Stöd för sänkta hyror i utsatta branscher

Jokkmokks kommuns krisledningsnämnd har beslutat om stöd till utsatta branscher som drabbas hårdast av pandemin, Covid-19.

Taggar:
Regeringen har beslutat om ett tillfälligt stöd till hyresvärdar som har gett rabatt på fasta lokalhyreskostnader till hyresgäster i utsatta branscher. (SFS: 2020:237)

De branscher som omfattas av stödet finns upptagna i förordningen i form av koder för svensk näringsgrensindelning (SNI). SNI-koden är den kod som anges till Skatteverket när man registrerar sitt företag.

Dessa branscher omfattas.

Krisledningsnämnden i Jokkmokks kommun har den 24 april beslutat om stöd till de utsatta branscher som påverkats mest av Covid-19-pandemin i linje med ovan nämnda regeringsbeslut.
Stödet riktar sig till verksamheter som hyr lokal av Jokkmokks kommun och innebär att det finns möjlighet att träffa en överenskommelse om rabatt på hyran under perioden 1 april - 30 juni 2020.

Du som verksamhetsutövare som har huvuddelen av din verksamhet inom någon av de angivna branscherna är välkommen att  kontakta Jokkmokks kommun för dialog om möjlighet till hyresrabatt för din verksamhet.
Branscher som omfattas av stödet:

Mer information om stödet. 

Länk till förordningen. 

Kontaktuppgifter, Jokkmokks kommun:
ekonomi@jokkmokk.se
Företagstelefonen: 0971-171 45.
Alternativt: 073-841 39 90. 

Publicerad: 2020-04-30 10:50. Ändrad: 2020-04-30 10:50.


Näringsliv06 september 2021

GRATTIS c/o Gerd!

Stort GRATTIS till c/o Gerd för den fina utmärkelsen som Årets landsbygdsföretag! Det är Hushållningssällskapet Norrbotten-Västerbotten som varje år utser Årets landsbygdsföretagare.

Taggar: #Nyhet, #Naringsliv
Näringsliv24 mars 2021

Vad gör kommunen för företagen?

Jokkmokks kommun har under det senaste året försökt att bistå de företag som behövt hjälp under pandemin. Det finns viss begränsning i vad en kommun har rätt att göra för enskilda företag men Jokkmokks kommun har på olika sätt försökt att hjälpa dem under detta besvärliga pandemiår.

Taggar:
Näringsliv29 juni 2020

Företagskollen: Nilsons har hittat hem

Stig Nilsson kommer från en släkt av åkare. Själv har han provat på lite andra vägar i yrkeslivet innan han hittade hem till Jokkmokk igen. Just nu ger hans företag Nyborgsområdet nytt liv med nya tomter som genererar nybyggda hus.

Taggar:
Näringsliv23 juni 2020

Beslut om omsättningsstöd till företag

Riksdagen och regeringen har beslutat om ett omställningsstöd till företag som har tappat mycket omsättning under mars och april 2020 på grund av corona.

Taggar:
Visa fler nyheter