Shiffrin köar till Kåbdalis

De alpina världsstjärnorna vallfärdar till Kåbdalis. Men den största stjärnan av alla får inte plats. Mikaela Shiffrin får stå på kölistan.

Taggar:

”Vi kan nog vara den första alpina skidanläggning som sagt nej till Shiffrin”, säger vd och ägare Johan Gunnarstedt som har 18 landslag på ingång och hela anläggningen fullbokad redan nu i november.

Det är mer eller mindre hysteriskt i Kåbdalis. Johan Gunnarstedt med sina 38 anställda har jobbat dygnet runt de senaste veckorna för att än en gång kunna bjuda på tidig kanonsnö till åksugna från hela världen. I måndags startade liftarna och de första landslagen börjar rulla in nu i slutet av veckan. 18 landslag är bokade plus en lång rad nationella och internationella lag på klubbnivå.

”Det är för mycket och för mjuk snö i alperna så de bokar av och vill komma hit istället. Vi har hårt och fint underlag som är optimalt för förberedelserna inför tävlingssäsongen, konstaterar Johan Gunnarstedt, som dock tvingas tacka nej till ett av de absolut största alpina affischnamnen; Mikaela Shiffrin, USA.

”Hon vill komma den 12 november men det går inte, det är helt fullt då. Hon står på vår kölista så om något lag hoppar av får hon kanske plats. Men det är tyvärr ingenting vi kan göra så mycket åt, verkligheten styr oss”, konstaterar Johan Gunnarstedt som annars ser fram emot årets säsong lika mycket som de tidigare. Anläggningen lockar inte bara världsstjärnor och landslag, liftkortsförsäljningen går som en kniv i solvarmt smör – lilla Kåbdalis säljer faktiskt mer än flera de stora anläggningarna, enligt ny statistik.

Samtidigt görs nya framtidssatsningar med plats för fler husvagnar och utökad kapacitet i övrigt.


Publicerad: 2018-11-01 18:49. Ändrad: 2018-11-01 18:53.


Näringsliv15 november 2018

Jokkmokk trea i tillväxtundersökning

Jokkmokks placerar sig som trea i Norrbotten i SYNAS undersökning av bästa tillväxt för företag 2018.

Taggar:
Näringsliv13 november 2018

Kåbdalis får drivmedel i pumparna

Kåbdalis expanderar kraftigt och nu ska det snart gå att tanka i byn igen. Efterlängtat av många, inte minst för näringsidkarna och skoterfolket.

Taggar:
Näringsliv07 november 2018

Evas vilda växter ger SPA sin egen smak

Jokkmokks egen kulturguide och matkreatör Eva Gunnare har inte minst gjort sig känd som örtinspiratör. Nu har hennes örtkunskap inspirerat ett Luleåföretag att utveckla sitt SPA-koncept.

Taggar:
Näringsliv06 november 2018

SM-guld och VM-brons till Vuollerim

Norrbottens enda guldmedalj på årets upplaga av SM i Mathantverk, där 450 produkter i olika klasser tävlade, gick till Vuollerim. Mathantverkshusets färskost av fjällkomjölk med hjortron och kvanne blev juryns absoluta favorit. Utlåtandet blev “Kärlek på bit”.

Taggar:
Visa fler nyheter