Barbro var ansiktet utåt i 25 år

Hon har visat väg, visat rätt, visat på och visat in. Men nu har Barbro Stenman gjort sin sista arbetsdag på Turistbyrån i Jokkmokk – efter 25 år.

Taggar: #Nyhet, #Kommun, #Turism

Det finns knappt en fråga som hon inte har fått, knappt någon vägsträckning hon aldrig har beskrivit eller något besöksmål i Jokkmokks kommun som hon inte talat extra varmt för. Barbro Stenman har varit ansiktet utåt i Turistbyråns reception under 25 år och hon har sannerligen hunnit uppleva allehanda typer av växlingar i konjunkturer, reseanledningar och trender.

Jokkmokk har överlevt alla svängningar. Fortfarande lockar kommunen nyfikna turister och gästande från alla väderstreck, nationellt som internationellt. Topparna är sommarsemestern och marknadsdagarna i februari. Mötena för Barbro Stenman har blivit många, många och det är, bland annat, dessa hon kommer att sakna allra mest.

”Det var det bästa med jobbet, sedan variationen att ingen dag var den andra lik. Det mesta kunde hända, du visste aldrig vad som var på gång, eller vilka frågor du kunde få, i förväg”.

Nu väntar en helt annan vardag för Barbro hemma på gården i Berghem, fem mil utanför Jokkmokk, nära naturen, med hundar, jakt och ovissheten om det nya livet som pensionär. Men det oroar inte alls.

”Jag kommer att ha saker att pyssla med. Sedan kommer jag inte att klippa banden helt utan hoppa in och hjälpa till om det behövs på mitt gamla jobb – inte minst under marknaden, då vill jag nog vara med ett tag till”.

Barbro Stenman firades, som sig bör, av med tårta av sina arbetskamrater och visst var känslorna blandade.

”Jag kommer att sakna allt och alla, det har varit ett otroligt roligt jobb".


Publicerad: 2019-10-02 17:05. Ändrad: 2019-10-02 17:05.


Besökare26 juni 2020

"Det blir en annorlunda sommar"

På Arctic Camp väntar Pia Emretsson med personal på den annorlunda turistsommar som nu kommer. Årets förberedelser har handlat om nya upplevelser för gästerna men mest om anpassning till Coronaverkligheten.

Taggar:
Besökare17 juni 2020

Jokkes museum en nyhet i sommar

Jokkmokk är redo för årets semesterfirare. Bland annat så har 19 lättåtkomliga utflyktsmål utökats till 25. Denna annorlunda blomstertid som nu kommer.

Taggar:
Besökare04 februari 2020

Greta och kungaparet gästar

Det blir kungligt besök, Greta Thunberg en och annan minister och med den utlovade väderprognosen kan det väntas publikt rekord. Jokkmokks marknad fortsätter att fascinera, nu för 415:e gången.

Taggar:
Besökare18 november 2019

Nordenskiöldsloppet på cykel i midnattssolens sken

Allt pekar på rekord i anmälningar. Red Bull Nordenskiöldsloppet laddar för sin femte start. Dessutom adderas 22 mil cykel till Jokkmokks idrotts- och fritidsliv till sommaren.

Taggar:
Visa fler nyheter