Barnens vinterland har öppnat

Nu har barnens vinterland öppnat, det är pistat i backen, och pulkor, tefat och åk madrasser finns att låna där, det finns även ved för att göra upp eld, passa på att i dom här tiderna vara ute och umgås, men med distans såklart.

Skidspåren runt talvatis är pistat och det trampas för fullt runt hela eljusspåret men inget spår draget än så endast skate där än så länge, det har även börjas trampa spår uppe på Getbergsområdet med skoter.

Publicerad: 2020-12-14 15:27. Ändrad: 2020-12-17 11:03.

Uppleva & Göra04 januari 2021

Nu är alla spåren dragna i Jokkmokks samhälle

Nytt år och nya spår! I dagarna har Kultur & Fritid dragit skidspåren på Getberget, 6 km och milen, och det finns även ett trampat spår för promenad till Klipptjärn som du kan starta efter Skansvägen. Talvatis elljusspår och de två första slingorna är dragna med skidspår, den sista slingan är lite för blöt ännu. Jokkmokks Jockes väg upp till Storknabben är pistad för promenad, skidor, cykel mm.

Uppleva & Göra18 november 2020

Dags att nominera dina favoriter till kultur- samt ungdomsledar- och idrott-stipendierna

Jokkmokks kommun delar årligen ut två stipendier som är avsedda att stödja och uppmuntra insatser inom ungdoms- och idrottsverksamheten och inom kulturlivet i Jokkmokks kommun. Det brådskar med att nominera årets stipendiater.

Uppleva & Göra06 november 2020

Nypistad slinga

Passa på att åka skidor i en nypistad slinga runt skidstadion på ca 1 km, JSK skidsektion har gjort ett fantastiskt jobb med att producera snö för att kunna starta upp sin verksamhet, alla är hjärtligt välkomna att åka men tänk på att inte gå i spåren utan skidor, för allas trevnad

Uppleva & Göra02 november 2020

Författarbesök av Margit Richert & Thomas Engström om nya boken Nattavaara

Norrbotten har brutit sig loss från ­Sverige och styrs av en enväldig jarl. Den lilla orten Nattavaara i Norrbotten har blivit symbolen för hopp - där är somrarna svalare och man kan arbeta sig till ett medborgarskap i Nordmark, en självutnämnd republik med Kiruna som huvudstad.