Kåbdalis Skidliftar gör jättesatsning

Detaljplanen är klar och ska ut på samråd. Nu börjar Kåbdalis Skidliftars jätteexpansion med, bland annat, 170 nya tomter, hotell, nya nedfarter, serviceanläggningar och restaurang.

Taggar:

Det har planerats och funderats under att antal år men nyligen så kunde Johan Gunnarstedt med familj, tillsammans med företrädare för Jokkmokks kommun och WASP Arkitekter, presentera detaljplanen för en kommande jättesatsning i området.

"Detaljplanen är bra och genomtänkt och beskriver precis hur vi vill utveckla oss", konstaterade Johan Gunnarstedt när han inför en fullsatt samlingssal presenterade familjens vision som nu ska bli verklighet. Och det är ingen liten satsning som ska dras igång. Bland annat blir det åtta olika stugbyar med 170 fritidshus och cirka 50 radhus. De flesta kommer att placeras norr om nuvarande nedfarter och fyra av dem mitt i sluttningen i pistområdet med möjligheter till ski-in, ski-out.  

"Varje by får sin egen karaktär och helhetsintrycket måste bibehållas. Byarna byggs i fem etapper och planen är på 10 år. Det kommer att gå snabbare med vissa delar, som hotellet som vi tänker driva själva samt liftar och nedfarter som vi tror kan vara klara under 2022", fortsätter Johan Gunnarstedt.  
 
Hotellet byggs ihop med den nuvarande restaurangen på den stora centrala parkeringen som kommer att bli anläggningens knutpunkt med serviceanläggningar och hus på det nyanlagda torget. Ett 30-tal husvagnsplatser flyttas och lika många tillförs på det nya området. 

Detaljplanen är nu ute för samråd och det beräknas att kommunfullmäktige i Jokkmokk kan ta beslut i frågan någon gång under kommande höst.
I och med planerna kommer ungefär 36 stycken husvagnsplatser omplaceras till nya parkeringsytor. Samtidigt tillkommer också lika många på det nya området.
 
Årets säsong har hittills varit mycket lyckosam för Kåbdalis Skidliftar med gynnsamma temperaturer och god snötillgång. Johan Gunnarstedt meddelar, bland annat, att anläggningen uppnådde rekordomsättning under oktober/november.

Bilden. Johan Gunnarstedt presenterade visionen inför ett 150-tal intresserade.


Publicerad: 2020-03-05 17:01. Ändrad: 2020-03-05 17:51.


Näringsliv16 september 2020

Framtidsveckan: tillsammans för en hållbar framtid

Den 28:e september till den 4:e oktober går Framtidsveckan av stapeln i Jokkmokk. Det bjuds på flertalet aktiviteter både inomhus och utomhus men också digitalt för att inspirera kommuninvånarna till ett mer hållbart leverne. Vi hörde av oss till Amanda Mannervik på näringslivsbolaget Strukturum och ställde några frågor!

Taggar: #Naringsliv, #Kultur, #Företagsamhet, #Miljö, #Hållbarhet
Näringsliv29 juni 2020

Företagskollen: Nilsons har hittat hem

Stig Nilsson kommer från en släkt av åkare. Själv har han provat på lite andra vägar i yrkeslivet innan han hittade hem till Jokkmokk igen. Just nu ger hans företag Nyborgsområdet nytt liv med nya tomter som genererar nybyggda hus.

Taggar:
Näringsliv23 juni 2020

Beslut om omsättningsstöd till företag

Riksdagen och regeringen har beslutat om ett omställningsstöd till företag som har tappat mycket omsättning under mars och april 2020 på grund av corona.

Taggar:
Näringsliv21 juni 2020

Företagskollen: Eudo har koll på siffrorna

Det var ingen självklarhet att Susan Granström vare sig skulle hamna i Jokkmokk eller öppna bokföringsbyrå. Men så blev det och efter 20 år som egen företagare driver nyfikenheten henne vidare.

Taggar:
Visa fler nyheter