Författarbesök av Margit Richert & Thomas Engström om nya boken Nattavaara

Norrbotten har brutit sig loss från ­Sverige och styrs av en enväldig jarl. Den lilla orten Nattavaara i Norrbotten har blivit symbolen för hopp - där är somrarna svalare och man kan arbeta sig till ett medborgarskap i Nordmark, en självutnämnd republik med Kiruna som huvudstad.

Så lyder delar ur beskrivningen till första boken i Nattavaara-serien, en romantrilogi som utspelar sig på Nordkalotten, skrivna av kulturjournalisterna Thomas Engström och Margit Richert. Boken ges ut 2 november av förlaget Bokfabriken.

Hittat hem

Thomas Engström är kulturskribent på Aftonbladet och även författare till hyllade thrillerserien om Ludwig Licht som också gjorts till internationell TV-serie. Margit Richert är krönikör och kritiker på Svenska Dagbladet

Paret har de senaste åren rest runt i världen. Från Sjöbo till Ukraina, Georgien, Armenien, Turkiet, Mexiko, Rotterdam, Shetlandsöarna - och så tillbaka till Sverige, närmare bestämt Norrbotten och Jokkmokk. I Norrbotten säger författarparet att de äntligen hittat hem och menar att varje dag norr om polcirkeln är ett äventyr i sig.

Författarbesök på biblioteket

På lördag 7 november kl. 14.30 kommer författarna på besök till biblioteket Jokkmokk. Arrangemanget har fri entré men begränsat antal platser med totalt 20 biljetter. Biljetterna kan hämtas på biblioteket, max 2 biljetter per person.

Det kommer även finnas signerade böcker att köpa men för att undvika trängsel uppmanas besökare meddela intresse i förväg för dessa.

För mer information:

Besök gärna bibliotekets webbplatswww.bibblo.se/sv/library-page/jokkmokk

rfattarna Engström & Richert webbplats: www.engstromrichert.com

Foto: Anthony Tian

Publicerad: 2020-11-02 12:00. Ändrad: 2020-11-02 12:09.

Uppleva & Göra02 juli 2021

Vinnare motionslådor juni månad

Juni månads vinnare blir den här gången tyvärr utan klipptjärns låda, tyvärr var den försvunnen så vi lottar ut lite extra nästa månad på den lådan. Sammanlagt som gått till Storknabben och Arctic camp är 113 st.

Uppleva & Göra23 juni 2021

Hemester i Jokkmokks kommun

I vår kommun finns det många vackra och annorlunda platser som går bra att besöka genom att cykla eller promenera. Många platser är inte så kända, men förtjänar att uppmärksammas lite extra. Eftersom det i sommar är ett särskilt läge för "hemester" i Sverige vill Jokkmokks kommun slå ett slag för utflykter i vår egen kommun.

Uppleva & Göra17 juni 2021

Inget att göra? Här finns tips för sommarlovslediga!

Nu finns det ett program med roliga och inspirerande sommarlovsaktiviteter för barn och ungdomar i Jokkmokks kommun. Kulturskolan, fritidsgården Östra Hörnet, Biblioteket och föreningarna Jokkmokks Basket, Jokkmokk SK, Ájtte Musei Vänner och Gamla Apoteket är de som organiserar aktiviteterna.

Uppleva & Göra04 juni 2021

Motionslådorna - här är vinnarna i maj

Det var 241 st som promenerade, joggade eller cyklade till motinslådan vid Skabram/Jokkmokk jakt och fiskes lokal, 185 st som promenerade, joggade eller cyklade till motinslådan på Arctic camp vid receptionen. Vinnare från motionslådorna i Skabram och Arctic camp blev......