Jokkmokks marknad blev en digital succé

Jokkmokks marknad, i år ett helt digitalt arrangemang på Jokkmokksmarknad.se är en besöks- och säljsuccé. Totalt har den digitala marknaden haft 187 000 besökare, varav 118.000 unika besökare. Dessa kommer främst från Sverige men även Tyskland, USA, Norge och Nederländerna. På marknadsplatsen har tiotusentals produkter sålts till 17 länder.

Marknadsplatsen, där besökarna kunnat handla unika produkter, har haft över
100 000 besökare. Tiotusentals produkter har sålts och produkterna har skickats till 17 länder och tre kontinenter. Ett flertal av utställarna vittnar om att de har sålt mer på den digitala marknaden än vad de gör på den traditionella marknaden.

På sajten Jokkmokks marknad har besökarna shoppat, gått på digitala arrangemang som samiska slöjdutställningar, gudstjänster, föredrag, samiska sagostunder och marknadskonserter. I livesändningar från studios i Jokkmokk har besökarna mött entreprenörer, kulturpersonligheter, profiler och aktuella artister.

I projektet Digitala Jokkmokks marknad samverkar Jokkmokks kommun, Strukturum, ℅ Gerd och Destination Jokkmokk. Externa finansiärer är Region Norrbotten och Framtidsbanken, Sparbanken Nord. I processen att förverkliga en digital marknad ingår många samarbetspartners där flera organisationer och andra aktörer bidragit till marknadens omfattande program.

Har du missat Jokkmokks marknad i år - besök den digitala marknaden här!

För mer information kontakta:
Erika Unnes, projektledare Jokkmokks digitala marknad 073-841 39 90
Susanne Zakrisson, ny marknadsgeneral, Jokkmokks kommun, 0971-171 37
Johan Wiklund, VD ℅ Gerd, om marknadsplatsen, 070-331 89 98

Publicerad: 2021-02-15 17:24. Ändrad: 2021-02-15 17:29.

Uppleva & Göra23 juni 2021

Hemester i Jokkmokks kommun

I vår kommun finns det många vackra och annorlunda platser som går bra att besöka genom att cykla eller promenera. Många platser är inte så kända, men förtjänar att uppmärksammas lite extra. Eftersom det i sommar är ett särskilt läge för "hemester" i Sverige vill Jokkmokks kommun slå ett slag för utflykter i vår egen kommun.

Uppleva & Göra17 juni 2021

Inget att göra? Här finns tips för sommarlovslediga!

Nu finns det ett program med roliga och inspirerande sommarlovsaktiviteter för barn och ungdomar i Jokkmokks kommun. Kulturskolan, fritidsgården Östra Hörnet, Biblioteket och föreningarna Jokkmokks Basket, Jokkmokk SK, Ájtte Musei Vänner och Gamla Apoteket är de som organiserar aktiviteterna.

Uppleva & Göra04 juni 2021

Motionslådorna - här är vinnarna i maj

Det var 241 st som promenerade, joggade eller cyklade till motinslådan vid Skabram/Jokkmokk jakt och fiskes lokal, 185 st som promenerade, joggade eller cyklade till motinslådan på Arctic camp vid receptionen. Vinnare från motionslådorna i Skabram och Arctic camp blev......

Uppleva & Göra07 maj 2021

Vi flyttar motionslådor tillfälligt och har lottat ut aprils motions vinnare

Vi flyttar våra lådor från Storknabben och Klipptjärn tillfälligt till Arctic camp(notudden) och Skabram sjön vid Jakt och fiskes kontor. Vinnare under aprils promenader blev.