtstartare i Murjeks kiosk och tågstation

Uppleva & Göra11 april 2022

Ny Hjärtstartare i Vuollerim

Nu är en ny hjärtstartare utplacerad i Vuollerim Bodenvägen 14A Bankomaten, där är det öppet dygnet runt,

Uppleva & Göra03 februari 2022

Motionslådor

Nu börjar solen titta fram och för som har lämnat nyårslöften att motionera mera och även för er andra så finns det motionslådor att promenera, jogga, cykla eller åka skidor till, skriv upp er på listan som ligger i lådan och du är med på utlottning av priser varje månad. Läs om var lådorna finns

Uppleva & Göra15 december 2021

Vintersolståndet ska firas in!

Välkommen till ett gemensamt firande av vändningen mot ljusare tider på tisdag den 21 december. Kultur och Fritid bjuder in alla åldrar att samlas vid pulkbacken vid Talvatis kl. 18.00 - 19.00.