Hemester i Jokkmokks kommun

I vår kommun finns det många vackra och annorlunda platser som går bra att besöka genom att cykla eller promenera. Många platser är inte så kända, men förtjänar att uppmärksammas lite extra. Eftersom det i sommar är ett särskilt läge för "hemester" i Sverige vill Jokkmokks kommun slå ett slag för utflykter i vår egen kommun.

Vi har ordnat motionslådor där ni skriver ert namn och telefonnummer så att ni kan vara med på en utlottning av priser varje månad. Det finns dessutom särskilda kontroller på fem av våra somriga utflyktsmål och på två av våra vandringsleder.

Motionslådor finns i:
Jokkmokk - Arctic camp, Storknabben, Klipptjärn.
Vuollerim - Broarna runt
Porjus - Busstation (anslagstavlan)
Murjek - Cykelstigen
Kåbdalis - Bergvägen.

De fem utflyktsmålen som har egna kontroller är Helvetesfallet, Murjeks skolmuseum, Serri, Dammen i Linabäcken och det nya utflyktsmålet Tussilagolunden. Stämpelkort för utflytsmålen finns bl.a. på turistbyrån (se lista på utlämningsställen längre ned i artikeln). När ni besökt vart och ett av de fem målen och stämplat hela kortet skriver ni på namn och telefonnummer och lämnar in det till det ställe där ni fick kortet. Då är ni med på en utlottning av priser.
    Mer info om alla utflyktsmålen, till exempel färdvägar, historia eller bara information hittar du på hemsidan 26 somriga utflyktsmål (jokkmokk.se) eller i broschyren Sommarens utflyktsmål (utom Tussilaglunden som bara finns på hemsidan).

För vandringslederna i Talvatis och Getberget har det också satts ut kontroller med stämpel, det är 2 olika kort, ett för Talvatis och ett för Getberget. Ni har tid på er till den 27 september för att lämna in korten.

Kort, broschyrer och kartor finns att hämta på Infocenter/turistbyrån i kommunhuset, biblioteket och Arctic Camp i Jokkmokk. I Vuollerim kan man hämta på Porsi bygghandel och biblioteket. I Porjus finns de på LaponiaPorten och Ennás mat & dryck.

Varmt välkomna till härliga turer i Jokkmokks kommun! Vi önskar lycka till på färden!

För mer information, kontakta fritidskonsulent Stefan Lindmark, tel 0971-173 35, stefan.lindmark@jokkmokk.se.

Publicerad: 2021-06-23 11:11. Ändrad: 2021-06-23 16:26.

Uppleva & Göra06 maj 2022

Ny Hjärtstartare i Murjek

Nu finns det en hjärtstartare i Murjeks kiosk och tågstation

Uppleva & Göra11 april 2022

Ny Hjärtstartare i Vuollerim

Nu är en ny hjärtstartare utplacerad i Vuollerim Bodenvägen 14A Bankomaten, där är det öppet dygnet runt,

Uppleva & Göra03 februari 2022

Motionslådor

Nu börjar solen titta fram och för som har lämnat nyårslöften att motionera mera och även för er andra så finns det motionslådor att promenera, jogga, cykla eller åka skidor till, skriv upp er på listan som ligger i lådan och du är med på utlottning av priser varje månad. Läs om var lådorna finns

Uppleva & Göra17 januari 2022

De får stipendierna för år 2021

Nu är det bestämt vilka som får 2021 års kulturstipendium och ungdomsledare- och idrottsstipendium. Kultur- och fritidsnämnden har beslutat att konstnären Carola Grahn ska få Jokkmokks kommuns kulturstipendium och baskettränaren Lasse Mikkelsson ska få ungdomsledare- och idrottsstipendiet.