Tesla laddade upp i Jokkmokk

Drivers Paradise gasar vidare, nu med elbilar i extra fokus. Tesla Finland står för det senaste besöket i Jokkmokk.

Taggar:

Nicklas Hellqvist hämtar upp vid Skabramsjöns strand. Det är oväder i hela länet och Jokkmokk är inget undantag. Men Hellqvist har ett leende på läpparna trots att han varit uppe sedan 04:30 för att ploga undan snöstormens nattliga spår.

"Det är inte optimalt att ha gäster en sådan här dag men vad ska vi göra? Det är bara att gilla läget och de verkar trivas i alla fall".

Det är Tesla Finland som hälsar på den här helgen. Ett 20-tal bilar rullade in under fredagen och laddades i parken under natten för att sedan i ottan köras ut till Skabram. Att åka bil på is är alla bilentusiasters dröm och sällskapet från Finland utgör inget undantag.

"Vi åker runt på olika platser varje år och nu var det Jokkmokks tur. Jag kan snabbt konstatera att isvägarna här är av mycket hög kvalitet, det här är intressant för oss ut ett antal aspekter", säger Mikko Luikkula som håller i sällskapet. Han är dessutom verksam hos en av Finland ledande däcktillverkare, så här finns fler kopplingar.

För Nicklas Hellqvist kittlar besöket lite extra. Tesla Sweden har nämligen även de kollat in Drivers Paradise och Jokkmokk för eventuella framtida samarbeten och för Hellqvist har en idé fötts om en helt egen nisch i branschen.

"Vi funderar mycket på att satsa på testverksamhet exklusivt för elbilar. Det finns ingenstans i Sverige i dag, utan på andra platser är den kombinerad verksamhet som gäller. Vi skulle kunna bli unika med detta", fortsätter han.

Från kommunalt håll finns det också ett intresse. Att etablera ett antal laddstationer, Superchargers, för Tesla i samhället är en fråga som djupt diskuteras med Tesla Sweden, som i sådana fall skulle stå för investeringen.

"Vi har alla möjligheter och vi har också tittat på eventuella platser som skulle kunna bli aktuella. Det är en intressant och spännande utveckling med tanke på vår omställning till icke fossila bränslen i vår miljö", säger kommunstyrelsens ordförande Robert Bernhardsson.

Nicklas Hellqvist hukar i vinden. Skabram ryter den här lördagsförmiddagen men det hindrar inte de finska gästerna att glatt åka runt, dessutom helt ljudlöst – ett fascinerande faktum.

Drivers Paradise goda rykte börjar dessutom ge en hel del eko i branschen, Även långt utanför Sveriges gränser.

"Vi hade en grupp indier här för en tid sedan och det kommer två grupper till därifrån i februari och mars. De hade hittat till oss via Facebook. Ganska häftigt faktiskt", skrattar Hellqvist.

Bilden. Mikko Luikkula och hans kompisar från Tesla Finland trivdes på Skabramsjöns is trots det griniga vädret.


Publicerad: 2020-02-03 16:16. Ändrad: 2020-02-03 16:17.


Näringsliv11 mars 2022

Fjällriket, mitt i Jokkmokk

Anneli Kråik Jannok driver den samiska butiken Fjällriket, mitt i Jokkmokk i anrika Björkmans gamla lokaler. I det som tidigare varit en klädbutik sedan 40-talet, finner man numera renskinn, näbbskor, hantverk och inredning på samiskt tema.

Taggar: #Nyhet, #Naringsliv
Näringsliv10 mars 2022

Boende för krigsoffer

Migrationsverket söker just nu fler bostadsplatser med anledning av situationen i Ukraina.

Taggar: #Nyhet, #Naringsliv
Näringsliv06 september 2021

GRATTIS c/o Gerd!

Stort GRATTIS till c/o Gerd för den fina utmärkelsen som Årets landsbygdsföretag! Det är Hushållningssällskapet Norrbotten-Västerbotten som varje år utser Årets landsbygdsföretagare.

Taggar: #Nyhet, #Naringsliv
Näringsliv24 mars 2021

Vad gör kommunen för företagen?

Jokkmokks kommun har under det senaste året försökt att bistå de företag som behövt hjälp under pandemin. Det finns viss begränsning i vad en kommun har rätt att göra för enskilda företag men Jokkmokks kommun har på olika sätt försökt att hjälpa dem under detta besvärliga pandemiår.

Taggar:
Visa fler nyheter