Barbro var ansiktet utåt i 25 år

Hon har visat väg, visat rätt, visat på och visat in. Men nu har Barbro Stenman gjort sin sista arbetsdag på Turistbyrån i Jokkmokk – efter 25 år.

Taggar: #Nyhet, #Kommun, #Turism

Det finns knappt en fråga som hon inte har fått, knappt någon vägsträckning hon aldrig har beskrivit eller något besöksmål i Jokkmokks kommun som hon inte talat extra varmt för. Barbro Stenman har varit ansiktet utåt i Turistbyråns reception under 25 år och hon har sannerligen hunnit uppleva allehanda typer av växlingar i konjunkturer, reseanledningar och trender.

Jokkmokk har överlevt alla svängningar. Fortfarande lockar kommunen nyfikna turister och gästande från alla väderstreck, nationellt som internationellt. Topparna är sommarsemestern och marknadsdagarna i februari. Mötena för Barbro Stenman har blivit många, många och det är, bland annat, dessa hon kommer att sakna allra mest.

”Det var det bästa med jobbet, sedan variationen att ingen dag var den andra lik. Det mesta kunde hända, du visste aldrig vad som var på gång, eller vilka frågor du kunde få, i förväg”.

Nu väntar en helt annan vardag för Barbro hemma på gården i Berghem, fem mil utanför Jokkmokk, nära naturen, med hundar, jakt och ovissheten om det nya livet som pensionär. Men det oroar inte alls.

”Jag kommer att ha saker att pyssla med. Sedan kommer jag inte att klippa banden helt utan hoppa in och hjälpa till om det behövs på mitt gamla jobb – inte minst under marknaden, då vill jag nog vara med ett tag till”.

Barbro Stenman firades, som sig bör, av med tårta av sina arbetskamrater och visst var känslorna blandade.

”Jag kommer att sakna allt och alla, det har varit ett otroligt roligt jobb".


Publicerad: 2019-10-02 17:05. Ändrad: 2019-10-02 17:05.


Besökare12 mars 2024

Årets marknad blev välbesökt

Besökssiffran för Jokkmokks marknad 2024 har kommit, och årets marknad hade 48 560 besökare. Uträkningen baseras precis som tidigare år på Trafikverkets mätningar.

Taggar:
Besökare15 februari 2023

Årets marknad lockade 46.052 besökare

Det blev en bra Jokkmokks marknad 2023, såväl sett till vädret som till antalet besökare. Antalet besökare på årets marknad, den 418:e i ordningen, var 46.052 personer.

Taggar: #Turism, #Jokkmokks marknad
Besökare09 januari 2023

Välkommen till Jokkmokks marknad 2023!

Efter två år med restriktioner och digitala marknader ser vi nu fram emot att kunna välkomna besökare från hela världen till Jokkmokk och den 418:e marknaden, mellan den 2:a och 4:e februari 2023.

Taggar: #Turism, #Jokkmokks marknad
Besökare05 oktober 2020

Nyheter nere på Arctic Camp Jokkmokk

I sommar blev äntligen den nya äventyrsgolfbanan färdig nere på Arctic Camp Jokkmokk, ett projekt som campingchefen Pia Emretsson velat genomföra i flera år. “Ett Jokkmokk i miniatyr” är beskrivningen av golfbanan på deras webbplats och längs med banan får man bland annat besöka polcirkeln, vintermarknaden, portalen in till campingen och förstås se renar, hjortron och en och en annan svamp.

Taggar: #Kommun, #Turism, #Besöksnäring
Visa fler nyheter