Hemester i Jokkmokks kommun

I vår kommun finns det många vackra och annorlunda platser som går bra att besöka genom att cykla eller promenera. Många platser är inte så kända, men förtjänar att uppmärksammas lite extra. Eftersom det sedan pandemin har blivit mycket populärt med "hemester" i Sverige vill Jokkmokks kommun slå ett slag för utflykter i vår egen kommun.

Taggar:

Vi har ordnat motionslådor där ni skriver ert namn och telefonnummer så att ni kan vara med på en utlottning av priser varje månad. Det finns dessutom särskilda kontroller på fem av våra somriga utflyktsmål och på två av våra vandringsleder.

Motionslådor finns i:
Jokkmokk - Arctic camp, Storknabben, Klipptjärn.
Vuollerim - Broarna runt
Porjus - Busstation (anslagstavlan)
Murjek - Cykelstigen
Kåbdalis - Bergvägen.

De fem somriga utflyktsmålen som har egna kontroller är Kalkstensbrottet, Flakabergsgruvan, Porjustallen, Lancasterbombaren och den nya besöksmålet spegeldammen i Vuollerim. Stämpelkort för utflytsmålen finns bl.a. på turistbyrån (se lista på utlämningsställen längre ned i artikeln). När ni besökt vart och ett av de fem målen och stämplat hela kortet skriver ni på namn och telefonnummer och lämnar in det till det ställe där ni fick kortet. Då är ni med på en utlottning av priser.
    Mer info om alla utflyktsmålen, till exempel färdvägar, historia eller bara information hittar du på hemsidan 26 somriga utflyktsmål (jokkmokk.se) eller i broschyren Sommarens utflyktsmål (utom Tussilagolunden som bara finns på hemsidan).

För vandringslederna i vid tätorten Jokkmokk har det också satts ut kontroller med stämpel, det är 2 olika kort, ett för Talvatisområdet och ett för Getbergsområdet. Ni har tid på er till den 29 september för att lämna in korten.

Kort, broschyrer och kartor finns att hämta på Infocenter/turistbyrån i kommunhuset, Jokkmokks bibliotek och Arctic Camp i Jokkmokk. I Vuollerim kan man hämta på Porsi bygghandel och Vuollerims bibliotek. I Porjus finns de på LaponiaPorten.

Varmt välkomna till härliga turer i Jokkmokks kommun! Vi önskar lycka till på färden!

För mer information, kontakta kultur- och fritidschef isabel Bävermalm Sandling, tel 0971-172 27, isabel.bavermalmsandling@jokkmokk.se.

 

 

 

 


Publicerad: 2021-06-23 11:11. Ändrad: 2023-07-06 12:45.


Uppleva & Göra27 juni 2023

Motionspass under sommaren

4 stycken gratis pass under sommaren, start med yoga den 27/6 i fjällträdgården

Taggar:
Uppleva & Göra20 juni 2023

Sommarlovsaktiviteter 2023

Sommarlovet 2023 har startat med värmebölja och härliga dagar vid badsjöar och Arctic Camps bassänger. Redan första veckan startar flera evenemang och aktiviteter för sommarlediga barn och ungdomar. Vi har en lista på några av de kostnadsfria aktiviteterna.

Taggar:
Uppleva & Göra13 juni 2023

Sista skolveckan i Jokkmokks kommun

Mötesplatsen Östra Hörnet håller extra öppet denna vecka, när det vankas skolavslutning i Jokkmokks kommun. På torsdag och fredag ordnas det aktiviteter med bland annat paintball och bumperboll för alla ungdomar. Gratis att vara med!

Taggar:
Uppleva & Göra01 juni 2023

Nu förbereds Naturens Dag i Vuollerim

Kultur- och fritidsenheten brukar årligen ordna Naturens Dag, omväxlande i Jokkmokk och i Vuollerim. I år är turen kommen till Vuollerim och vi förbereder en härlig dag utomhus, söndagen den 18 juni, med utställningar, prova-på-aktiviteter, gott fika och musik för alla åldrar.

Taggar:
Visa fler nyheter