Barbro var ansiktet utåt i 25 år

Hon har visat väg, visat rätt, visat på och visat in. Men nu har Barbro Stenman gjort sin sista arbetsdag på Turistbyrån i Jokkmokk – efter 25 år.

Taggar: #Nyhet, #Kommun, #Turism

Det finns knappt en fråga som hon inte har fått, knappt någon vägsträckning hon aldrig har beskrivit eller något besöksmål i Jokkmokks kommun som hon inte talat extra varmt för. Barbro Stenman har varit ansiktet utåt i Turistbyråns reception under 25 år och hon har sannerligen hunnit uppleva allehanda typer av växlingar i konjunkturer, reseanledningar och trender.

Jokkmokk har överlevt alla svängningar. Fortfarande lockar kommunen nyfikna turister och gästande från alla väderstreck, nationellt som internationellt. Topparna är sommarsemestern och marknadsdagarna i februari. Mötena för Barbro Stenman har blivit många, många och det är, bland annat, dessa hon kommer att sakna allra mest.

”Det var det bästa med jobbet, sedan variationen att ingen dag var den andra lik. Det mesta kunde hända, du visste aldrig vad som var på gång, eller vilka frågor du kunde få, i förväg”.

Nu väntar en helt annan vardag för Barbro hemma på gården i Berghem, fem mil utanför Jokkmokk, nära naturen, med hundar, jakt och ovissheten om det nya livet som pensionär. Men det oroar inte alls.

”Jag kommer att ha saker att pyssla med. Sedan kommer jag inte att klippa banden helt utan hoppa in och hjälpa till om det behövs på mitt gamla jobb – inte minst under marknaden, då vill jag nog vara med ett tag till”.

Barbro Stenman firades, som sig bör, av med tårta av sina arbetskamrater och visst var känslorna blandade.

”Jag kommer att sakna allt och alla, det har varit ett otroligt roligt jobb".


Publicerad: 2019-10-02 17:05. Ändrad: 2019-10-02 17:05.


Besökare14 januari 2022

Jokkmokks Marknad blir digital även i år 2022!

Foto: Andreas Viklund

Taggar: #Nyhet, #Kommun, #Turism
Besökare12 oktober 2021

Jokkmokks marknad 2022

Arbetet har startat med marknaden 2022 som kommer att bli "som vanligt".  Den 3 -5  februari 2022 så ses vi på plats i Jokkmokk.

Taggar: #Nyhet, #Jokkmokks marknad
Besökare28 oktober 2020

Jokkmokks marknad 2021

Kommunstyrelsen i Jokkmokks kommun har med anledning av den pågående pandemin Covid-19 beslutat att Jokkmokks 416:e marknad 2021 kommer att genomföras digitalt.

Taggar:
Besökare05 oktober 2020

Nyheter nere på Arctic Camp Jokkmokk

I sommar blev äntligen den nya äventyrsgolfbanan färdig nere på Arctic Camp Jokkmokk, ett projekt som campingchefen Pia Emretsson velat genomföra i flera år. “Ett Jokkmokk i miniatyr” är beskrivningen av golfbanan på deras webbplats och längs med banan får man bland annat besöka polcirkeln, vintermarknaden, portalen in till campingen och förstås se renar, hjortron och en och en annan svamp.

Taggar: #Kommun, #Turism, #Besöksnäring
Visa fler nyheter