Personal söks via anbudsförfarande

Kommunen går nu ut med en anbudsinbjudan till tjänster inom samhällsviktiga verksamheter på grund av den pågående pandemin.

Taggar: #Nyhet, #Kommun
"Vi vet att företag redan nu har problem och att det kommer permitteringar. Vi kommer att ha ett behov av personal i samhällsviktiga verksamheter, så ser vi en möjlighet till dubbel nytta här", kommenterar Monica Lundkvist, kommunchef.

Anbudsinbjudan för tjänster inom samhällsviktiga kommunala verksamheter i Jokkmokks kommun går nu därför ut eftersom kommunen kommer att få både oförutsedda som brådskande behov avseende tjänster som säkerställer en fungerande verksamhet inom dessa verksamheter.

Avsikten med upphandlingen är att främst rikta sig till de företag som har en tillfällig övertalighet i samband med den pågående Coronapandemin, Covid-19.
Tjänsterna erbjuds i form av löpande arbete per timme, efter avrop.

Samhällsviktig verksamhet är ett samlingsbegrepp som omfattar de verksamheter, anläggningar, noder, infrastruktur och tjänster som är av avgörande betydelse för att upprätthålla viktiga samhällsfunktioner inom en samhällssektor.

Jokkmokks kommun bedömer att det kan komma att finnas behov av att förstärka verksamheterna med följande kompetenser:
Undersköterskor, vårdbiträden, sjuksköterskor, förskolelärare, barnskötare, IT-tekniker, socionomer, kockar, köksbiträden, lokalvårdare.
   
Samtliga anbudsgivare som fyller krav på utbildning och erfarenhet på respektive yrkesområde kommer att avropas i lottad turordning. För arbete inom äldrevård eller förskola krävs utdrag ur brottsregistret.

ANBUDSINBJUDAN/ANBUDSBLANKETT

Publicerad: 2020-03-24 15:28. Ändrad: 2020-04-02 17:14.


Näringsliv16 september 2020

Framtidsveckan: tillsammans för en hållbar framtid

Den 28:e september till den 4:e oktober går Framtidsveckan av stapeln i Jokkmokk. Det bjuds på flertalet aktiviteter både inomhus och utomhus men också digitalt för att inspirera kommuninvånarna till ett mer hållbart leverne. Vi hörde av oss till Amanda Mannervik på näringslivsbolaget Strukturum och ställde några frågor!

Taggar: #Naringsliv, #Kultur, #Företagsamhet, #Miljö, #Hållbarhet
Näringsliv29 juni 2020

Företagskollen: Nilsons har hittat hem

Stig Nilsson kommer från en släkt av åkare. Själv har han provat på lite andra vägar i yrkeslivet innan han hittade hem till Jokkmokk igen. Just nu ger hans företag Nyborgsområdet nytt liv med nya tomter som genererar nybyggda hus.

Taggar:
Näringsliv23 juni 2020

Beslut om omsättningsstöd till företag

Riksdagen och regeringen har beslutat om ett omställningsstöd till företag som har tappat mycket omsättning under mars och april 2020 på grund av corona.

Taggar:
Näringsliv21 juni 2020

Företagskollen: Eudo har koll på siffrorna

Det var ingen självklarhet att Susan Granström vare sig skulle hamna i Jokkmokk eller öppna bokföringsbyrå. Men så blev det och efter 20 år som egen företagare driver nyfikenheten henne vidare.

Taggar:
Visa fler nyheter