Återställning av elljusspåret är på gång

Nu drar återställningen av elljusspåret igång.

Elljusspåret vid och runt Talvatissjön i centrala Jokkmokk blev under fjolårets sommar och höst delvis påverkat av grävarbeten i området. Nu ska spåret återställas och entreprenören har för avsikt att påbörja återställningen måndagen den 27 maj. Arbetet startar vid Storknabbenvägen efersom det fortfarande är lite för blött ute efter spåret. Här kommer åtgärderna igång direkt det torkat upp. Det är tunga maskiner i rörelse och att gå ut med dessa i för våta markförhållanden kan orsaka svåra sår i terrängen vilket ska undvikas.

Publicerad: 2019-05-23 14:28. Ändrad: 2019-05-23 17:01.

Uppleva & Göra23 september 2020

Friluftskartan: en välkommen nykomling

I kommunen finns ett stort antal leder, rastplatser och utflyktsmål, men det är inte alltid så lätt att hitta dit eller få mer information om dessa. I sommar lanserade därför kommunen Friluftskartan. En interaktiv karta man kan nyttja för att upptäcka det rikliga friluftslivet i kommunen, hitta till platserna och även få mer information med hänvisningar till vidare läsning.

Taggar: #Kommun, #Turism, #Kultur, #Friluftsliv, #Besöksnäring
Uppleva & Göra02 mars 2020

Fritidsbanken

Ny plats för fritidsbanken är nu nere på ishallen, bortersta ingången. Kontakta Bo Svennson 070-6699672 eller Niklas Wågman 070-6699673 för information och hjälp. Fritidsbanken är ett ställe där du kan låna fritidsgrejer som tex. längd, slalom skidor, snowboards, pjäxor, skridskor, hjälmar, pulkor, tefat, åkmadrasser, pimpelspön mm. alldeles gratis

Uppleva & Göra25 juni 2019

Maxa din sommar

Passa på och ladda era batterier ute i naturen, världens bästa vardagsrum. Nu finns kontrollerna ute efter vandringslederna och kort finns att hämta på biblioteken, turistbyrån och Arctic Circle Camp. Så varför inte packa matsäcken och göra en utflykt till våra utflyktsmål i kommunen?

Uppleva & Göra18 juni 2019

Sommarlovsaktiviteter i kommunen

Massor av sommarlovsaktiviteter blir det självklart i Jokkmokks kommun. I Jokkmokk är det Östra Hörnet som håller i badutflykter, kvällsgrillning, baka midsommartårta, cykel-utflykt, fiske och minigolf. I Jokkmokk/Vuollerim är det Kulturskolan som håller i att bygga drake, musikverkstad och i Vuollerim är det VSK och Unga Örnar som håller i fotbollsskolan, VSK-loppet, spökvandring och pizzakväll.