Dags att nominera dina favoriter till kultur- och idrottstipendierna

Jokkmokks kommun delar årligen ut två stipendier som är avsedda att stödja och uppmuntra insatser inom ungdoms- och idrottsverksamheten och inom kulturlivet i Jokkmokks kommun. Tag chansen att lyfta fram dem som du vill ge en särskild uppmuntran!

Ungdomsledare- och idrottstipendium:  Stipendiet utdelas varje år till en ungdomsledare eller aktiv idrottsman eller idrottskvinna bosatt i Jokkmokks kommun. Stipendiet utgör 5000 kr. Motiverande förslag till kandidater inlämnas av kandidatens organisation, undertecknad av ordförande.

Kulturstipendium: Kulturstipendiet är avsett att stödja och uppmuntra insatser av konstnärlig eller annan art inom kulturlivet. Stipendiet kan sökas av alla utövare av sång, dans, musik, litteratur, film eller liknande. Företräde till stipendiet äger de som är födda i, eller som sedan en längre tid verkar, inom Jokkmokks kommun. Stipendiet utgör 5000 kronor.

Kultur- och fritidsnämnden utser sina stipendiater vid decembermötet och valet kan bli någon av dem som allmänheten eller organisationerna föreslagit eller någon som nämnden själv utser.

Ansökan eller förslag på stipendiater ska vara kommunen tillhanda senast den 10 december 2021.

Nomineringen kan med fördel formuleras som ett brev där du beskriver kandidatens gärning och gärna ger en motivering till varför just denna person förtjänar årets stipendium.

Skicka till: Jokkmokks kommun, Registraturen, 962 85 Jokkmokk eller med e-post till registraturen@jokkmokk.se. Märk e-postmeddelandet med vilket stipendium det gäller.

Här kan du läsa om vilka som fått Kulturstipendiet åren 1975 - 2020.

Ungdomsledare- och idrottstipendiet har delats ut åren 1993 - 2020.

För ytterligare frågor kontakta fritidschef Ann Enberg, ann.enberg@jokkmokk.se, eller kultursekreterare Anna-Karin Aira, anna-karin.aira@jokkmokk.se.

Bilden ovan: Här kan vi se stipendiaterna från år 2020. Från vänster: Karin och Marcus Beland i Polcirkelgymnasterna, fotbollsspelaren Marwaan Mustafa Mohameed, eldsjälen Nancy Larsson och författaren Elin Anna Labba.

Publicerad: 2021-11-23 14:45. Ändrad: 2021-11-23 14:47.

Uppleva & Göra03 december 2021

Föreläsning - Solo till Sydpolen

Polaräventyraren, bergsklättraren och sjuksköterskan Johanna Davidsson tar dig med på inspirerande och imponerande expeditioner.  Var: Hotell Akerlund Jokkmokk.  När: onsdag 8/12 kl. 18.00  Fri entré men föranmälan, anmäl er till stefan.lindmark@jokkmokk.se eller 0971-17335

Uppleva & Göra02 december 2021