Författarbesök av Margit Richert & Thomas Engström om nya boken Nattavaara

Norrbotten har brutit sig loss från ­Sverige och styrs av en enväldig jarl. Den lilla orten Nattavaara i Norrbotten har blivit symbolen för hopp - där är somrarna svalare och man kan arbeta sig till ett medborgarskap i Nordmark, en självutnämnd republik med Kiruna som huvudstad.

Så lyder delar ur beskrivningen till första boken i Nattavaara-serien, en romantrilogi som utspelar sig på Nordkalotten, skrivna av kulturjournalisterna Thomas Engström och Margit Richert. Boken ges ut 2 november av förlaget Bokfabriken.

Hittat hem

Thomas Engström är kulturskribent på Aftonbladet och även författare till hyllade thrillerserien om Ludwig Licht som också gjorts till internationell TV-serie. Margit Richert är krönikör och kritiker på Svenska Dagbladet

Paret har de senaste åren rest runt i världen. Från Sjöbo till Ukraina, Georgien, Armenien, Turkiet, Mexiko, Rotterdam, Shetlandsöarna - och så tillbaka till Sverige, närmare bestämt Norrbotten och Jokkmokk. I Norrbotten säger författarparet att de äntligen hittat hem och menar att varje dag norr om polcirkeln är ett äventyr i sig.

Författarbesök på biblioteket

På lördag 7 november kl. 14.30 kommer författarna på besök till biblioteket Jokkmokk. Arrangemanget har fri entré men begränsat antal platser med totalt 20 biljetter. Biljetterna kan hämtas på biblioteket, max 2 biljetter per person.

Det kommer även finnas signerade böcker att köpa men för att undvika trängsel uppmanas besökare meddela intresse i förväg för dessa.

För mer information:

Besök gärna bibliotekets webbplatswww.bibblo.se/sv/library-page/jokkmokk

rfattarna Engström & Richert webbplats: www.engstromrichert.com

Foto: Anthony Tian

Publicerad: 2020-11-02 12:00. Ändrad: 2020-11-02 12:09.

Uppleva & Göra18 juni 2024

Sommarlovsaktiviteter 2024

Kom och prova på att skapa i den kreativa verkstaden i parken, eller var med på ett dagridläger i Vuollerim! Kolla in några av sommarens aktiviteter - kanske hittar du något du aldrig prövat på förut!

Uppleva & Göra02 maj 2024

Stort intresse för Jokkmokks kommuns konstnärsresidens

Nu börjar det bli dags att utse årets konstnär för Jokkmokks kommuns konstnärsresidens. I år har kommunen fått ett rekordstort intresse för initiativet. Inför 2024 har man mottagit hela 460 ansökningar från både svenska och internationella konstnärer, jämfört med knappt 160 st föregående år.

Uppleva & Göra22 april 2024

Skoterförbud våren 2024

I följande områden gäller tillfälliga skoterförbud våren 2024, Kabla, Tsähkok, Ulldevis, Njunjes och Vaisaområdet. För mer information om gällande datum och bestämmelser, se vår sida om Skoterförbud.

Uppleva & Göra18 mars 2024

Ett aktivt påsklov för skollediga!

Skolelever i Jokkmokks kommun har påsklov under vecka 14, alltså elva härliga vårvinterdagar från skärtorsdagen den 28 mars till söndagen den 7 april. Här kommer några förslag på aktiviteter för dig som vill göra nåt kul tillsammans med andra skollediga barn och ungdomar. Några aktiviteter börjar redan under vecka 13, alltså veckan innan påsk.