Uppleva & Göra

Uppleva & Göra18 november 2020

Dags att nominera dina favoriter till kultur- samt ungdomsledar- och idrott-stipendierna

Jokkmokks kommun delar årligen ut två stipendier som är avsedda att stödja och uppmuntra insatser inom ungdoms- och idrottsverksamheten och inom kulturlivet i Jokkmokks kommun. Det brådskar med att nominera årets stipendiater.

Uppleva & Göra06 november 2020

Nypistad slinga

Passa på att åka skidor i en nypistad slinga runt skidstadion på ca 1 km, JSK skidsektion har gjort ett fantastiskt jobb med att producera snö för att kunna starta upp sin verksamhet, alla är hjärtligt välkomna att åka men tänk på att inte gå i spåren utan skidor, för allas trevnad

Uppleva & Göra02 november 2020

Författarbesök av Margit Richert & Thomas Engström om nya boken Nattavaara

Norrbotten har brutit sig loss från ­Sverige och styrs av en enväldig jarl. Den lilla orten Nattavaara i Norrbotten har blivit symbolen för hopp - där är somrarna svalare och man kan arbeta sig till ett medborgarskap i Nordmark, en självutnämnd republik med Kiruna som huvudstad.

Uppleva & Göra21 oktober 2020

Höstlov för aktiva

Höstlovet pågår under tiden 24 oktober - 1 november i Jokkmokks kommun. Visst är det skönt att få vila och mysa inomhus när mörkret sänker sig - men det finns massor att göra för den som vill vara aktiv under någon av lovdagarna! Dörren står öppen hos flera föreningar och hos kommunens mötesplatser: till exempel Östra Hörnet, skyttehallen, gymmet, simhallen, skidstadion, kulturskolan och biblioteket.

Uppleva & Göra16 oktober 2020

Samisk språkvecka 19 - 25 oktober

I fjol genomfördes urfolksspråkåret – IYIL 2019, och i år har Sametingets språkcentrum tagit initiativet till en ny samisk språkvecka. Språkveckan går av stapeln v. 43 i ett stort geografiskt område som även omfattar Norge och Finland och det erbjuds flertalet aktiviteter av olika aktörer, både online och fysiskt.

Taggar: #Nyhet, #Kommun, #Kultur, #Samiskt
Uppleva & Göra13 oktober 2020

Vinnare av priser från sommarens utflyktsmål och vandringsleder

Nu har vi äntligen gjort dragning av årets vinnare bland dem som besökt våra sex nya utflyktsmål i guiden till utflyktsmål i Jokkmokks kommun. För att vinna priserna skulle de utvalda målen besökas och stämplas på utflyktskortet. Vi hade även stämpelkort för vandringsleder, där det var tre utvalda vandringsleder i Porjus, tre i Vuollerim, och sex leder på Getbergsområdet och sex i Talvatisområdet. Grattis till alla vinnare och alla andra som varit ute och besökt våra leder och utflyktsmål i sommar!

Uppleva & Göra12 oktober 2020

Omklädningsrum öppna igen

I eftermiddag öppnar Jokkmokks kommun åter omklädningsrummen i sim- och sporthallen, samt på idrottsplatsen i Jokkmokk.

Uppleva & Göra23 september 2020

Friluftskartan: en välkommen nykomling

I kommunen finns ett stort antal leder, rastplatser och utflyktsmål, men det är inte alltid så lätt att hitta dit eller få mer information om dessa. I sommar lanserade därför kommunen Friluftskartan. En interaktiv karta man kan nyttja för att upptäcka det rikliga friluftslivet i kommunen, hitta till platserna och även få mer information med hänvisningar till vidare läsning.

Taggar: #Kommun, #Turism, #Kultur, #Friluftsliv, #Besöksnäring
Uppleva & Göra02 mars 2020

Fritidsbanken

Ny plats för fritidsbanken är nu nere på ishallen, bortersta ingången. Kontakta Bo Svennson 070-6699672 eller Niklas Wågman 070-6699673 för information och hjälp. Fritidsbanken är ett ställe där du kan låna fritidsgrejer som tex. längd, slalom skidor, snowboards, pjäxor, skridskor, hjälmar, pulkor, tefat, åkmadrasser, pimpelspön mm. alldeles gratis

Uppleva & Göra25 juni 2019

Maxa din sommar

Passa på och ladda era batterier ute i naturen, världens bästa vardagsrum. Nu finns kontrollerna ute efter vandringslederna och kort finns att hämta på biblioteken, turistbyrån och Arctic Circle Camp. Så varför inte packa matsäcken och göra en utflykt till våra utflyktsmål i kommunen?

Uppleva & Göra18 juni 2019

Sommarlovsaktiviteter i kommunen

Massor av sommarlovsaktiviteter blir det självklart i Jokkmokks kommun. I Jokkmokk är det Östra Hörnet som håller i badutflykter, kvällsgrillning, baka midsommartårta, cykel-utflykt, fiske och minigolf. I Jokkmokk/Vuollerim är det Kulturskolan som håller i att bygga drake, musikverkstad och i Vuollerim är det VSK och Unga Örnar som håller i fotbollsskolan, VSK-loppet, spökvandring och pizzakväll.

Uppleva & Göra23 maj 2019

Återställning av elljusspåret är på gång

Nu drar återställningen av elljusspåret igång.

Uppleva & Göra20 november 2018

Linnea skriver människor till liv i Ӕdnan - som tilldelats det prestigefulla Augustpriset

En uppmärksam tystnad mötte författaren Linnea Axelsson på det samiska biblioteket i Jokkmokk, när hon med återhållsamt tonläge läste ur och berättade om sin senaste bok Ӕdnan. Boken som nominerades och tog hem det prestigefyllda Augustpriset i kategorin årets svenska skönlitterära bok.

Uppleva & Göra24 oktober 2018

Vuollerimbadet är öppet igen

Efter en tid av reparationsarbeten är nu Vuollerimbadet öppet igen. Nytt för året är att det allmänna badet är flyttat till Vuollerim under den tid Östra skolans sim- och sporthall renoveras. Om du vill boka en badtid ringer du kultur- och fritidskontoret: 0971-17335, 17203. Biljetter till det allmänna badet köper du i förväg på biblioteket. Badmästare Per-Erik Rim hälsar alla badsugna i Jokkmokks kommun hjärtligt välkomna!