De får stipendierna för år 2021

Nu är det bestämt vilka som får 2021 års kulturstipendium och ungdomsledare- och idrottsstipendium. Kultur- och fritidsnämnden har beslutat att konstnären Carola Grahn ska få Jokkmokks kommuns kulturstipendium och baskettränaren Lasse Mikkelsson ska få ungdomsledare- och idrottsstipendiet.

Taggar:

Kultur- och fritidsnämndens motivering: Carola Grahn

Carola Grahn. Foto: Marcus Stenberg

Med årets kulturstipendium vill kultur- och fritidsnämnden lyfta fram en konstnär med rötterna i Jokkmokks kommun som nått stora framgångar, både nationellt och internationellt. Carola Grahn arbetar idag främst med installationer och konceptverk. Hon utgår ofta från sitt eget samiska ursprung men sätter in det i ett allmängiltigt perspektiv som kan tala till alla. 

Efter avslutat gymnasium i Jokkmokk har Carola Grahn satsat på en lång konstnärlig utbildning med bland annat examen från Kungliga Konsthögskolan. Idag bor hon och är verksam i Malmö. CarolasGrahns konstnärskap har fört henne till många platser och utställningar runt om i världen. Jokkmokk finns alltid med när hon berättar om sin bakgrund.

Läs mer om Carola Grahn här.

 

Kultur- och fritidsnämndens motivering: Lars Mikkelsson

 

Lasse Mikkelsson. Foto: Joar Mikkelsson

Lasse har genom sitt stora engagemang och sitt intresse för ungdomar outtröttligt bidragit till att många ungdomar hittat sitt intresse i basketen. Han har hjälpt många unga att genom sin idrottsutövning finna nya vänner och bilda nätverk. Lasse har genom åren uppmärksammat ungdomar som riskerat att hamna i utanförskap och stöttat och lotsat in dem till fysisk aktivitet, gemenskap och laganda i stället. Lasse har alltid funnits till hands och även under många, många år arbetat som ledare. Han är värd all uppmuntran för sitt arbete.

 

Utdelning vintern 2022

Båda stipendiaterna får 5000 kr samt kommer att uppvaktas av kultur- och fritidsnämnden vid ett tillfälle då det passar stipendiaten. Vi återkommer med besked vid vilket tillfälle respektive stipendium ska delas ut.

För mer information, kontakta:

Ann Enberg, fritidskonsulent, tel 0971-172 03, ann.enberg@jokkmokk.se,

Anna-Karin Aira, kultursekreterare, tel 0971-172 04, anna-karin.aira@jokkmokk.se

 


Publicerad: 2022-01-17 10:48. Ändrad: 2022-01-21 10:56.


Uppleva & Göra31 augusti 2022

Östra Hörnet

Öppnar igen med Jokkmokks Basket som kommer ha öppet onsdagar och fredagar, med start nu på onsdag den 31/8. öppettiderna kommer vara på onsdagar 15 - 17.30 för åk. 5-7 och 17.30 - 20 för åk. 8-9, Fredagar kl. 16 - 19 för åk. 5-7 och kl. 19 - 22, mer info om du öppnar texten

Taggar:
Uppleva & Göra25 juli 2022

Sommarlovs aktiviteter 10/8-30/8

Massor av gratis aktiviteter för barn och ungdomar som är kvar så här i augusti, Streetbasket, bygga drake, klättra, tipspromenad, fisketur, dansa, bygga insektshotell, bastuflotte med bad och beachvolley, skattjakt, läs mer om var och när när ni trycker på texten

Taggar:
Uppleva & Göra22 juni 2022

Utflykter, utmaningar och vandringar

Årets utmaning är att bestiga Kebnekaise 2 096 meter eller Mount Everest 8 848 m,- men att göra det på Storknabben. Gör så här: Gå 22 gånger upp till Storknabben före 30 augusti, skriv upp dig i boken varje gång. Då blir du ägare av en Knabbemössa!  För att få Mount Knabbemössan måste du gå upp 89 gånger innan 31 december. En utmaning för alla som vill hålla igång resten av året. + Att det finns 6 st utflyktsmål att besöka med kontroller på. Läs mer om vandringsleder, motionslådor och utflyktsmål

Taggar:
Uppleva & Göra06 maj 2022

Ny Hjärtstartare i Murjek

Nu finns det en hjärtstartare i Murjeks kiosk och tågstation

Taggar:
Visa fler nyheter