Shiffrin köar till Kåbdalis

De alpina världsstjärnorna vallfärdar till Kåbdalis. Men den största stjärnan av alla får inte plats. Mikaela Shiffrin får stå på kölistan.

Taggar:

”Vi kan nog vara den första alpina skidanläggning som sagt nej till Shiffrin”, säger vd och ägare Johan Gunnarstedt som har 18 landslag på ingång och hela anläggningen fullbokad redan nu i november.

Det är mer eller mindre hysteriskt i Kåbdalis. Johan Gunnarstedt med sina 38 anställda har jobbat dygnet runt de senaste veckorna för att än en gång kunna bjuda på tidig kanonsnö till åksugna från hela världen. I måndags startade liftarna och de första landslagen börjar rulla in nu i slutet av veckan. 18 landslag är bokade plus en lång rad nationella och internationella lag på klubbnivå.

”Det är för mycket och för mjuk snö i alperna så de bokar av och vill komma hit istället. Vi har hårt och fint underlag som är optimalt för förberedelserna inför tävlingssäsongen, konstaterar Johan Gunnarstedt, som dock tvingas tacka nej till ett av de absolut största alpina affischnamnen; Mikaela Shiffrin, USA.

”Hon vill komma den 12 november men det går inte, det är helt fullt då. Hon står på vår kölista så om något lag hoppar av får hon kanske plats. Men det är tyvärr ingenting vi kan göra så mycket åt, verkligheten styr oss”, konstaterar Johan Gunnarstedt som annars ser fram emot årets säsong lika mycket som de tidigare. Anläggningen lockar inte bara världsstjärnor och landslag, liftkortsförsäljningen går som en kniv i solvarmt smör – lilla Kåbdalis säljer faktiskt mer än flera de stora anläggningarna, enligt ny statistik.

Samtidigt görs nya framtidssatsningar med plats för fler husvagnar och utökad kapacitet i övrigt.


Publicerad: 2018-11-01 18:49. Ändrad: 2018-11-01 18:53.


Näringsliv24 januari 2019

Arctic Talks blir årets marknadssnackis

Hur gör vi det coolt att leva, bo och jobba i norra Sverige? Det är en av frågeställningarna som ska tas upp under den nya marknadssnackisen Arctic Talks.

Taggar:
Näringsliv16 januari 2019

Nu pratar Jokkmokk Tillväxt och Tillsyn

Nu har de första mötena hållits och modellen Tillväxt och Tillsyn har presenterats för politiker, tjänstepersoner, chefer och företagare i Jokkmokk.

Taggar:
Näringsliv09 januari 2019

Jokkmokk utbildar i de viktiga alkoholfrågorna

Jokkmokks kommun bjuder in till en utbildning i ansvarsfull alkoholservering.

Taggar:
Näringsliv20 december 2018

Ägarparet vill lyfta Kronogård

Hösten 2018 klippte Sofie Ledin och Ronny Rönnberg till och köpte Kronogård Vildmark av den tidigare ägaren Leif Persson. Nu växer nya Kronogård Camp fram. ”När vi träffades kände vi att vi ville göra något tillsammans”, berättar Ronny Rönnberg.

Taggar:
Visa fler nyheter