Nästa steg mot Midnattssolen Trädgård

Arbetet mot förverkligandet av Midnattssolens Trädgård har tagit ytterligare ett steg. Styrgruppen har haft sitt första möte.

Taggar:

Projektledaren Lena Vikström har sedan hon startade i augusti jobbat på utifrån den av Leader Polaris beslutade aktivitetsplanen som bland annat innefattar att kontakta intressenter, eventuella partners och andra aktörer som kan vara med och utforma projektet efter den utvecklingsplan som Ulf Nordfjell, Ramböll satte ihop tillsammans med en arbetsgrupp redan 2015. Allt riktat mot en ökande besöksnäring med naturturism på hemmaplan, något som verkligen ligger i tiden.

”Det är framtiden. Vi ska leverera hållbart och naturligt men det är mycket som krävs, naturligtvis. Jag har kontaktat olika anläggningar runt om i Sverige för att kartlägga vilka alternativ till driftsformer som vi kan diskutera kring. Vi har en utmaning i att få Midnattssolens Trädgård att bära frukt på helårsbasis. De jag talat med och kontaktat har samtliga gett mig wow-faktorn närmast omedelbart, projektet ligger rätt i tiden”, säger Lena Vikström som hade sitt första möte med den nybildade styrgruppen i Jokkmokk nyligen.

Styrgruppen består av Stefan Andersson, Patrik Sundberg och Ann Enberg, Jokkmokks kommun, Ulf Nordfjell, en representant från Ájttes styrelse samt Annelie Päiviö och Kjell Åke Wallin från det lokala näringslivet.

”Vi har haft en projektgenomgång och diskuterat arbetsinsatser utifrån aktivitetsplanen och jag har rapporterat om den research jag hittills har gjort, lokalt, regionalt och nationellt. Nästa steg är att bilda en referensgrupp med personer inom bland annat trädgård, restaurang, utbildning och destinationsutveckling”.

Lena Vikström sprudlar av entusiasm när hon beskriver sitt arbete och ser bland andra samverkansmöjligheter med nya Arctic Bath och Tree Hotel i Harads och Ishotellet i Jukkasjärvi.

”Trenderna talar för oss, hemester och naturturism bara växer. Men som sagt, det finns många utmaningar att jobba med”, konstaterar hon.

Bilden. Delar av styrgruppen för Midnattssolens Trädgård. Lena Vikström, Ann Enberg, Patrik Sundberg, Annelie Päiviö och Kjell-Åke Wallin


Publicerad: 2019-11-25 16:42. Ändrad: 2020-01-21 17:08.


Näringsliv30 april 2020

Stöd för sänkta hyror i utsatta branscher

Jokkmokks kommuns krisledningsnämnd har beslutat om stöd till utsatta branscher som drabbas hårdast av pandemin, Covid-19.

Taggar:
Näringsliv03 april 2020

Första leveransen handsprit från          c/o Gerd har nu lämnat fabriken

När handsprit visade sig bli en bristprodukt i Coronatider, då ställde c/o Gerd om snabbt. Under fredagen lämnade den första leveransen fabriken i Jokkmokk.

Taggar:
Näringsliv26 mars 2020

Kommunen underlättar för företagen

Nu tar Jokkmokks kommun nästa steg för att underlätta för de företag som drabbats ekonomiskt av Coronapandemin.

Taggar: #Nyhet, #Kommun
Näringsliv24 mars 2020

Personal söks via anbudsförfarande

Kommunen går nu ut med en anbudsinbjudan till tjänster inom samhällsviktiga verksamheter på grund av den pågående pandemin.

Taggar: #Nyhet, #Kommun
Visa fler nyheter