Nyheter nere på Arctic Camp Jokkmokk

I sommar blev äntligen den nya äventyrsgolfbanan färdig nere på Arctic Camp Jokkmokk, ett projekt som campingchefen Pia Emretsson velat genomföra i flera år. “Ett Jokkmokk i miniatyr” är beskrivningen av golfbanan på deras webbplats och längs med banan får man bland annat besöka polcirkeln, vintermarknaden, portalen in till campingen och förstås se renar, hjortron och en och en annan svamp.

Taggar: #Kommun, #Turism, #Besöksnäring

-Det blev ett enormt lyft för våra gäster och campingen! Jag är supernöjd!  säger Pia. Vidare berättar hon att företaget som skulle anlägga golfbanan hade lovat några lokala inslag. Hon hade därför förberett en lista med många olika idéer, men när banan stod färdig hade de förverkligat varenda en av dem.   

 

1000 spel 

I slutet på maj började markarbetet för golfbanan och i början på juli stod den färdig. Trots den pågående covid-pandemin med betydligt färre camping-besökare än vanligt har det hunnit spelas drygt 1000 spel på den nya banan.  

-Jag vill ge en stor eloge till Jokkmokkarna, säger Pia som menar att de varit flitigaste besökarna 

Knappt hade den nya golfbanan hunnit öppna så kom spelare in i receptionen och meddelade att de hade slagit banrekord. En skylt vid banan upprättades och fick uppdateras löpande. Idag ligger banrekordet på 15 slag och än finns möjlighet att slå det. Campingen har nämligen golfbanan öppen ända fram till snön lägger sig. 

 

Två till priset av en

Men det blev inte bara en ny äventyrsgolfbana. När Pia såg massorna med jord som skulle fraktas bort kom hon att tänka på en annan idé hon haft länge på sin lista, en BMX-bana i skogsdungen intill. Till det projektet behövde campingen just jord. Sagt och gjort, de byggde upp högarna med jord i skogen och sådde snabbväxande gräs för att förhindra erosion. BMX-banan blev snabbt populär och hit är gäster välkomna även när campingen är stängd. Till nästa år hoppas de kunna utöka med att hyra ut cyklar och hjälmar i receptionen.  

 

Besöka Arctic Camp? 

Campingen har öppet vardagar 08.00-16.00 för drop in men kan också erbjuda många andra lösningar för bokningar såsom konferenslokaler, SPA & relax, eller varför inte frukost och kombinerat med spel på äventyrsgolfbanan? Gå gärna in på deras webbplats för att läsa mer.

 Den nya BMX-banan nere på Arctic Camp Jokkmokk

Foto: Den nya BMX-banan nere på Arctic Camp Jokkmokk


Publicerad: 2020-10-05 12:00. Ändrad: 2020-10-06 14:16.


Besökare14 januari 2022

Jokkmokks Marknad blir digital även i år 2022!

Foto: Andreas Viklund

Taggar: #Nyhet, #Kommun, #Turism
Besökare12 oktober 2021

Jokkmokks marknad 2022

Arbetet har startat med marknaden 2022 som kommer att bli "som vanligt".  Den 3 -5  februari 2022 så ses vi på plats i Jokkmokk.

Taggar: #Nyhet, #Jokkmokks marknad
Besökare28 oktober 2020

Jokkmokks marknad 2021

Kommunstyrelsen i Jokkmokks kommun har med anledning av den pågående pandemin Covid-19 beslutat att Jokkmokks 416:e marknad 2021 kommer att genomföras digitalt.

Taggar:
Besökare17 juni 2020

Jokkes museum en nyhet i sommar

Jokkmokk är redo för årets semesterfirare. Bland annat så har 19 lättåtkomliga utflyktsmål utökats till 25. Denna annorlunda blomstertid som nu kommer.

Taggar:
Visa fler nyheter