Hemester i Jokkmokks kommun

I vår kommun finns det många vackra och annorlunda platser som går bra att besöka genom att cykla eller promenera. Många platser är inte så kända, men förtjänar att uppmärksammas lite extra. Eftersom det i sommar är ett särskilt läge för "hemester" i Sverige vill Jokkmokks kommun slå ett slag för utflykter i vår egen kommun.

Vi har ordnat motionslådor där ni skriver ert namn och telefonnummer så att ni kan vara med på en utlottning av priser varje månad. Det finns dessutom särskilda kontroller på fem av våra somriga utflyktsmål och på två av våra vandringsleder.

Motionslådor finns i:
Jokkmokk - Arctic camp, Storknabben, Klipptjärn.
Vuollerim - Broarna runt
Porjus - Busstation (anslagstavlan)
Murjek - Cykelstigen
Kåbdalis - Bergvägen.

De fem utflyktsmålen som har egna kontroller är Helvetesfallet, Murjeks skolmuseum, Serri, Dammen i Linabäcken och det nya utflyktsmålet Tussilagolunden. Stämpelkort för utflytsmålen finns bl.a. på turistbyrån (se lista på utlämningsställen längre ned i artikeln). När ni besökt vart och ett av de fem målen och stämplat hela kortet skriver ni på namn och telefonnummer och lämnar in det till det ställe där ni fick kortet. Då är ni med på en utlottning av priser.
    Mer info om alla utflyktsmålen, till exempel färdvägar, historia eller bara information hittar du på hemsidan 26 somriga utflyktsmål (jokkmokk.se) eller i broschyren Sommarens utflyktsmål (utom Tussilaglunden som bara finns på hemsidan).

För vandringslederna i Talvatis och Getberget har det också satts ut kontroller med stämpel, det är 2 olika kort, ett för Talvatis och ett för Getberget. Ni har tid på er till den 27 september för att lämna in korten.

Kort, broschyrer och kartor finns att hämta på Infocenter/turistbyrån i kommunhuset, biblioteket och Arctic Camp i Jokkmokk. I Vuollerim kan man hämta på Porsi bygghandel och biblioteket. I Porjus finns de på LaponiaPorten och Ennás mat & dryck.

Varmt välkomna till härliga turer i Jokkmokks kommun! Vi önskar lycka till på färden!

För mer information, kontakta fritidskonsulent Stefan Lindmark, tel 0971-173 35, stefan.lindmark@jokkmokk.se.

Publicerad: 2021-06-23 11:11. Ändrad: 2021-06-23 16:26.

Uppleva & Göra02 juli 2021

Vinnare motionslådor juni månad

Juni månads vinnare blir den här gången tyvärr utan klipptjärns låda, tyvärr var den försvunnen så vi lottar ut lite extra nästa månad på den lådan. Sammanlagt som gått till Storknabben och Arctic camp är 113 st.

Uppleva & Göra17 juni 2021

Inget att göra? Här finns tips för sommarlovslediga!

Nu finns det ett program med roliga och inspirerande sommarlovsaktiviteter för barn och ungdomar i Jokkmokks kommun. Kulturskolan, fritidsgården Östra Hörnet, Biblioteket och föreningarna Jokkmokks Basket, Jokkmokk SK, Ájtte Musei Vänner och Gamla Apoteket är de som organiserar aktiviteterna.

Uppleva & Göra04 juni 2021

Motionslådorna - här är vinnarna i maj

Det var 241 st som promenerade, joggade eller cyklade till motinslådan vid Skabram/Jokkmokk jakt och fiskes lokal, 185 st som promenerade, joggade eller cyklade till motinslådan på Arctic camp vid receptionen. Vinnare från motionslådorna i Skabram och Arctic camp blev......

Uppleva & Göra07 maj 2021

Vi flyttar motionslådor tillfälligt och har lottat ut aprils motions vinnare

Vi flyttar våra lådor från Storknabben och Klipptjärn tillfälligt till Arctic camp(notudden) och Skabram sjön vid Jakt och fiskes kontor. Vinnare under aprils promenader blev.