Dags att nominera dina favoriter till kultur- och idrottstipendierna

Jokkmokks kommun delar årligen ut två stipendier som är avsedda att stödja och uppmuntra insatser inom ungdoms- och idrottsverksamheten och inom kulturlivet i Jokkmokks kommun. Tag chansen att lyfta fram dem som du vill ge en särskild uppmuntran!

Ungdomsledare- och idrottstipendium:  Stipendiet utdelas varje år till en ungdomsledare eller aktiv idrottsman eller idrottskvinna bosatt i Jokkmokks kommun. Stipendiet utgör 5000 kr. Motiverande förslag till kandidater inlämnas av kandidatens organisation, undertecknad av ordförande.

Kulturstipendium: Kulturstipendiet är avsett att stödja och uppmuntra insatser av konstnärlig eller annan art inom kulturlivet. Stipendiet kan sökas av alla utövare av sång, dans, musik, litteratur, film eller liknande. Företräde till stipendiet äger de som är födda i, eller som sedan en längre tid verkar, inom Jokkmokks kommun. Stipendiet utgör 5000 kronor.

Kultur- och fritidsnämnden utser sina stipendiater vid decembermötet och valet kan bli någon av dem som allmänheten eller organisationerna föreslagit eller någon som nämnden själv utser.

Ansökan eller förslag på stipendiater ska vara kommunen tillhanda senast den 10 december 2021.

Nomineringen kan med fördel formuleras som ett brev där du beskriver kandidatens gärning och gärna ger en motivering till varför just denna person förtjänar årets stipendium.

Skicka till: Jokkmokks kommun, Registraturen, 962 85 Jokkmokk eller med e-post till registraturen@jokkmokk.se. Märk e-postmeddelandet med vilket stipendium det gäller.

Här kan du läsa om vilka som fått Kulturstipendiet åren 1975 - 2020.

Ungdomsledare- och idrottstipendiet har delats ut åren 1993 - 2020.

För ytterligare frågor kontakta fritidschef Ann Enberg, ann.enberg@jokkmokk.se, eller kultursekreterare Anna-Karin Aira, anna-karin.aira@jokkmokk.se.

Bilden ovan: Här kan vi se stipendiaterna från år 2020. Från vänster: Karin och Marcus Beland i Polcirkelgymnasterna, fotbollsspelaren Marwaan Mustafa Mohameed, eldsjälen Nancy Larsson och författaren Elin Anna Labba.

Publicerad: 2021-11-23 14:45. Ändrad: 2021-11-23 14:47.

Uppleva & Göra17 januari 2022

De får stipendierna för år 2021

Nu är det bestämt vilka som får 2021 års kulturstipendium och ungdomsledare- och idrottsstipendium. Kultur- och fritidsnämnden har beslutat att konstnären Carola Grahn ska få Jokkmokks kommuns kulturstipendium och baskettränaren Lasse Mikkelsson ska få ungdomsledare- och idrottsstipendiet.

Uppleva & Göra15 december 2021

Vintersolståndet ska firas in!

Välkommen till ett gemensamt firande av vändningen mot ljusare tider på tisdag den 21 december. Kultur och Fritid bjuder in alla åldrar att samlas vid pulkbacken vid Talvatis kl. 18.00 - 19.00.

Uppleva & Göra14 december 2021

Marknadsprogram 2022

Nu finns marknadsprogrammet för 2022 ute.

Taggar: #Kommun, #Kultur
Uppleva & Göra02 december 2021

Julkonsert!

Välkommen på Julkonsert 19 december kl. 18.00.  Biosalongen Folkets hus Jokkmokk. Fritt inträde! Arrangör Kulturskolan Jokkmokks Kommun