Personal söks via anbudsförfarande

Kommunen går nu ut med en anbudsinbjudan till tjänster inom samhällsviktiga verksamheter på grund av den pågående pandemin.

Taggar: #Nyhet, #Kommun
"Vi vet att företag redan nu har problem och att det kommer permitteringar. Vi kommer att ha ett behov av personal i samhällsviktiga verksamheter, så ser vi en möjlighet till dubbel nytta här", kommenterar Monica Lundkvist, kommunchef.

Anbudsinbjudan för tjänster inom samhällsviktiga kommunala verksamheter i Jokkmokks kommun går nu därför ut eftersom kommunen kommer att få både oförutsedda som brådskande behov avseende tjänster som säkerställer en fungerande verksamhet inom dessa verksamheter.

Avsikten med upphandlingen är att främst rikta sig till de företag som har en tillfällig övertalighet i samband med den pågående Coronapandemin, Covid-19.
Tjänsterna erbjuds i form av löpande arbete per timme, efter avrop.

Samhällsviktig verksamhet är ett samlingsbegrepp som omfattar de verksamheter, anläggningar, noder, infrastruktur och tjänster som är av avgörande betydelse för att upprätthålla viktiga samhällsfunktioner inom en samhällssektor.

Jokkmokks kommun bedömer att det kan komma att finnas behov av att förstärka verksamheterna med följande kompetenser:
Undersköterskor, vårdbiträden, sjuksköterskor, förskolelärare, barnskötare, IT-tekniker, socionomer, kockar, köksbiträden, lokalvårdare.
   
Samtliga anbudsgivare som fyller krav på utbildning och erfarenhet på respektive yrkesområde kommer att avropas i lottad turordning. För arbete inom äldrevård eller förskola krävs utdrag ur brottsregistret.

ANBUDSINBJUDAN/ANBUDSBLANKETT

Publicerad: 2020-03-24 15:28. Ändrad: 2020-03-26 16:19.


Näringsliv26 mars 2020

Kommunen underlättar för företagen

Nu tar Jokkmokks kommun nästa steg för att underlätta för de företag som drabbats ekonomiskt av Coronapandemin.

Taggar: #Nyhet, #Kommun
Näringsliv19 mars 2020

Företagen kämpar mot virusströmmen

Företagen i Jokkmokks kommun har det jobbigt, precis som i övriga Sverige, i spåren av spridningen av Coronaviruset. Många tvingas säga upp personal, andra hotas av konkurs. Men det finns stöd och hjälp att få. Länken som följer leder dig rätt.

Taggar: #Nyhet, #Kommun
Näringsliv05 mars 2020

c/o Gerd sätter Jokkmokk på kartan

c/o Gerd har bland 100-tals andra företag nominerats till "Årets Lokala Hjälte" av ICA-gruppen. Bland fem nominerade ska nu en vinnare utses.

Taggar:
Näringsliv05 mars 2020

Kåbdalis Skidliftar gör jättesatsning

Detaljplanen är klar och ska ut på samråd. Nu börjar Kåbdalis Skidliftars jätteexpansion med, bland annat, 170 nya tomter, hotell, nya nedfarter, serviceanläggningar och restaurang.

Taggar:
Visa fler nyheter