Höstlov för aktiva

Höstlovet pågår under tiden 24 oktober - 1 november i Jokkmokks kommun. Visst är det skönt att få vila och mysa inomhus när mörkret sänker sig - men det finns massor att göra för den som vill vara aktiv under någon av lovdagarna! Dörren står öppen hos flera föreningar och hos kommunens mötesplatser: till exempel Östra Hörnet, skyttehallen, gymmet, simhallen, skidstadion, kulturskolan och biblioteket.

Om du har längtat efter att få lära dig mer om hur man gör sin egen kortfilm eller kanske en musikvideo ska du haka på Kulturskolans nya Filmklubb, som startar under höstlovet. Är du istället nyfiken på att prova något brädspel ska du gå till biblioteket där Christian Worén är spelledare. På Östra Hörnet är det Halloweentema nästan hela veckan, med "blodbad", spökboll, skräckfilmsverkstad, men det blir även aktiviteter med skridskoåkning och bio. Styrkelyftsklubben har öppnat dörrarna till gymmet och det är gratis träning hela lovet med ledare som kan hjälpa om du behöver råd. Ishallen har öppet för friåkning under veckans vardagar.

Se hela höstlovsprogrammet 2020 i denna länk!

Det finns även några nyinkomna aktiviteter som anmälts till höstlovsveckan:

• Gratis bad för barn och ungdomar på allmänna badets tider under lovet måndag och torsdag kl. 17.00 - 20.00
  • Skidspår vid skidstadion är nydragna efter snöfallet
  • Fritidsbanken lånar ut grejor för dina aktiviteter under lovet, kontakta Kultur & Fritid: Bosse tel. 070-6699672 eller Niklas tel. 070-6699673
  • Kåbdalis skidanläggning har öppnat för säsongen med nypistade backar

För mer information, kontakta respektive arrangör, eller fritidskonsulent Stefan Lindmark, tel 0971-17335, e-post stefan.lindmark@jokkmokk.se.

Publicerad: 2020-10-21 15:45. Ändrad: 2020-10-21 17:33.

Uppleva & Göra18 november 2022

Vinnare av Knabbemössan

Här är några av dom 11 stycken som gått upp till Storknabben 22 gånger under juli- augusti, när man gått 22 gånger så har man kommit upp i samma antal höjdmeter som Kebnekaise 2096 meter, dom på bilden heter Tove Forsberg Kvickström, Eva Lundmark, Håkan Sundqvist, Kajsa Walkeapää, Gunnel Lindhult och dom som inte är med på bild är Anna Lindhult, Erica Mella, Lena Åkerlund, Josefin Åkerlund, Torbjörn Pihlgren, Anna Boberg, och alla blev belönade med en Knabbemössa som Stoorstålka designat och sponsrat till  dom tappra motionärerna.

Uppleva & Göra18 november 2022

Östra simhall öppnar igen

Måndagen den 21 November så öppnar Östras simhall igen, allmänna badet öppnar också på måndagen och torsdag kl 17.00 -20.00

Uppleva & Göra31 augusti 2022