Dags att nominera dina favoriter till kultur- samt ungdomsledar- och idrott-stipendierna

Jokkmokks kommun delar årligen ut två stipendier som är avsedda att stödja och uppmuntra insatser inom ungdoms- och idrottsverksamheten och inom kulturlivet i Jokkmokks kommun. Det brådskar med att nominera årets stipendiater.

Ungdomsledare- och idrottstipendium:  Stipendiet utdelas varje år till en ungdomsledare eller aktiv idrottsman eller idrottskvinna bosatt i Jokkmokks kommun. Stipendiet utgör 5000 kr. Motiverande förslag till kandidater inlämnas av kandidatens organisation, undertecknad av ordförande.

Kulturstipendium: Kulturstipendiet är avsett att stödja och uppmuntra insatser av konstnärlig eller annan art inom kulturlivet. Stipendiet kan sökas av alla utövare av sång, dans, musik, litteratur, film eller liknande. Företräde till stipendiet äger de som är födda i, eller som sedan en längre tid verkar, inom Jokkmokks kommun. Stipendiet utgör 5000 kronor.

Kultur- och fritidsnämnden utser sina stipendiater vid decembermötet och valet kan bli någon av dem som allmänheten eller organisationerna föreslagit eller någon som nämnden själv utser.

Ansökan eller förslag på stipendiater ska vara kommunen tillhanda senast den 10 december 2021.

Nomineringen kan med fördel formuleras som ett brev där du beskriver kandidatens gärning och gärna ger en motivering till varför just denna person förtjänar årets stipendium.

Skicka sedan till: Jokkmokks kommun, Registraturen, 962 85 Jokkmokk eller med e-post till registraturen@jokkmokk.se. Märk e-postmeddelandet med vilket stipendium det gäller.

Läs mer vilka stipendiater vi haft under årens lopp:

Kulturstipendiet

Ungdomsledare- och idrottstipendiet

Bilden ovan: Här kan vi se stipendiaterna från år 2020. Från vänster: Karin och Marcus Beland i Polcirkelgymnasterna, fotbollsspelaren Marwaan Mustafa Mohameed, eldsjälen Nancy Larsson och författaren Elin Anna Labba.

Publicerad: 2020-11-18 16:19. Ändrad: 2021-11-23 14:29.

Uppleva & Göra03 december 2021

Föreläsning - Solo till Sydpolen

Polaräventyraren, bergsklättraren och sjuksköterskan Johanna Davidsson tar dig med på inspirerande och imponerande expeditioner.  Var: Hotell Akerlund Jokkmokk.  När: onsdag 8/12 kl. 18.00  Fri entré men föranmälan, anmäl er till stefan.lindmark@jokkmokk.se eller 0971-17335

Uppleva & Göra02 december 2021

Julkonsert!

Välkommen på Julkonsert 19 december kl. 18.00.  Biosalongen Folkets hus Jokkmokk. Fritt inträde! Arrangör Kulturskolan Jokkmokks Kommun

Uppleva & Göra23 november 2021

Dags att nominera dina favoriter till kultur- och idrottstipendierna

Jokkmokks kommun delar årligen ut två stipendier som är avsedda att stödja och uppmuntra insatser inom ungdoms- och idrottsverksamheten och inom kulturlivet i Jokkmokks kommun. Tag chansen att lyfta fram dem som du vill ge en särskild uppmuntran!

Uppleva & Göra04 november 2021

Oktober månads motions låde vinnare

Här är alla vinnare från motionslådornas utlottning i Jokkmokks kommun, det finns lådor på Storknabben, Arctic camp, Klipptjärn och broarna runt i Vuollerim, busshållplatsen i Porjus, Bergvägen i Kåbdalis, cykelstigen i Murjek och byavägen i Tårrajaur