Hemester i Jokkmokks kommun

I vår kommun finns det många vackra och annorlunda platser som går bra att besöka genom att cykla eller promenera. Många platser är inte så kända, men förtjänar att uppmärksammas lite extra. Eftersom det sedan pandemin har blivit mycket populärt med "hemester" i Sverige vill Jokkmokks kommun slå ett slag för utflykter i vår egen kommun.

Vi har ordnat motionslådor där ni skriver ert namn och telefonnummer så att ni kan vara med på en utlottning av priser varje månad. Det finns dessutom särskilda kontroller på fem av våra somriga utflyktsmål och på två av våra vandringsleder.

Motionslådor finns i:
Jokkmokk - Arctic camp, Storknabben, Klipptjärn.
Vuollerim - Broarna runt
Porjus - Busstation (anslagstavlan)
Murjek - Cykelstigen
Kåbdalis - Bergvägen.

De fem somriga utflyktsmålen som har egna kontroller är Kalkstensbrottet, Flakabergsgruvan, Porjustallen, Lancasterbombaren och den nya besöksmålet spegeldammen i Vuollerim. Stämpelkort för utflytsmålen finns bl.a. på turistbyrån (se lista på utlämningsställen längre ned i artikeln). När ni besökt vart och ett av de fem målen och stämplat hela kortet skriver ni på namn och telefonnummer och lämnar in det till det ställe där ni fick kortet. Då är ni med på en utlottning av priser.
    Mer info om alla utflyktsmålen, till exempel färdvägar, historia eller bara information hittar du på hemsidan 26 somriga utflyktsmål (jokkmokk.se) eller i broschyren Sommarens utflyktsmål (utom Tussilagolunden som bara finns på hemsidan).

För vandringslederna i vid tätorten Jokkmokk har det också satts ut kontroller med stämpel, det är 2 olika kort, ett för Talvatisområdet och ett för Getbergsområdet. Ni har tid på er till den 29 september för att lämna in korten.

Kort, broschyrer och kartor finns att hämta på Infocenter/turistbyrån i kommunhuset, Jokkmokks bibliotek och Arctic Camp i Jokkmokk. I Vuollerim kan man hämta på Porsi bygghandel och Vuollerims bibliotek. I Porjus finns de på LaponiaPorten.

Varmt välkomna till härliga turer i Jokkmokks kommun! Vi önskar lycka till på färden!

För mer information, kontakta kultur- och fritidschef isabel Bävermalm Sandling, tel 0971-172 27, isabel.bavermalmsandling@jokkmokk.se.

Publicerad: 2021-06-23 11:11. Ändrad: 2023-07-06 12:45.

Uppleva & Göra23 februari 2024

Nordenskiöldsloppet 2024

Den 23 mars 2024 går sjunde upplagan av Nordenskiöldsloppet i modern tid. Den 220 km långa spårade banan leder genom orörd vildmark norr om polcirkeln och följer en skidhistorisk bansträckning från 1884.

Taggar: #Kultur
Uppleva & Göra21 februari 2024

Sportlovsprogrammet 2024 - tips på gratis aktiviteter

Vecka 10 är det sportlov i Jokkmokks kommun. Föreningslivet tillsammans med Jokkmokks kommun ordnar fria aktiviteter för lovlediga barn och ungdomar. Passa på att pröva några av aktiviteterna - kanske hittar du något som blir din nya grej!

Uppleva & Göra09 februari 2024

Skoterförbud 2024

I följande områden gäller tillfälliga skoterförbud vintern 2024, Kabla öst och väst. För mer information om gällande datum och bestämmelser, se vår sida om Skoterförbud.

Uppleva & Göra31 januari 2024

Vi firar årets kultur- och idrotts-stipendiater under Jokkmokks marknad

Kultur- och fritidsnämnden har utsett 2023 års kultur- och idrottsstipendiater. Det är två kvinnor som med sitt engagemang på var sitt håll ger hopp för framtiden. De förmedlar sina kunskaper till kommande generationer!