Höstlov för aktiva

Höstlovet pågår under tiden 24 oktober - 1 november i Jokkmokks kommun. Visst är det skönt att få vila och mysa inomhus när mörkret sänker sig - men det finns massor att göra för den som vill vara aktiv under någon av lovdagarna! Dörren står öppen hos flera föreningar och hos kommunens mötesplatser: till exempel Östra Hörnet, skyttehallen, gymmet, simhallen, skidstadion, kulturskolan och biblioteket.

Om du har längtat efter att få lära dig mer om hur man gör sin egen kortfilm eller kanske en musikvideo ska du haka på Kulturskolans nya Filmklubb, som startar under höstlovet. Är du istället nyfiken på att prova något brädspel ska du gå till biblioteket där Christian Worén är spelledare. På Östra Hörnet är det Halloweentema nästan hela veckan, med "blodbad", spökboll, skräckfilmsverkstad, men det blir även aktiviteter med skridskoåkning och bio. Styrkelyftsklubben har öppnat dörrarna till gymmet och det är gratis träning hela lovet med ledare som kan hjälpa om du behöver råd. Ishallen har öppet för friåkning under veckans vardagar.

Se hela höstlovsprogrammet 2020 i denna länk!

Det finns även några nyinkomna aktiviteter som anmälts till höstlovsveckan:

• Gratis bad för barn och ungdomar på allmänna badets tider under lovet måndag och torsdag kl. 17.00 - 20.00
  • Skidspår vid skidstadion är nydragna efter snöfallet
  • Fritidsbanken lånar ut grejor för dina aktiviteter under lovet, kontakta Kultur & Fritid: Bosse tel. 070-6699672 eller Niklas tel. 070-6699673
  • Kåbdalis skidanläggning har öppnat för säsongen med nypistade backar

För mer information, kontakta respektive arrangör, eller fritidskonsulent Stefan Lindmark, tel 0971-17335, e-post stefan.lindmark@jokkmokk.se.

Publicerad: 2020-10-21 15:45. Ändrad: 2020-10-21 17:33.

Uppleva & Göra18 november 2020

Dags att nominera dina favoriter till kultur- samt ungdomsledar- och idrott-stipendierna

Jokkmokks kommun delar årligen ut två stipendier som är avsedda att stödja och uppmuntra insatser inom ungdoms- och idrottsverksamheten och inom kulturlivet i Jokkmokks kommun. Det brådskar med att nominera årets stipendiater.

Uppleva & Göra06 november 2020

Nypistad slinga

Passa på att åka skidor i en nypistad slinga runt skidstadion på ca 1 km, JSK skidsektion har gjort ett fantastiskt jobb med att producera snö för att kunna starta upp sin verksamhet, alla är hjärtligt välkomna att åka men tänk på att inte gå i spåren utan skidor, för allas trevnad

Uppleva & Göra02 november 2020

Författarbesök av Margit Richert & Thomas Engström om nya boken Nattavaara

Norrbotten har brutit sig loss från ­Sverige och styrs av en enväldig jarl. Den lilla orten Nattavaara i Norrbotten har blivit symbolen för hopp - där är somrarna svalare och man kan arbeta sig till ett medborgarskap i Nordmark, en självutnämnd republik med Kiruna som huvudstad.

Uppleva & Göra16 oktober 2020

Samisk språkvecka 19 - 25 oktober

I fjol genomfördes urfolksspråkåret – IYIL 2019, och i år har Sametingets språkcentrum tagit initiativet till en ny samisk språkvecka. Språkveckan går av stapeln v. 43 i ett stort geografiskt område som även omfattar Norge och Finland och det erbjuds flertalet aktiviteter av olika aktörer, både online och fysiskt.

Taggar: #Nyhet, #Kommun, #Kultur, #Samiskt