Höstlov för aktiva

Höstlovet pågår under tiden 24 oktober - 1 november i Jokkmokks kommun. Visst är det skönt att få vila och mysa inomhus när mörkret sänker sig - men det finns massor att göra för den som vill vara aktiv under någon av lovdagarna! Dörren står öppen hos flera föreningar och hos kommunens mötesplatser: till exempel Östra Hörnet, skyttehallen, gymmet, simhallen, skidstadion, kulturskolan och biblioteket.

Om du har längtat efter att få lära dig mer om hur man gör sin egen kortfilm eller kanske en musikvideo ska du haka på Kulturskolans nya Filmklubb, som startar under höstlovet. Är du istället nyfiken på att prova något brädspel ska du gå till biblioteket där Christian Worén är spelledare. På Östra Hörnet är det Halloweentema nästan hela veckan, med "blodbad", spökboll, skräckfilmsverkstad, men det blir även aktiviteter med skridskoåkning och bio. Styrkelyftsklubben har öppnat dörrarna till gymmet och det är gratis träning hela lovet med ledare som kan hjälpa om du behöver råd. Ishallen har öppet för friåkning under veckans vardagar.

Se hela höstlovsprogrammet 2020 i denna länk!

Det finns även några nyinkomna aktiviteter som anmälts till höstlovsveckan:

• Gratis bad för barn och ungdomar på allmänna badets tider under lovet måndag och torsdag kl. 17.00 - 20.00
  • Skidspår vid skidstadion är nydragna efter snöfallet
  • Fritidsbanken lånar ut grejor för dina aktiviteter under lovet, kontakta Kultur & Fritid: Bosse tel. 070-6699672 eller Niklas tel. 070-6699673
  • Kåbdalis skidanläggning har öppnat för säsongen med nypistade backar

För mer information, kontakta respektive arrangör, eller fritidskonsulent Stefan Lindmark, tel 0971-17335, e-post stefan.lindmark@jokkmokk.se.

Publicerad: 2020-10-21 15:45. Ändrad: 2020-10-21 17:33.

Uppleva & Göra03 mars 2021

Sportlov i Jokkmokks kommun

Sportlovsprogrammet under lovet den 6-14 mars innehåller blandade aktiviteter där vi försöker vara ute och även hålla avstånd - och glöm inte att stanna hemma om du är minsta sjuk. Vi har uteaktiviteter med fina priser, till exempel bokjakt, bygg din egen snögubbe och vinn pizzacheckar på promenad.

Uppleva & Göra01 mars 2021

Vinnare i promenera mera i Jokkmokk

Sammanräkningen från 11 februari till 28 februari av lådorna på Storknabben och Klipptjärn, blev 62 st inskrivna på Storknabben och 102 st på Klipptjärn och Februaris vinnare i utlottningen av priser blev....

Uppleva & Göra15 februari 2021

Jokkmokks marknad blev en digital succé

Jokkmokks marknad, i år ett helt digitalt arrangemang på Jokkmokksmarknad.se är en besöks- och säljsuccé. Totalt har den digitala marknaden haft 187 000 besökare, varav 118.000 unika besökare. Dessa kommer främst från Sverige men även Tyskland, USA, Norge och Nederländerna. På marknadsplatsen har tiotusentals produkter sålts till 17 länder.

Uppleva & Göra12 februari 2021

Promenera mera

Nu kan du promenera i Jokkmokks kommun på flera ställen och samtidigt ha en chans att vinna fina priser. Det kommer lottas ut priser i slutet på varje månad, så det gäller att skriva ner ditt namn och telefon nummer i blocket som ligger i lådan.