Dags att nominera dina favoriter till kultur- och idrottstipendierna

Jokkmokks kommun delar årligen ut två stipendier som är avsedda att stödja och uppmuntra insatser inom ungdoms- och idrottsverksamheten och inom kulturlivet i Jokkmokks kommun. Tag chansen att lyfta fram dem som du vill ge en särskild uppmuntran!

Ungdomsledare- och idrottstipendium:  Stipendiet utdelas varje år till en ungdomsledare eller aktiv idrottsman eller idrottskvinna bosatt i Jokkmokks kommun. Stipendiet utgör 5000 kr. Motiverande förslag till kandidater inlämnas av kandidatens organisation, undertecknad av ordförande.

Kulturstipendium: Kulturstipendiet är avsett att stödja och uppmuntra insatser av konstnärlig eller annan art inom kulturlivet. Stipendiet kan sökas av alla utövare av sång, dans, musik, litteratur, film eller liknande. Företräde till stipendiet äger de som är födda i, eller som sedan en längre tid verkar, inom Jokkmokks kommun. Stipendiet utgör 5000 kronor.

Kultur- och fritidsnämnden utser sina stipendiater vid decembermötet och valet kan bli någon av dem som allmänheten eller organisationerna föreslagit eller någon som nämnden själv utser.

Ansökan eller förslag på stipendiater ska vara kommunen tillhanda senast den 10 december 2021.

Nomineringen kan med fördel formuleras som ett brev där du beskriver kandidatens gärning och gärna ger en motivering till varför just denna person förtjänar årets stipendium.

Skicka till: Jokkmokks kommun, Registraturen, 962 85 Jokkmokk eller med e-post till registraturen@jokkmokk.se. Märk e-postmeddelandet med vilket stipendium det gäller.

Här kan du läsa om vilka som fått Kulturstipendiet åren 1975 - 2020.

Ungdomsledare- och idrottstipendiet har delats ut åren 1993 - 2020.

För ytterligare frågor kontakta fritidschef Ann Enberg, ann.enberg@jokkmokk.se, eller kultursekreterare Anna-Karin Aira, anna-karin.aira@jokkmokk.se.

Bilden ovan: Här kan vi se stipendiaterna från år 2020. Från vänster: Karin och Marcus Beland i Polcirkelgymnasterna, fotbollsspelaren Marwaan Mustafa Mohameed, eldsjälen Nancy Larsson och författaren Elin Anna Labba.

Publicerad: 2021-11-23 14:45. Ändrad: 2021-11-23 14:47.

Uppleva & Göra21 februari 2024

Sportlovsprogrammet 2024 - tips på gratis aktiviteter

Vecka 10 är det sportlov i Jokkmokks kommun. Föreningslivet tillsammans med Jokkmokks kommun ordnar fria aktiviteter för lovlediga barn och ungdomar. Passa på att pröva några av aktiviteterna - kanske hittar du något som blir din nya grej!

Uppleva & Göra09 februari 2024

Skoterförbud 2024

I följande områden gäller tillfälliga skoterförbud vintern 2024, Kabla öst och väst. För mer information om gällande datum och bestämmelser, se vår sida om Skoterförbud.

Uppleva & Göra31 januari 2024

Vi firar årets kultur- och idrotts-stipendiater under Jokkmokks marknad

Kultur- och fritidsnämnden har utsett 2023 års kultur- och idrottsstipendiater. Det är två kvinnor som med sitt engagemang på var sitt håll ger hopp för framtiden. De förmedlar sina kunskaper till kommande generationer!

Uppleva & Göra19 oktober 2023

Höstlovet 2023 - tips till dig som är ledig!

Under vecka 44 är det höstlov i skolorna i Jokkmokks kommun. Föreningslivet med stöd av Kultur och Fritid har gjort ett höstlovsprogram med roliga aktiviteter för dig som är skolledig. Klättring, pyssel, kampsport, teknikmässa, tälja, sy, hinderbanor och spökkväll - hoppas du hittar något som passar!