Nyheter nere på Arctic Camp Jokkmokk

I sommar blev äntligen den nya äventyrsgolfbanan färdig nere på Arctic Camp Jokkmokk, ett projekt som campingchefen Pia Emretsson velat genomföra i flera år. “Ett Jokkmokk i miniatyr” är beskrivningen av golfbanan på deras webbplats och längs med banan får man bland annat besöka polcirkeln, vintermarknaden, portalen in till campingen och förstås se renar, hjortron och en och en annan svamp.

Taggar: #Kommun, #Turism, #Besöksnäring

-Det blev ett enormt lyft för våra gäster och campingen! Jag är supernöjd!  säger Pia. Vidare berättar hon att företaget som skulle anlägga golfbanan hade lovat några lokala inslag. Hon hade därför förberett en lista med många olika idéer, men när banan stod färdig hade de förverkligat varenda en av dem.   

 

1000 spel 

I slutet på maj började markarbetet för golfbanan och i början på juli stod den färdig. Trots den pågående covid-pandemin med betydligt färre camping-besökare än vanligt har det hunnit spelas drygt 1000 spel på den nya banan.  

-Jag vill ge en stor eloge till Jokkmokkarna, säger Pia som menar att de varit flitigaste besökarna 

Knappt hade den nya golfbanan hunnit öppna så kom spelare in i receptionen och meddelade att de hade slagit banrekord. En skylt vid banan upprättades och fick uppdateras löpande. Idag ligger banrekordet på 15 slag och än finns möjlighet att slå det. Campingen har nämligen golfbanan öppen ända fram till snön lägger sig. 

 

Två till priset av en

Men det blev inte bara en ny äventyrsgolfbana. När Pia såg massorna med jord som skulle fraktas bort kom hon att tänka på en annan idé hon haft länge på sin lista, en BMX-bana i skogsdungen intill. Till det projektet behövde campingen just jord. Sagt och gjort, de byggde upp högarna med jord i skogen och sådde snabbväxande gräs för att förhindra erosion. BMX-banan blev snabbt populär och hit är gäster välkomna även när campingen är stängd. Till nästa år hoppas de kunna utöka med att hyra ut cyklar och hjälmar i receptionen.  

 

Besöka Arctic Camp? 

Campingen har öppet vardagar 08.00-16.00 för drop in men kan också erbjuda många andra lösningar för bokningar såsom konferenslokaler, SPA & relax, eller varför inte frukost och kombinerat med spel på äventyrsgolfbanan? Gå gärna in på deras webbplats för att läsa mer.

 Den nya BMX-banan nere på Arctic Camp Jokkmokk

Foto: Den nya BMX-banan nere på Arctic Camp Jokkmokk


Publicerad: 2020-10-05 12:00. Ändrad: 2020-10-06 14:16.


Besökare12 mars 2024

Årets marknad blev välbesökt

Besökssiffran för Jokkmokks marknad 2024 har kommit, och årets marknad hade 48 560 besökare. Uträkningen baseras precis som tidigare år på Trafikverkets mätningar.

Taggar:
Besökare15 februari 2023

Årets marknad lockade 46.052 besökare

Det blev en bra Jokkmokks marknad 2023, såväl sett till vädret som till antalet besökare. Antalet besökare på årets marknad, den 418:e i ordningen, var 46.052 personer.

Taggar: #Turism, #Jokkmokks marknad
Besökare09 januari 2023

Välkommen till Jokkmokks marknad 2023!

Efter två år med restriktioner och digitala marknader ser vi nu fram emot att kunna välkomna besökare från hela världen till Jokkmokk och den 418:e marknaden, mellan den 2:a och 4:e februari 2023.

Taggar: #Turism, #Jokkmokks marknad
Besökare02 oktober 2019

Barbro var ansiktet utåt i 25 år

Hon har visat väg, visat rätt, visat på och visat in. Men nu har Barbro Stenman gjort sin sista arbetsdag på Turistbyrån i Jokkmokk – efter 25 år.

Taggar: #Nyhet, #Kommun, #Turism
Visa fler nyheter