Höstlov för aktiva

Höstlovet pågår under tiden 24 oktober - 1 november i Jokkmokks kommun. Visst är det skönt att få vila och mysa inomhus när mörkret sänker sig - men det finns massor att göra för den som vill vara aktiv under någon av lovdagarna! Dörren står öppen hos flera föreningar och hos kommunens mötesplatser: till exempel Östra Hörnet, skyttehallen, gymmet, simhallen, skidstadion, kulturskolan och biblioteket.

Om du har längtat efter att få lära dig mer om hur man gör sin egen kortfilm eller kanske en musikvideo ska du haka på Kulturskolans nya Filmklubb, som startar under höstlovet. Är du istället nyfiken på att prova något brädspel ska du gå till biblioteket där Christian Worén är spelledare. På Östra Hörnet är det Halloweentema nästan hela veckan, med "blodbad", spökboll, skräckfilmsverkstad, men det blir även aktiviteter med skridskoåkning och bio. Styrkelyftsklubben har öppnat dörrarna till gymmet och det är gratis träning hela lovet med ledare som kan hjälpa om du behöver råd. Ishallen har öppet för friåkning under veckans vardagar.

Se hela höstlovsprogrammet 2020 i denna länk!

Det finns även några nyinkomna aktiviteter som anmälts till höstlovsveckan:

• Gratis bad för barn och ungdomar på allmänna badets tider under lovet måndag och torsdag kl. 17.00 - 20.00
  • Skidspår vid skidstadion är nydragna efter snöfallet
  • Fritidsbanken lånar ut grejor för dina aktiviteter under lovet, kontakta Kultur & Fritid: Bosse tel. 070-6699672 eller Niklas tel. 070-6699673
  • Kåbdalis skidanläggning har öppnat för säsongen med nypistade backar

För mer information, kontakta respektive arrangör, eller fritidskonsulent Stefan Lindmark, tel 0971-17335, e-post stefan.lindmark@jokkmokk.se.

Publicerad: 2020-10-21 15:45. Ändrad: 2020-10-21 17:33.

Uppleva & Göra21 februari 2024

Sportlovsprogrammet 2024 - tips på gratis aktiviteter

Vecka 10 är det sportlov i Jokkmokks kommun. Föreningslivet tillsammans med Jokkmokks kommun ordnar fria aktiviteter för lovlediga barn och ungdomar. Passa på att pröva några av aktiviteterna - kanske hittar du något som blir din nya grej!

Uppleva & Göra09 februari 2024

Skoterförbud 2024

I följande områden gäller tillfälliga skoterförbud vintern 2024, Kabla öst och väst. För mer information om gällande datum och bestämmelser, se vår sida om Skoterförbud.

Uppleva & Göra31 januari 2024

Vi firar årets kultur- och idrotts-stipendiater under Jokkmokks marknad

Kultur- och fritidsnämnden har utsett 2023 års kultur- och idrottsstipendiater. Det är två kvinnor som med sitt engagemang på var sitt håll ger hopp för framtiden. De förmedlar sina kunskaper till kommande generationer!

Uppleva & Göra19 oktober 2023

Höstlovet 2023 - tips till dig som är ledig!

Under vecka 44 är det höstlov i skolorna i Jokkmokks kommun. Föreningslivet med stöd av Kultur och Fritid har gjort ett höstlovsprogram med roliga aktiviteter för dig som är skolledig. Klättring, pyssel, kampsport, teknikmässa, tälja, sy, hinderbanor och spökkväll - hoppas du hittar något som passar!