Stoorstålkas ägare prisades

Lotta Stoor och Piera Niilá Stålka har förärats Olof Högbergs-plaketten för sitt framgångsrika arbete med Stoorstålka i Jokkmokk.

Taggar: #Nyhet, #Naringsliv

Det var under kommunfullmäktiges sista sammanträde inför sommaren som Sven Holmqvist kunde lämna över plaketten och diplomet till två mycket glada pristagare. Holmqvist representerade Norrlandsförbundet som varje år delar ut Olof Högbergs-plaketten till någon förtjänt företrädare i kultursfären i Norrbotten – denna gång föll valet på Lotta Stoor och Pier Niilá Stålka. 

Motiveringen lyder: "För målmedvetet och framgångsrikt arbete med samiska designprodukter vars djupa förankring i den samiska kulturen kommit att spela en viktig roll i Sápmi".
    - Vi är jätteglada, naturligtvis. Det är ingen vana direkt för oss att ta emot priser. Det är hedrande och en ära. Vi vill tacka hela Jokkmokk som tagit emot oss så väl och att vi får leva och verka här, konstaterade pristagarna. 


Publicerad: 2018-06-11 18:15. Ändrad: 2018-06-11 18:20.


Näringsliv03 december 2019

Nu blir det renodlat även i Vuollerim

De globala miljöfrågorna står högt på agendan i dag. Men vi kan göra mycket även på det lokala planet. Ett exempel står Renodlat för - de erbjuder mikrogrönt odlat i, bland annat, Vuollerim.

Taggar:
Näringsliv25 november 2019

Nästa steg mot Midnattssolen Trädgård

Arbetet mot förverkligandet av Midnattssolens Trädgård har tagit ytterligare ett steg. Styrgruppen har haft sitt första möte.

Taggar:
Näringsliv17 november 2019

Etableringar i skogslandet lockar besökare från när och fjärran

Det är inte enbart de fjällnära delarna av Jokkmokks kommun som lockar etableringar och besökare. Skogslandet söder om Polcirkeln attraherar också. Lapland Retreat i Snesudden är ett exempel, paret Hopps tre stugor i Sudok – ett annat.

Taggar:
Näringsliv08 november 2019

Arctic Deli - ny mötesplats för lokal matkultur i Jokkmokk

Nyöppnade Jokkmokk Arctic Deli är en dynamisk samverkansplattform med kopplingar till både livsmedelsnäringen och besöksnäringen, där den arktiska och samiska naturnära matkulturen står i centrum.

Taggar:
Visa fler nyheter