Återställning av elljusspåret är på gång

Nu drar återställningen av elljusspåret igång.

Elljusspåret vid och runt Talvatissjön i centrala Jokkmokk blev under fjolårets sommar och höst delvis påverkat av grävarbeten i området. Nu ska spåret återställas och entreprenören har för avsikt att påbörja återställningen måndagen den 27 maj. Arbetet startar vid Storknabbenvägen efersom det fortfarande är lite för blött ute efter spåret. Här kommer åtgärderna igång direkt det torkat upp. Det är tunga maskiner i rörelse och att gå ut med dessa i för våta markförhållanden kan orsaka svåra sår i terrängen vilket ska undvikas.

Publicerad: 2019-05-23 14:28. Ändrad: 2019-05-23 17:01.

Uppleva & Göra02 maj 2024

Stort intresse för Jokkmokks kommuns konstnärsresidens

Nu börjar det bli dags att utse årets konstnär för Jokkmokks kommuns konstnärsresidens. I år har kommunen fått ett rekordstort intresse för initiativet. Inför 2024 har man mottagit hela 460 ansökningar från både svenska och internationella konstnärer, jämfört med knappt 160 st föregående år.

Uppleva & Göra22 april 2024

Skoterförbud våren 2024

I följande områden gäller tillfälliga skoterförbud våren 2024, Kabla, Tsähkok, Ulldevis, Njunjes och Vaisaområdet. För mer information om gällande datum och bestämmelser, se vår sida om Skoterförbud.

Uppleva & Göra18 mars 2024

Ett aktivt påsklov för skollediga!

Skolelever i Jokkmokks kommun har påsklov under vecka 14, alltså elva härliga vårvinterdagar från skärtorsdagen den 28 mars till söndagen den 7 april. Här kommer några förslag på aktiviteter för dig som vill göra nåt kul tillsammans med andra skollediga barn och ungdomar. Några aktiviteter börjar redan under vecka 13, alltså veckan innan påsk.

Uppleva & Göra23 februari 2024

Nordenskiöldsloppet 2024

Den 23 mars 2024 går sjunde upplagan av Nordenskiöldsloppet i modern tid. Den 220 km långa spårade banan leder genom orörd vildmark norr om polcirkeln och följer en skidhistorisk bansträckning från 1884.

Taggar: #Kultur