Höstlov för aktiva

Höstlovet pågår under tiden 24 oktober - 1 november i Jokkmokks kommun. Visst är det skönt att få vila och mysa inomhus när mörkret sänker sig - men det finns massor att göra för den som vill vara aktiv under någon av lovdagarna! Dörren står öppen hos flera föreningar och hos kommunens mötesplatser: till exempel Östra Hörnet, skyttehallen, gymmet, simhallen, skidstadion, kulturskolan och biblioteket.

Om du har längtat efter att få lära dig mer om hur man gör sin egen kortfilm eller kanske en musikvideo ska du haka på Kulturskolans nya Filmklubb, som startar under höstlovet. Är du istället nyfiken på att prova något brädspel ska du gå till biblioteket där Christian Worén är spelledare. På Östra Hörnet är det Halloweentema nästan hela veckan, med "blodbad", spökboll, skräckfilmsverkstad, men det blir även aktiviteter med skridskoåkning och bio. Styrkelyftsklubben har öppnat dörrarna till gymmet och det är gratis träning hela lovet med ledare som kan hjälpa om du behöver råd. Ishallen har öppet för friåkning under veckans vardagar.

Se hela höstlovsprogrammet 2020 i denna länk!

Det finns även några nyinkomna aktiviteter som anmälts till höstlovsveckan:

• Gratis bad för barn och ungdomar på allmänna badets tider under lovet måndag och torsdag kl. 17.00 - 20.00
  • Skidspår vid skidstadion är nydragna efter snöfallet
  • Fritidsbanken lånar ut grejor för dina aktiviteter under lovet, kontakta Kultur & Fritid: Bosse tel. 070-6699672 eller Niklas tel. 070-6699673
  • Kåbdalis skidanläggning har öppnat för säsongen med nypistade backar

För mer information, kontakta respektive arrangör, eller fritidskonsulent Stefan Lindmark, tel 0971-17335, e-post stefan.lindmark@jokkmokk.se.

Publicerad: 2020-10-21 15:45. Ändrad: 2020-10-21 17:33.

Uppleva & Göra17 september 2021

Harsprånget - Populärt resmål

Harsprånget och Lancaster har haft massa besök under sommaren, Harsprånget har haft 1200 st besökare från 18 nationer och Lancaster har haft 200 st från 10 nationer, info från Lars Wallbing

Uppleva & Göra01 september 2021

Augusti månads vinnare

Grattis till motionslådernas  vinnare i Jokkmokk. Martin Jensen vann ett pris från C/O Gerd, Sanna Larsson från Team Sportia, Egon Harila från Samelandsresor, Charlott Levin från Stoorstålka, Anneli Tuolja och Bie Blind från Kultur och fritid. Så ut och promenera, jogga, eller cykla under september till Storknabben, Klipptjärn och Arctic Camp så kan du vinna priser . Tack till alla sponsorer för priserna som ni skänkt.

Uppleva & Göra30 juli 2021

Vinnare motionslådor Juli

Det var 267 stycken som hade skrivit upp sig i våra lådor på Arctic camp, Storknabben, Klipptjärn och dom lyckliga vinnarna blev ....

Uppleva & Göra02 juli 2021

Vinnare motionslådor juni månad

Juni månads vinnare blir den här gången tyvärr utan klipptjärns låda, tyvärr var den försvunnen så vi lottar ut lite extra nästa månad på den lådan. Sammanlagt som gått till Storknabben och Arctic camp är 113 st.