Jokkmokks marknad blev en digital succé

Jokkmokks marknad, i år ett helt digitalt arrangemang på Jokkmokksmarknad.se är en besöks- och säljsuccé. Totalt har den digitala marknaden haft 187 000 besökare, varav 118.000 unika besökare. Dessa kommer främst från Sverige men även Tyskland, USA, Norge och Nederländerna. På marknadsplatsen har tiotusentals produkter sålts till 17 länder.

Marknadsplatsen, där besökarna kunnat handla unika produkter, har haft över
100 000 besökare. Tiotusentals produkter har sålts och produkterna har skickats till 17 länder och tre kontinenter. Ett flertal av utställarna vittnar om att de har sålt mer på den digitala marknaden än vad de gör på den traditionella marknaden.

På sajten Jokkmokks marknad har besökarna shoppat, gått på digitala arrangemang som samiska slöjdutställningar, gudstjänster, föredrag, samiska sagostunder och marknadskonserter. I livesändningar från studios i Jokkmokk har besökarna mött entreprenörer, kulturpersonligheter, profiler och aktuella artister.

I projektet Digitala Jokkmokks marknad samverkar Jokkmokks kommun, Strukturum, ℅ Gerd och Destination Jokkmokk. Externa finansiärer är Region Norrbotten och Framtidsbanken, Sparbanken Nord. I processen att förverkliga en digital marknad ingår många samarbetspartners där flera organisationer och andra aktörer bidragit till marknadens omfattande program.

Har du missat Jokkmokks marknad i år - besök den digitala marknaden här!

För mer information kontakta:
Erika Unnes, projektledare Jokkmokks digitala marknad 073-841 39 90
Susanne Zakrisson, ny marknadsgeneral, Jokkmokks kommun, 0971-171 37
Johan Wiklund, VD ℅ Gerd, om marknadsplatsen, 070-331 89 98

Publicerad: 2021-02-15 17:24. Ändrad: 2021-02-15 17:29.

Uppleva & Göra17 september 2021

Harsprånget - Populärt resmål

Harsprånget och Lancaster har haft massa besök under sommaren, Harsprånget har haft 1200 st besökare från 18 nationer och Lancaster har haft 200 st från 10 nationer, info från Lars Wallbing

Uppleva & Göra01 september 2021

Augusti månads vinnare

Grattis till motionslådernas  vinnare i Jokkmokk. Martin Jensen vann ett pris från C/O Gerd, Sanna Larsson från Team Sportia, Egon Harila från Samelandsresor, Charlott Levin från Stoorstålka, Anneli Tuolja och Bie Blind från Kultur och fritid. Så ut och promenera, jogga, eller cykla under september till Storknabben, Klipptjärn och Arctic Camp så kan du vinna priser . Tack till alla sponsorer för priserna som ni skänkt.

Uppleva & Göra30 juli 2021

Vinnare motionslådor Juli

Det var 267 stycken som hade skrivit upp sig i våra lådor på Arctic camp, Storknabben, Klipptjärn och dom lyckliga vinnarna blev ....

Uppleva & Göra02 juli 2021

Vinnare motionslådor juni månad

Juni månads vinnare blir den här gången tyvärr utan klipptjärns låda, tyvärr var den försvunnen så vi lottar ut lite extra nästa månad på den lådan. Sammanlagt som gått till Storknabben och Arctic camp är 113 st.