Återställning av elljusspåret är på gång

Nu drar återställningen av elljusspåret igång.

Elljusspåret vid och runt Talvatissjön i centrala Jokkmokk blev under fjolårets sommar och höst delvis påverkat av grävarbeten i området. Nu ska spåret återställas och entreprenören har för avsikt att påbörja återställningen måndagen den 27 maj. Arbetet startar vid Storknabbenvägen efersom det fortfarande är lite för blött ute efter spåret. Här kommer åtgärderna igång direkt det torkat upp. Det är tunga maskiner i rörelse och att gå ut med dessa i för våta markförhållanden kan orsaka svåra sår i terrängen vilket ska undvikas.

Publicerad: 2019-05-23 14:28. Ändrad: 2019-05-23 17:01.

Uppleva & Göra22 oktober 2021

Vinnare av priser från sommarens utflyktsmål och vandringsleder

Nu har vi äntligen gjort dragning av årets vinnare bland dem som besökt dom fem utvalda utflyktsmålen i Jokkmokks kommun. För att vinna priserna skulle de utvalda målen besökas och stämplas på utflyktskortet. Vi hade även stämpelkort för vandringsleder, sex leder på Getbergsområdet och sex i Talvatisområdet. Grattis till alla vinnare och alla andra som varit ute och besökt våra leder och utflyktsmål i sommar!

Uppleva & Göra06 oktober 2021

September månads vinnare

Här är alla vinnare från motionslådornas utlottning i Jokkmokks kommun, det finns lådor på Storknabben, Arctic camp, Klipptjärn och broarna runt i Vuollerim, busshållplatsen i Porjus, Bergvägen i Kåbdalis, cykelstigen i Murjek och byavägen i Tårrajaur

Uppleva & Göra17 september 2021

Harsprånget - Populärt resmål

Harsprånget och Lancaster har haft massa besök under sommaren, Harsprånget har haft 1200 st besökare från 18 nationer och Lancaster har haft 200 st från 10 nationer, info från Lars Wallbing

Uppleva & Göra01 september 2021

Augusti månads vinnare

Grattis till motionslådernas  vinnare i Jokkmokk. Martin Jensen vann ett pris från C/O Gerd, Sanna Larsson från Team Sportia, Egon Harila från Samelandsresor, Charlott Levin från Stoorstålka, Anneli Tuolja och Bie Blind från Kultur och fritid. Så ut och promenera, jogga, eller cykla under september till Storknabben, Klipptjärn och Arctic Camp så kan du vinna priser . Tack till alla sponsorer för priserna som ni skänkt.