Författarbesök av Margit Richert & Thomas Engström om nya boken Nattavaara

Norrbotten har brutit sig loss från ­Sverige och styrs av en enväldig jarl. Den lilla orten Nattavaara i Norrbotten har blivit symbolen för hopp - där är somrarna svalare och man kan arbeta sig till ett medborgarskap i Nordmark, en självutnämnd republik med Kiruna som huvudstad.

Så lyder delar ur beskrivningen till första boken i Nattavaara-serien, en romantrilogi som utspelar sig på Nordkalotten, skrivna av kulturjournalisterna Thomas Engström och Margit Richert. Boken ges ut 2 november av förlaget Bokfabriken.

Hittat hem

Thomas Engström är kulturskribent på Aftonbladet och även författare till hyllade thrillerserien om Ludwig Licht som också gjorts till internationell TV-serie. Margit Richert är krönikör och kritiker på Svenska Dagbladet

Paret har de senaste åren rest runt i världen. Från Sjöbo till Ukraina, Georgien, Armenien, Turkiet, Mexiko, Rotterdam, Shetlandsöarna - och så tillbaka till Sverige, närmare bestämt Norrbotten och Jokkmokk. I Norrbotten säger författarparet att de äntligen hittat hem och menar att varje dag norr om polcirkeln är ett äventyr i sig.

Författarbesök på biblioteket

På lördag 7 november kl. 14.30 kommer författarna på besök till biblioteket Jokkmokk. Arrangemanget har fri entré men begränsat antal platser med totalt 20 biljetter. Biljetterna kan hämtas på biblioteket, max 2 biljetter per person.

Det kommer även finnas signerade böcker att köpa men för att undvika trängsel uppmanas besökare meddela intresse i förväg för dessa.

För mer information:

Besök gärna bibliotekets webbplatswww.bibblo.se/sv/library-page/jokkmokk

rfattarna Engström & Richert webbplats: www.engstromrichert.com

Foto: Anthony Tian

Publicerad: 2020-11-02 12:00. Ändrad: 2020-11-02 12:09.

Uppleva & Göra03 mars 2021

Sportlov i Jokkmokks kommun

Sportlovsprogrammet under lovet den 6-14 mars innehåller blandade aktiviteter där vi försöker vara ute och även hålla avstånd - och glöm inte att stanna hemma om du är minsta sjuk. Vi har uteaktiviteter med fina priser, till exempel bokjakt, bygg din egen snögubbe och vinn pizzacheckar på promenad.

Uppleva & Göra01 mars 2021

Vinnare i promenera mera i Jokkmokk

Sammanräkningen från 11 februari till 28 februari av lådorna på Storknabben och Klipptjärn, blev 62 st inskrivna på Storknabben och 102 st på Klipptjärn och Februaris vinnare i utlottningen av priser blev....

Uppleva & Göra15 februari 2021

Jokkmokks marknad blev en digital succé

Jokkmokks marknad, i år ett helt digitalt arrangemang på Jokkmokksmarknad.se är en besöks- och säljsuccé. Totalt har den digitala marknaden haft 187 000 besökare, varav 118.000 unika besökare. Dessa kommer främst från Sverige men även Tyskland, USA, Norge och Nederländerna. På marknadsplatsen har tiotusentals produkter sålts till 17 länder.

Uppleva & Göra12 februari 2021

Promenera mera

Nu kan du promenera i Jokkmokks kommun på flera ställen och samtidigt ha en chans att vinna fina priser. Det kommer lottas ut priser i slutet på varje månad, så det gäller att skriva ner ditt namn och telefon nummer i blocket som ligger i lådan.